تکنولوژی

۵ روش کسب درآمد دلاری از برنامه نویسی

چکیده: یکی از روش‌های جذاب درآمد از برنامه نویسی، کسب درآمد دلاری از این حوزه بسیار پولساز است. در این مقاله به انواع روش‌های کسب درآمد دلاری از برنامه نویسی پرداخته شده است.

شروع یادگیری برنامه نویسی و انتخاب آن به عنوان حرفه‌ای پولساز، به نسبت به سایر حوزه‌های موجود دردسر کمتری دارد. کافی است که یک کامپیوتر یا یک لپ تاپ تهیه کرده، آن را به اینترنت متصل کنید و سپس یادگیری برنامه نویسی را شروع کنید. جامعه بزرگی از برنامه نویسان در اینترنت وجود دارند تا به شما در این مسیر یاری برسانند و بعد از آن، می‌توانید از آموخته‌های خود استفاده کنید و درآمد خوبی داشته باشید.

اما روش کسب درآمد دلاری از برنامه نویسی چیست؟ این پرسش یکی از سوالات متداولی که بسیاری از توسعه دهندگان و برنامه نویسانی که به دنبال درآمد بیشتر از برنامه نویسی هستند، با آن رو به رو می‌شوند. در این مقاله قصد داریم تا در مورد روش کسب درآمد دلاری با برنامه نویسی صحبت کنیم.

کدام زبانهای برنامه نویسی پولساز هستند؟

برای شروع برنامه نویسی چه زبانی بهتر است؟ اگر به دنبال آشنایی با بهترین زبان برنامه نویسی از لحاظ حقوق و درآمد یا به اصطلاح زبان برنامه نویسی پولساز هستید، بهتر است بدانید که کسب درآمد برنامه نویسی در ایران و سایر نقاط جهان الزاما ربطی به انتخاب زبان برنامه نویسی ندارد. شناخت نیازمندی‌های بازار و اینکه چگونه به بهترین نحو به این نیازمندی‌ها پاسخ دهید، باعث می‌شود تا درآمد خوبی داشته باشید. در همین راستا می‌توانید تقریبا با هر زبان برنامه نویسی به این هدف برسید وکسب و کارهای بزرگی ایجاد کنید و درآمد موردنظر خود را به دست بیاورید.

البته آشنایی کلی با پردرآمدترین زبان‌های برنامه نویسی موجود در بازار به خصوص برای افرادی که به تازگی می‌خواهند در این صنعت کار پیدا کنند، بسیار مفید است و می‌تواند به آن‌ها کمک کند تا آسان‌تر و سریع‌تر یک شغل را پیدا کنند. پس بهتر است قبل از ورود به بازار کار هر کشوری، با شرایط کار و زمینه‌های پرتقاضا آشنا شوید.

روش‌های کسب درآمد دلاری از برنامه نویسی

تقریبا اغلب کسب و کارهای امروزی برای شروع نیاز به نیروی کار مسلط بر برنامه نویسی دارند و ماهیت برنامه نویسی به گونه‌ای است که می‌توانید حتی به صورت دورکار طراحی و توسعه محصول را انجام دهید. پس کسب درآمد دلاری از برنامه نویسی شاید در ابتدا کمی دشوار باشد، اما امری ناممکن و محال نیست. به طور کلی به چند روش می‌توانید درآمد دلاری داشته باشید:

  • سایت‌های فریلنسری خارجی: پروژه‌های تعریف شده در سایتهای اینترنتی که با انجام دادن آنها می‌توانید به صورت دلاری درآمد کسب کنید.
  • همکاری با شرکتهای برنامه نویسی خارجی
  • ساخت اپلیکلیشن اندروید و iOS و انتشار آنها در مارکت خارج از کشور مانند اپ استور و گوگل پلی
  • درآمد از طریق تبلیغات: ادسنس (AdSense)
  • درآمد از طریق بازدید در یوتیوب

در ادامه در مورد روشهای بالا بیشتر صحبت می‌کنیم.

روش های کسب درآمد دلاری از برنامه نویسی
روش های کسب درآمد دلاری از برنامه نویسی

روش اول: کسب درآمد دلاری از سایت‌های فریلنسری خارجی

روند کار در سایتهای فریلنسری خارجی کمابیش مشابه با کاریابی در سایت‌های داخلی است؛ با این تفاوت که متاسفانه اغلب کاربران ایرانی در لیست تحریم این سایتهای خارجی هستند و برای احراز هویت به دردسر می‌افتند. همچنین برای ساخت حساب ارزی (برای واریز درآمد حاصل از انجام یک پروژه) مانند پی پال به شماره تلفن و یک آدرس محل سکونت نیاز دارید تا تایید (verify) شوید. اگر برای اولین بار است که به سراغ این روش می‌روید بهتر است تا با یک فرد مطمئن در خارج از کشور کار کنید و از مشخصاتش برای احراز هویت و مشکلات این چنینی کمک بگیرید.

دومین راهکار استفاده از شرکتهای واسطه برای ساخت حساب کاربری است. با جستجو در اینترنت به چندین سایت مشغول در این حوزه آشنا خواهید شد اما دقت کنید که حتما قبل از شروع همکاری، از صحت و اعتبار این موسسات مطمئن شوید و از افرادی که با آنها کار کردند مشاوره بگیرید.

معرفی چند سایت فریلنسری خارجی

برخی از مشهورترین سایتهای فریلنسری خارجی عبارتند از:

  • سایت Freelancer: یکی از معروف‌ترین سایت‌های فریلنسینگ است که خدمات خود را در زمینه‌های بسیار مختلفی ارائه می‌دهد. این سایت یکی از منابع مهم برای فریلنسرهایی است که امکان انجام پروژه‌ها را به صورت بین المللی دارند.
  • سایت UpWork: فضای تعاملی این سایت شما را به سفر در دنیای فریلنسینگ تشویق می‌کند. این سایت امکان همکاری با شرکت‌های مطرحی مانند مایکروسافت را نیز در اختیار شما قرار می‌دهد.
  • سایت Toptal: این سایت شما را دست خالی برنمی‌گرداند و برای بسیاری از مهارت‌ها توانایی ارائه خدمات دارد. این سایت ادعا می‌کند که می‌تواند ۳ درصد از بهترین فریلنسرهای دنیا را در اختیار کمپانی‌ها قرار دهد.
  • سایت Aquent: یکی از سایت‌های تحسین شده در زمینه فریلنسینگ سایت Aquent است، که کیفیت بالای پروژه‌های تحویلی را عامل موفقیت خود می‌داند. یکی از ویژگی‌های این سایت این است که به فریلنسرهای تازه کار کمک می‌کند تا با تعریف مهارت‌های خود دستمزد مناسب هر کار را برای خود تخمین بزنند.
  • سایت 99Designs: تمرکز این سایت بیشتر بر ارائه پروژه‌های طراحی است و مرجع مناسبی برای طراحان محسوب می‌شود تا پروژه‌های هیجان انگیزی را به عهده بگیرند. اگر به این زمینه علاقمند هستید اما تجربه کافی ندارید، می‌توانید کار خود را در این سایت با پروژه‌های کوچکتر شروع کرده و مهارت خود را تقویت کنید.
  • سایت fiverr: فایور یکی از مشهورترین سایت‌های فریلنسری خارجی است که شما می‌توانید با معرفی مهارت‌ها و مبلغ پیشنهادی خود، برای گرفتن پروژه با سایر فریلنسرها رقابت کنید. این سایت سرویس‌های بسیار متنوعی در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد.

روش دوم: همکاری با شرکت‌های برنامه نویسی خارجی

در این روش فرصت شغلی به طور مستقیم از سمت کارفرما معرفی می‌شود. این کارفرما اغلب در خارج از کشور ساکن است و با توافق طرفین مبلغ پرداختی می‌تواند به صورت دلاری باشد؛ حتی اگر به عنوان نیروی برنامه نویس در داخل ایران باشید. اما سوال اینجاست که چگونه با این شرکتها آشنا شوید و ارتباط بگیرید؟

معرفی چند سایت‌ فریلنسری خارجی
معرفی چند سایت‌ فریلنسری خارجی

بهترین راه برای برقراری ارتباط با شرکتهای خارج از کشور، ساخت یک پروفایل کاربری در لینکدین و قرار دادن رزومه کامل از شرایط کاری شما است. به این روش شما می‌توانید شرکتهای نیازمند به نیروی کار برنامه نویس را راحتتر شناسایی کرده و برایشان درخواست بفرستید. همچنین اگر موقعیت فعلی خود را به «جویای فرصت شغلی» تغییر دهید، سایر شرکتهای برنامه نویسی نیز به راحتی رزومه شما در لینکدین را بررسی کرده و در صورت تمایل با شما تماس بگیرند. در نهایت بعد از یک مصاحبه اسکایپی اگر توافق بین دو طرف حاصل شد، به عنوان نیروی کار استخدام می‌شوید. همچنین برخی از موقعیتهای شغلی مانند کار در شرکتهای دانش بنیان برای مهاجرت بسیار مناسب هستند: یعنی اگر در مصاحبه استخدامی قبول شدید امکان دریافت ویزا را پیدا خواهید کرد. (VISA supported)

روش سوم: کسب درآمد دلاری از ادسنس

اگر به وب سایت‌های معروف خارجی مراجعه کرده باشید، متوجه تبلیغات بنری یا ویدیویی در بالا و پایین صفحه یا در میان پاراگرافهای متون مقالات شده‌اید. این تبلیغات همان تبلیغات گوگل ادسنس هستند. گوگل ادسنس (Google AdSense)، یکی از سرویس‌های رایگان تبلیغاتی گوگل است که اجازه می‌دهد تا افراد تبلیغ‌های متنی، تصویری، ویدیویی و… را در وب سایت خود قرار دهند که با محتوا و مخاطبان سایتشان ارتباط دارد. از طریق نمایش این تبلیغات می‌توانید درآمد دلاری کسب کنید. نحوه کار با این سرویس ادسنس در یک وب سایت را می‌توان در سه مرحله خلاصه کرد:

  • یک وب سایت غیر فارسی راه‌اندازی کنید.
  • از طریق تولید محتوای جذاب و رعایت اصول سئو، بازدید کننده جذب کنید.
  • با ثبت‌نام و قرار دادن تبلیغات گوگل ادسنس در سایت خود، درآمد کسب کنید.

درآمد حاصل از نمایش تبلیغات گوگل ادسنس از طریق چک یا واریز اینترنتی به حسابی که در هنگام ثبت‌نام وارد کرده‌اید، پرداخت می‌شود. کسب درآمد از گوگل ادسنس بر اساس دو روش CPM (پرداخت به ازای بازدیدکننده) و CTR (میانگین تعداد کلیک) صورت می‌گیرد. اغلب مدیران وب سایت‌ها به روش CPM بیشتر توجه می‌کنند زیرا با تمرکز بر آن نه تنها ترافیک وب سایت افزایش داده می‌شود، بلکه رتبه سایت نیز در نتایج جستجو بهبود می‌یابد.

روش چهارم: کسب درآمد دلاری از برنامه نویسی در یوتیوب

کسب درآمد دلاری از برنامه نویسی در یوتیوب
کسب درآمد دلاری از برنامه نویسی در یوتیوب

هرچند که کسب درآمد از یوتیوب نیز برای ما ایرانیان کمی دشوار است، اما با کمی تلاش و دور زدن تحریم‌ها، می‌تواند یکی از روش‌های کسب درآمد دلاری با برنامه نویسی به شمار آید. روشهای مختلفی برای کسب درآمد از یوتیوب وجود دارد که راحتترین آنها استفاده از بازدید ویدیویی است. مراحل این روش بسیار مشابه با روش کسب درآمد از ادسنس است: ساخت یک کانال مرتبط با برنامه نویسی در یوتیوب و جذب مخاطب، رعایت کردن قوانین یوتیوب، راه اندازی حساب ادسنس و استفاده از آن در بستر یوتیوب. سایر روشهای کسب درآمد دلاری در یوتیوب نیز عبارتند از:

  • همکاری با برندهای معروف برای کسب درآمد تبلیغات در کانال شما به صورت مستقیم
  • تبدیل شدن به یک یوتیوبر (یوتیوب پارنترها به جز تبلیغات، به چندین روش کسب درآمد مانند حق اشتراک پریموم و… دسترسی دارند.)
  • فروش دوره‌ها و ویدیوهای مرتبط با برنامه نویسی و آموزش مفاهیم کدنویسی
  • کمک مستقیم مخاطبان کانال برای تولید محتوای مفید در زمینه برنامه نویسی

روش پنجم: کسب درآمد دلاری از ساخت اپلیکلیشن اندروید و iOS

اولین قدم برای کسب درآمد دلاری از ساخت اپلیکیشن پولساز این است که ایده خوبی داشته باشید که کاربران آن را مفید بدانند و بخواهند از آن استفاده کنند. بسیاری از برنامه‌های محبوب مانند اینستاگرام به همین صورت به درآمد رسیدند و فراگیر شدند.

یکی از استراتژیهای کسب درآمد از اپلیکیشن، استفاده از تبلیغات است. تبلیغات ادموب (ad mob) یکی از بهترین روش‌هایی است که به توسعه دهندگان برنامه‌های تلفن همراه این امکان را می‌دهد تا به سادگی از این راه کسب درآمد کنند. این پلتفرم با بهره‌گیری از عوامل مهمی نظیر میزان و اولویت‌های تقاضای تبلیغ کنندگان جهانی، فرمت‌های خلاقانه تبلیغاتی و فناوری پیشرفته کسب درآمد از اپلیکیشن، ارزش هر ایمپرشنی را به حداکثر ارتقاء می‌دهد. در اصل این روش مشابه روش ادسنس است، با این تفاوت که در بستر اپلیکیشن اجرا می‌شود. به جز این روش، می‌توانید برنامه ساخته شده را به یکی از روش‌های کسب درآمد دلاری از برنامه نویسی زیر در اپ استور و یا گوگل پلی قرار دهید:

  • ساخت برنامه‌های پولی
  • ساخت برنامه‌های اشتراکی
  • استفاده از امکان پرداخت و خریدهای درون برنامه ای
  • بازاریابی محصول و جذب اسپاسنر

توجه کنید که بهترین راه برای ایجاد یک برنامه و کسب درآمد به نوع برنامه‌ای که ایجاد می‌کنید بستگی دارد. برای مثال بسیاری از بازیهای موبایلی از خریدهای درون برنامه‌ای کسب درآمد می‌کنند.

نکته مهم در کسب درآمد دلاری با برنامه نویسی

ممکن است این سوال برایتان مطرح شده باشد که کدام یک از روش‌های معرفی شده در این مقاله را برای کسب درآمد دلاری از برنامه نویسی انتخاب کنید؟ هر کدام از این روش‌های بالا مزایا و معایب خود را دارد، اما اگر به دنبال یافتن بهترین روش هستید، باید بدانید که این انتخاب به نوع شخصیت شما و علایقتان بستگی دارد.

برای مثال اگر مهارت‌های نرم دارید و عاشق تولید محتوا به خصوص از نوع ویدیو هستید کسب درآمد از یوتیوب مناسب شما است. اما اگر ترجیح می‌دهید بیشتر وقت خود را صرف کدنویسی کنید، استخدام در یک موقعیت کاری خارج از کشور و یا انجام پروژه‌های فریلنسری گزینه‌های مناسبتری برای شما هستند. بهتر است تا روشی را انتخاب کنید که به آن علاقه دارید، چون در این صورت وقت بیشتری را به آن اختصاص می‌دهید و درنتیجه درآمد دلاری بیشتری را نیز کسب خواهید کرد.

نکته مهم در کسب درآمد دلاری با برنامه نویسی
نکته مهم در کسب درآمد دلاری با برنامه نویسی

جمع بندی

در این مقاله ۵ روش مهم کسب درآمد دلاری از برنامه نویسی را بررسی کردیم. همانطور که در مقاله اشاره کردیم، انتخاب درست حوزه برنامه نویسی براساس علاقه و شناخت درست بازار کار یکی از گام‌های مهمی است که در مسیر رسیدن به کسب درآمد از برنامه نویسی باید بردارید. یک تصمیم اشتباه می‌تواند شما را تا سالهای زیادی سردرگم کند و حتی بر آینده و درآمد شما تاثیر بگذارد. پس این گام مهم را جدی بگیرید.

بنابرین بهتر است برای یادگیری برنامه نویسی از افراد با تجربه در این حوزه کمک بگیرید تا بتوانید مسیر هموار‌تری را طی کنید و آموزش برنامه نویسی از صفر تا 100 را با کمک این افراد و مجموعه‌ها که سالهاست تجربه فعالیت در این حوزه دارند شروع کنید و پیش ببرید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا