دانشمندان از باکتریهای مهندسیشده برای تشخیص سرطان کمک گرفتند
گروهی از دانشمندان موفق به توسعه فناوری جدیدی شدهاند که میتواند به تشخیص یا حتی درمان سرطان در نواحی از بدن که دسترسی به آن دشوار است، کمک کند.
نتایج بررسیهای این تحقیق که در نشریه ساینس به چاپ رسیده، نشان میدهد که این دانشمندان از گونهای از باکتری به نام Acinetobacter Baylyi استفاده کردند که میتواند به طور طبیعی، DNA آزاد شناور را از محیط اطراف خود بگیرد، سپس آن را در ژنوم خود ادغام کند و به آن جازه دهد پروتئین جدیدی برای رشد تولید کند.
آنها در این روش، باکتری مذکور را مهندسی کردند تا حاوی توالیهای طولانی از DNA باشد تا نشاندهنده DNA موجود در سلولهای سرطانی انسان باشد. در این آزمایش، دانشمندان روی ژن جهش یافته KRAS که اغلب در تومورهای سرطانی روده بزرگ یافت میشود، متمرکز شدند.
به گفته این محققان، اگر این باکتری یک DNA جهت یافته پیدا کند و آن را در ژنوم خود ادغام کند، یک ژن مقاوم در برابر آنتی بیوتیک نیز فعال خواهد شد. این همان چیزی است که محققان برای تایید حضور سلولهای سرطانی در ناحیه مورد نظر استفاده کردند به طوری که تنها باکتریهایی که در برابر آنتی بیوتیک مقاوم هستند، میتوانند در صفحات کشت پر از آنتی بیوتیک رشد کنند.
محققان در آزمایشهای خود توانستند DNA تومور را در موشهایی که به آنها سلولهای سرطانی روده بزرگ تزریق شده بود، تشخیص دهند. با این حال، فناوری مذکور هنوز در مرحلهای نیست که بتوان با اطمینان روی انسان آزمایش کرد.
این گروه تحقیقاتی که از دانشمندانی از چند کشور تشکیل شده، عنوان کرد که در حال کار روی مراحل بعدی و توسعه این روش هستند و بهبود اثربخشی این روش و ارزیابی آن با دیگر تستهای تشخیصی را در دستور کار دارند.