۴ نرم افزار طراحی گرافیک که برای طراحی سایت باید بلد باشید
در این مقاله میخواهیم به بررسی چهار نرم افزار الزامی در طراحی سایت بپردازیم که به عنوان یک متخصص طراحی سایت باید با آنها آشنا باشید.
نرم افزار فتوشاپ (Photoshop) چیست؟
آیا یادگیری فتوشاپ آسان است یا برای یادگیری فتوشاپ چه پیش نیازهایی لازم است؟ اگر قصد ورود به دنیای فتوشاپ را داشته باشید حتماً این سوالات در ذهن شما شکل میگیرد. یکی از معروفترین نرم افزارهای شرکت Adobe برنامه فتوشاپ است، شرکت ادوبی در حوزه گرافیک نرم افزارهای متنوعی را ارائه داده است مانند ایلوستریتور. نرم افزار فتوشاپ یک برنامه مختص به ویرایش عکس و طراحی گرافیک میباشد، فتوشاپ ابزار فوق العاده زیادی برای ویرایش تصاویر به شما میدهد تا بتوانید طراحی مدنظر خودتان را داشته باشید این نرم افزار در صنعت نیز کاربرد بسیاری دارد وبه یکی از برنامههایی تبدیل شده است که بسیاری از افراد یادگیری فتوشاپ را در دستور کار خود برای وارد بازار کار شدن و یا برطرف کردن نیازهای شغلی خود دارند.
فتوشاپ که از اسم این برنامه هم پیداست نرم افزاری برای ویرایش عکس، کارهای گرافیکی و طراحی آثار هنری میباشد از همانجایی که ابزارهای این نرم افزار بسیار زیاد است به طراح این موقعیت را میدهد تا طرح و ایدهای که در ذهن دارد را راحتتر عملی کند. نرم افزار photoshop دارای قابلیت ساخت لایه را دارد بدین معنی که شما میتوانید به صورت مجزا تغییراتی را که میخواهید بر روی هر قسمت از طرحتان اعمال کنید و سپس تغییرات را ویرایش نمایید. آموزش فتوشاپ و یادگیری آن امروزه یک الزام در طراحی سایت محسوب میشود.
پسوند فایلها در نرم افزار فتوشاپ به صورت پیش فرض PSD میباشد که مخفف photoshop document است که فایل طراحی شده را با تمام تنظیمات و جزئیات ذخیره میکند تمام تنظیمات منظور تمامی لایهها و متنها و رنگها و… میباشد فرمت psd برخلاف بیشتر فرمتهای خروجی مانند jpg که محتوای طرح را محدود میکنند. با یادگیری نرم افزار فتوشاپ شما میتوانید بلافاصله وارد بازار کار شوید و در حوزههای طراحی پوستر و بنر، تولید محتوا در فضای مجازی که امروزه یکی از بهترین فضاها برای کسب درآمد است، طراحی کارت ویزیت و ادیت عکس و دهها حرفه دیگر فعالیت کنید پس زمان را هدر ندهید و یادگیری این نرم افزار حرفهای را آغاز کنید.
نرم افزار ایلوستریتور (Illustrator) چیست؟
نرم افزار ایلاستریتور نرم افزاری گرافیکی است که با استفاده از زبان C++ نوشته و طراحی شده که توسط شرکت ادوبی (Adobe) ساخته شده. با استفاده از این نرم افزار میتوان فایلهای گرافیکی طراحی و خلق کرد، این نرم افزار از سیستم برداری استفاده میکند که بسیاری از لوگوها پوسترها و آیکونها توسط این نرم افزار طراحی میشوند. ایلاستریتور چه کاربردهایی دارد؟ اگر بخواهیم راجع به اینکه این نرم افزار در چه زمینههایی کاربرد دارد و استفاده میشود صحبت کنیم، در طراحی انواع بنر مثل تبلیغاتی، طراحی چاپ بر روی قاب موبایل و لباس و پیکسل و استیکر و خیلی موارد دیگر، نقاشی دیجیتال و طراحی لوگو که اصلیترین خروجیهای این نرم افزار است، طراحی موشن گرافیک و طراحی هایلایتهای اینستاگرام و استوری و جلد کتاب ها، با این برنامه میتونید انواع آیکونها را طراحی کنید و اینفوگرافیک انجام بدید، با گذراندن دوره آموزش میتونید فونت طراحی کنید و در کنار همه اینها شما طراح کارت ویزیت، بروشور، سربرگ، انواع منوها و خیلی چیزهای دیگر باشد. ایلوستریتور در طراحی سایت با وردپرس هم بسیار کاربردی است، فراموش نکنید آموزش وردپرس یک الزام در استفاده از ااین نرم افزارها است.
بد نیست کمی راجع به تاریخچه ایلوستریتور هم چیزهایی بدانیم. برنامه ایلوستریتور در سال ۱۹۸۷ توسط شرکت Adobe طراحی و ارائه شد که در تایم فریمهای مشخص آپدیت شد و این بروز رسانیها همچنان ادامه دارد جالب است بدانید که این نرم افزار در حال حاضر از بالاترین سطح محبوبیت از نظر کاربران شرکت Adobe در زمینه یطراحی لوگو، وکتور و. . . برخوردار است و این نرم افزار درست ۳ سال قبل از برنامه فتوشاپ ساخته شده که نسبت به این نرم افزار قدمت بیشتری دارد. ایلاستریتور در برحسب معادلات ریاضی، شکلها را پردازش میکند.
نرم افزار ادوبی ایکس دی چیست؟
برنامه ادوبی ایکس دی (Adobe xd) نرم افزار تخصصی شرکت Adobe برای طراحی رابط کاربری انواع وب سایتها و اپلیکیشنها است، شرکت ادوبی یکی از معروفترین و موفقترین تولیدکننده برنامههای گرافیکی است. این برنامه مخفف Adobe Experience Design است که در سال ۲۰۱۵ برای اولین با رو نمایی شد و بعد از گذشت یکسال یعنی در سال ۲۰۱۶ در اختیار عموم قرار گرفت.
این نرم افزار اولین برنامه ی طراح رابط کاربری نبوده و قبل از آن نرم افزارهایی مانند Sketch برای طراحی به بازار آمده بود و همواره در حال بروز رسانی بود و با پدید آمدن Adobe xd یک رقیب جدی برای برنامه Sketch شد و تا به امروز هم در بازار رقابت خوبی را توانسته است د اشته باشد. برنامه ادوبی ایکس دی با ابزارهای قوی و کاربردی که داراست توانسته نیازهای طراحان را تا حد قابل قبولی برطرف کند.
این نرم افزار در واقع یک ابزار طراحی پرتوتایپ است که با استفاده از آن میتوان طراحی اولیه جذاب و واقعی را به کاربر ارائه داد و این اتفاق میتواند باعث همکاری در انواع پروژهها شود. با ادوبی ایکس میتوان از شروع طرح اولیه تا قسمت نهایی اجرای کار را پیش برد و انجام آن در کنار قدرتمند بودن نرم افزار بسیار راحت و آسان است. یادگیری این نرم افزار بسیار آسان است و برای طراحی رابط کاربری و تجربی نیازی به برنامه مکمل فتوشاپ ندارید و اگر یک گشتی در منوهای Adobe xd بزنید متوجه خواهید شد که منوها و ابزارها تا چه حد برای طراحان کافی و کار راه انداز است. شرایط و امکانات خوب برای طراحان UI و UX را دارد، با استفاده از این نرم افزار شما میتوانید تمامی مراحل از ایتدا تا انتها یعنی طراحی بصری، طراحی گرافیکی، انجام پرتوتایپها، خروجی طرح و حتی انجام تست پروژه را انجام دهید این نرم افزار به دلیل تجربه خود در نرم افزار After effects میتواند هر نوع انیمیشینی را تولید کند.
نرم افزار کورل دراو چیست؟
نرم افزار کورل (CorelDraw) چیست؟ برنامه کورل یک ویرایشگر یا ادیتور برداری (Boarder) میباشد، توسط شرکت Adobe ساخته و به بازار عرضه شده است شما در این برنامه با ابزارهایی که در اختیارتان قرار داده میشود میتوانید تصاویر یا طرحهای خود را ایجاد و یا ویرایش کنید لازم است بدانید که این برنامه با بیشتر نرم افزارها سازگار است به این معنی که شما میتوانید طرح خود را ایجاد و با استفاده از سایر نرم افزارها به پیچدهتر کردن طرحتان بپردازید. شما میتوانید برای مدیریت کردن برنامههای مالی در همه نرم افزارهای گرافیکی از اکسل استفاده کنید پس آموزش اکسل نیز در طراحی سایت بسیار مفید است.
کورل دراو نرم افزار بسیار سادهای است که کاربر با هر میزان تجربه در طراحی اجازه خلق کردن ایده ذهنی در هر زمینهای را پیدا میکند پس به شدت یادگیری و تسلط بر نرم افزار CorelDraw پیشنهاد میشود. نرم افزار کورل دارای قلمهایی برای طراحی میباشد که کاربرد آن ایجاد دقت بسیار زیاد در طراحی میباشد و طراحیهای شما را به واقعیت نزدیک و نزدیکتر میکند. این نرم افزار همانند نرم افزار فتوشاپ دارای قابلیت لایه بندی است بدین معنی که شما میتوانید طرح خود را در لایههای متفاوت ایجاد کنید و در زمانی که نیاز به ویرایش طرح خود داشتید بر روی لایه مورد نظر رفته و تنها همان قسمت را ادیت کنید. اضافه کردن سایه و یا طیف رنگی یکی دیگر از قابلیت لایهها است.