علمیگوناگون

تحلیل ژنوم سریع‌تر و ارزان‌تر با دستاورد جدید محققان انویدیا و هاروارد

محققان شرکت انویدیا در همکاری با پژوهشگران دانشگاه آکسفورد موفق به دستیابی به ابزار جدیدی شده‌اند که از آن به عنوان دستاوردی بزرگ در پژوهش‌های حوزه ژنتیک یاد می‌شود.

این ابزار که از فناوری یادگیری عمیق بهره می‌برد، قادر است مدت زمان و همچنین هزینه آزمایش‌ها و بررسی‌ها را به طور محسوسی کاهش دهد. این دستاورد که تحت عنوان AtakWorks شناخته می‌شود، می‌تواند مدت زمان مورد نیاز برای تحلیل یک ژنوم کامل را تنها در نیم ساعت انجام دهد.

این در حالی است که در حال عادی، بررسی و تحلیل یک ژنوم کامل جیزی بیش از دو روز زمان می‌برد. ابزار مذکور قادر است با استفاده از تراشه‌های گرافیکی Tensor Core شرکت انویدیا به این مهم دست یابد.

ابزار AtakWorks از روشی تحت عنوان ATAC-seq بهره می‌برد. از این روش شناخته‌شده برای شناسایی مناطق باز در ژنوم سلول‌های سالم و معیوب استفاده می‌شود. این «مناطق باز»، زیرمجموعه‌های DNA افراد هستند که برای تعیین و فعال‌سازی عملکردهای مشخص (در کبد، خون یا سلول‌های پوست) مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در واقع، بخشی از ژنوم انسان هستند که می‌توانند به دانشمندان در شناسایی بیماری‌هایی چون آلزایمر، مشکلات قلبی و یا سرطان کمک کنند. در روش ATAC-sec، اغلب هزاران سلول مورد تحلیل قرار می‌گیرند اما ابزار AtacWorks می‌تواند با تجزیه و تحلیل تنها 10 سلول، نتیجه مورد انتظار را ارائه دهد.

محققان از این ابزار جدید برای بررسی مجموعه اطلاعاتی متشکل از سلول‌های بنیادی استفاده کردند که تا پیش از این، چنین امکانی از طریق روش‌های قدیمی‌تحلیلی وجود نداشت. اما AtacWorks این اجازه را به محققان داد تا بخش‌های مختلف DNA مرتبط با گلبول‌های قرمز و گلبول‌های سفید خود را شناسایی کنند.

قابلیت تجزیه و تحلیل سریع‌تر و البته ارزان‌تر ژنوم می‌تواند کمک بزرگی به شناسایی جهش‌های ژنی خاص کند و در تشخیص بیماری‌ها مفید واقع شود. همچنین با توجه به اطلاعاتی که در خصوص نحوه عملکرد بیماری ارائه می‌دهد، می‌تواند در تولید دارو نیز موثر باشد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا