گوناگون

میزان اضافه‌بار در پروازهای داخلی

این روزها سفرهای هوایی یکی از اصلی‌ترین روش‌های جابجایی محسوب‌می‌شوند. راحتی حین سفر، زمان کم‌تر و امنیت بالای خطوط هوایی، افراد زیادی را برای رزرو بلیط هواپیما ترغیب می‌کند. اما آشنایی با قوانین مربوط‌به ایرلاین‌ها نقش مهمی در تجربه یک سفر خاطره‌انگیز دارد. بعضی‌اوقات عدم آگاهی از مقررات، شما را پای پرواز به دردسر می‌اندازد. یکی از این موارد، مقدار بار مجاز برای هر ایرلاین است.

مقدار بار مجاز در سفرهای هوایی همیشه یکی از سوال‌های مهم مسافران است. اگر مقدار دقیق بار مجاز ایرلاین خودتان را ندانید، باید هنگام تحویل بار با پروسه محاسبه اضافه‌بار و پرداخت جریمه سروکله بزنید. پس قبل از رزرو بلیط هواپیما بهتر است اطلاعات کلی از میزان اضافه‌بار در پروازهای داخلی داشته‌باشید تا با چنین مشکلاتی روبه‌رو نشوید.

به‌طورمعمول هر ایرلاینی باتوجه به مسافت پرواز، کلاس پروازی و عوامل متعدد دیگر، مقدار بار مجاز را برای مسافران تعیین می‌کند. بعضی ایرلاین‌ها مقدار بار مجاز را براساس وزن و بعضی دیگر براساس تعداد بسته، محاسبه می‌کنند. گاهی‌اوقات باتوجه به شرایط، این میزان قابل‌تغییر است، بنابراین حتما بعد از رزرو بلیط هواپیما از علی بابا یا  یک آژانس هواپیمایی مقدار بار مجاز را از روی اطلاعات بلیط بخوانید.

کلاس‌های پروازی مختلف، معمولا مقدار بار مجازشان با یکدیگر فرق دارد. در کلاس پروازی اکونومی در مقایسه با بیزینس و فرست کلاس، مسافران اجازه حمل بار کم‌تری را دارند. البته گاهی جریمه اضافه‌بار در پروازهای اقتصادی از بقیه کلاس‌ها بیشتر می‌شود. کلاس پرواز معمولا در مقدار بار مجاز دستی هم اثر می‌گذارد.

بار دستی یا بار اصلی

بار مجاز دستی در کلاس اکونومی معمولا بین 5 تا 7 کیلوگرم و در بیزینس یا فرست 15 کیلوگرم است.
بار مجاز دستی در کلاس اکونومی معمولا بین 5 تا 7 کیلوگرم و در بیزینس یا فرست 15 کیلوگرم است.

چه بار چمدان و چه باری که با خودتان به داخل کابین می‌برید، هرکدام مقدار بیشینه خاص خودش را دارد که باید رعایت شود. بار مجاز دستی در کلاس اکونومی معمولا بین ۵ تا ۷ کیلوگرم و در بیزینس یا فرست ۱۵ کیلوگرم است. قبل از پرواز حتما اطلاعات مربوط‌به بار دستی ایرلاین را ببینید. چون اگر بارتان از مقدار تعیین‌شده بیشتر باشد باید قسمتی از بار را همراه چمدان‌ها به تحویل بار هواپیما بسپارید. درآن‌صورت اگر بار اصلی بیشتر از حد مجاز شود، باید جریمه بپردازید.

علاوه‌براین، هر بار دستی باید ابعاد خاصی، عموما ۵۶.۴۵ و ۲۵ سانتی‌متر، داشته‌باشد که بعد از رزرو بلیط هواپیما حتما آن را چک کنید. به‌طورکلی بهتر است فقط وسایل ضروری مثل اشیای قیمتی، لپ‌تاپ و مدارک مهم را با خودتان به داخل کابین بیاورید. شکل ساک دستی را هم طوری انتخاب کنید که به‌راحتی قابل‌حمل باشد و در محفظه بالای سرتان قرارگیرد.

اگر بچه کوچک دارید، قوانین ایرلاین را قبل از پرواز بخوانید. بعضی از ایرلاین‌ها مقدار جداگانه‌ای برای بار بچه درنظرمی‌گیرند تا با خیال راحت به بار هواپیما تحویل دهید. اگر وسایل بچه از مقدار بار اصلی مجاز شما بیشتر است، این قانون را قبل از رزرو بلیط هواپیما بررسی کنید.

بارهای خاص

مدل‌هایی از بار هستند که در هیچ تقسیم‌بندی متداولی قرار نمی‌گیرند. مثلا اگر بخواهید یک وسیله ورزشی بدشکل را جابجا کنید یا حیوان خانگی‌تان را در سفر همراه خودتان ببرید. ایرلاین‌ها گاهی برای این موارد قوانین متفاوتی دارند که باید قبل از پرواز حتما از سایت رسمی آن‌ها، بایدهاونبایدهای این موارد را بخوانید.

ایرلاین‌های داخلی

خوشبختانه بیشتر ایرلاین‌های داخلی برای اضافه‌بار قانون یکسان و ثابتی دارند. البته این مقدار کاملا کلی است و در شرایط مختلف مقدار بار مجاز در این ایرلاین‌ها هم باهم متفاوت است. شما درهرصورت باید بعد از رزرو بلیط هواپیما، اطلاعات پروازتان ازجمله مقدار بار را مطالعه کنید. البته می‌توانید قبل از رزرو بلیط هم در سایت اصلی شرکت هواپیمایی موردنظرتان، قوانین مربوط‌به بار را ببینید.

در اکثر ایرلاین‌های داخلی ازجمله ماهان، زاگرس، تابان، کاسپین، کیش‌ایر، آسمان، آتا و ایران‌ایر، برای پروازهای اکونومی یا همان اقتصادی، ۲۰ کیلوگرم بار و مقدار بار مجاز در بیزینس‌کلاس ۳۰ کیلوگرم است. بعضی خطوط مثل ایران‌ایر، بار مجاز جداگانه‌ای برای کودکان، درمورد این ایرلاین، ۱۰ کیلوگرم، درنظرگرفته‌اند.

همان‌طور که گفتیم این مقدار بسیار کلی است و برای تعیین حداکثر بار مجاز باید عوامل متعددی را کنارهم گذاشت. به‌همین دلیل، گاهی وزن مجاز برای پروازهای اکونومی مثلا به ۲۵ کیلوگرم هم می‌رسد و گاهی وزن مجاز بیزینس و فرست کلاس با هم فرق دارند. برای همین بعد از رزرو بلیط هواپیما حتما باید اطلاعات درباره مقدار بار را مطالعه کنید.

جریمه اضافه‌بار چقدر است؟
جریمه اضافه‌بار چقدر است؟

جریمه اضافه‌بار

حالا اگر بار اضافه بردیم باید چه‌کار کنیم؟ قطعا نیازی به برگرداندن بار یا صرف‌نظر از حمل آن نیست. راه‌حلی که شرکت‌های هوایی ارائه می‌دهند، پرداخت هزینه‌ای به‌عنوان جریمه است. مقدار جریمه اضافه‌بار به‌ازای هر یک کیلوگرم اعلام می‌شود. اما این‌که برای هر یک‌کیلوگرم بار اضافی چقدر باید بپردازید به چندین عامل گوناگون بستگی دارد. وزن و تعداد بسته‌ها، طول پرواز، کلاس پرواز و قیمت بلیط همگی روی مقدار جریمه اثر می‌گذارند. جالب است بدانید گاهی حتی شکل بسته‌بندی بارتان باعث هرینه اضافی می‌شود.

یک قانون خیلی کلی درباره مقدار جریمه وجود دارد که در شرایط مختلف شاید تغییر کند. این قانون می‌گوید: به‌ازای هر یک کیلوگرم بار اضافه باید به‌اندازه یک‌درصد قیمت بلیط، جریمه بدهید. یعنی اگر ۱۰ کیلوگرم اضافه‌بار دارید باید مبلغی معادل ۱۰درصد قیمت بلیط‌تان را برای جریمه بپردازید.

 

 

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا