فضاگوناگون

ربات‌های جدید ناسا می‌توانند ماهواره‌ها را تعمیر کند

ناسا به دنبال ساخت ربات‌های نیمه خودرانی است که می‌تواند ماهواره‌های ازکارافتاده در فضا را تعمیر کند.

در حال حاضر، اغلب ماهواره‌هایی که به فضا پرتاب می‌شوند، از مخازن سوختی با ظرفیتی مشخص بهره می‌برند و زمانی که این سوخت به اتمام برسد، طول عمرشان نیز به پایان خواهد رسید و راهی جز سوختن در جو و یا تبدیل شدن به زباله‌هایی فضایی ندارند.  

حال ناسا قصد دارد تا ربات‌های نیمه خودرانی را طراحی کند که بتواند اقداماتی همچون تعمیر و یا تزریق مجدد سوخت به ماهواره‌های فضایی را انجام دهد. فرآیندی که اگر توسط فضانوردان و نیروی انسانی انجام شود، بسیار هزینه‌بر و پیچیده خواهد بود.

ناسا اعلام کرد که این ماموریت را روی ماهواره لندست ۷ که در مدار واقع شده، اجرا خواهد کرد. این ماهواره تصویری برداری زمینی که به دلیل اتمام سوخت، از رده خارج شده در فاصله ۷۰۰ کیلومتری زمین جای گرفته و می‌تواند در هر ۹۹ دقیقه، یک بار به دوز زمین بچرخد و در هر ۱۶ روز نیز به طور کامل از زمین تصویربرداری کند.

در این ماموریت، ربات ناسا به ماهواره نزدیک می‌شود و با کمک بازو مکانیکی خود به آن وصل می‌شود. سپس از این بازو برای بریدن عایق بیرونی، جدا کردن دو سیم و باز کردن پیچ استفاده می‌کند و پس ز اتصال به مخزن، ۱۱۵ کیلوگرم سوخت هیدرازین را به آن تزریق می‌کند. به گفته ناسا، این ماموریت در سال ۲۰۲۵ عملیاتی خواهد شد.  

با ورود این ربات‌ها به حوزه فضایی، تعمیر و نگهداری ماهواره‌ها نیز آسان‌تر خواهد شد و در نهایت، ماهواره‌های بیشتری در فضا حضور خواهند داشت. به گزارش Index of Objects Launched، تا…

 تا پایان ماه آوریل ۲۰۲۱، تعداد ماهواره‌های موجود در فضا برابر با ۷۳۸۹ مورد عنوان شد که اکثر آنها در گروه ماهواره‌های ارتباطی جای می‌گیرند.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا