تکنولوژی

ربات‌ها چگونه می‌توانند به ارتقای عملکرد شرکت‌ها کمک کنند؟

در گذشته‌های نه‌چندان دور، بسیاری از فعالیت‌ها در کارخانه‌ها و مراکز تولیدی، از طریق نیروی کار انسانی و به صورت دستی صورت می‌گرفت.

کارهایی تکراری و خسته‌کننده که حتی اجازه فکر کردن را هم به انسان نمی‌داد و او می‌بایست همه چیز را طبق برنامه‌ریزی از پیش تعیین‌شده و به صورت کاملا کسل‌کننده انجام می‌داد. برای نمونه، یک کارخانه تولید خودرو را در نظر بگیرید که برای تولید یک خودرو می‌بایست تک تک قطعات را به صورت جداگانه و به صورت دستی روی بدنه خودرو سوار می‌کرد.

اما ربات‌ها با ورود خود به دنیای ما انسان‌ها، این کارهای تکراری و خسته‌کننده را برعهده گرفتند و دیگر نیازی نیست برای نصب یک لاستیک یا رنگ‌آمیزی بدنه خودرو و یا حتی جوش دادن قسمت‌های مختلف بدنه، از نیروی کار انسانی استفاده شود.

همه چیز توسط این ربات‌ها با دقت بالایی انجام می‌شود و شرکت‌های مختلف نیز توانستند با به‌کارگیری این ربات‌ها، علاوه بر افزایش سرعت تولید، هزینه‌ها را نیز تا حد زیادی کاهش دهند. با ورود این ربات‌ها، انسان‌ها دیگر برای کارهای کم اهمیت و تکراری به‌کار گرفته نشدند و مشاغل باارزش و حساس‌تر به آن‌ها سپرده شد.

اما امروزه و در قرن 21، شاهدیم که بسیاری از کارمندان شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اطلاعاتی، همچنان همانند ربات‌ها کار می‌کنند. این افراد که اغلب در بخش‌های مربوط به ارائه خدمات مالی، پاسخ به مشتریان، ارائه‌ خدمات حرفه‌ای و … فعالیت می‌کنند، به جای پاسخ دادن به سوالات اساسی مشتریان و کمک به رفع نیازهای آن‌ها، بخش زیادی از زبان خود را به کارهای تکراری همچون کپی و پیست کردن اطلاعات اولیه در قالب‌ها مشغول هستند؛ کاری که می‌توان از طریق ربات و به صورت خودکار انجام داد.

این کارهای یکنواخت و همیشگی شامل ارسال ایمیل‌های مرتبط با تماس مشتری به وی بعد از قطع ارتباط، بررسی فاکتورها، وارد کردن شماره تلفن‌ها و صدها کار کوچک دیگر که از بازدهی و اثربخشی نیروی کار کم می‌کنند. ما اکنون در عصر اطلاعات زندگی می‌کنیم و دیگر لزومی ‌به کار کردن همانند کارگران کارخانه‌های متعلق به گذشته نداریم.

طبیعی است که این فرآیندها می‌بایست به صورت خودکار و اتومات انجام شوند. این همان جایی است که Robotic Process Automation که به اختصاصی RPA نام دارد، می‌تواند مفید واقع شود. این فناوری که اخیرا در بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌ها مورد استفاده قرار گرفته، توانسته تحولی عظیم را در خودکارسازی بسیاری از فرآیند و کمک به انسان‌ها برای خلاصی از شر کارهای تکراری و خسته‌کننده به وجود آورد.

فناوری RPA از مزیایای بیشماری برخوردار است که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

پیشبرد بهینه و سریع امور

در بسیاری از شرکت‌ها، برای هر چیزی یک تیکت زده می‌شود. بدین معنی که اگر اتفاقی درون آبدارخانه شرکت بیفتد و چیزی بشکند یا نیاز به تعمیر داشته باشد، یک تیکت برای تعمیر زده می‌شود و سپس بخش خدمات، برای تعمیر آن اقدام می‌کند.

اقداماتی از این دست، در شرکت‌ها زیاد دیده می‌شوند و بعد از هر ارسال هر تیکت، یک کاربر می‌بایست به صورت دستی تمامی‌تیکت‌ها را بررسی و صحت و درستی انجام کار را تایید کند، در حالی که او حتی ممکن است نداند که کار به درستی انجام شده یا خیر.

اینجاست که RPA می‌تواند به کمک شرکت‌ها بیاید و این فرآیند را بسیار ساده کند به طوری که فرآیند بررسی تیکت‌ها به صورت خودکار انجام می‌شود و بعد از درست بودن انجام کار، تیکت‌ها بسته خواهند شد.

ارتقای ارتباط سیستم‌های دیجیتال

بخش زیادی از زمان کارمندان در شرکت‌ها و سازمان‌ها، به اموری همچون کپی و پیست کردن و وارد شدن به سیستم‌های مختلف می‌گذرد. در واقع، بسیاری از شرکت‌ها و یا بانک‌ها که سیستم‌های آن‌ها به یکدیگر متصل نیست، افراد می‌بایست برای چک کردن اطلاعات مدام از جای خود بلند شوند و سیستم‌های مختلف را بررسی کنند.

اما سیستمی‌مبتنی بر فناوری RPA طراحی شده که درگیری شدن کمتر انسان‌ها را در چنین فرآیندهایی به دنبال دارد. بدین معنی که می‌تواند امکان دسترسی به تمامی‌اطلاعات موجود روی دستگاه‌های مختلف را برای کاربر فراهم کند.

حذف اشتباهات انسانی

حسابداری  این روزها در بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌ها به صورت دستی صورت می‌گیرد و کارمندان می‌بایست فاکتورها را پرینت گرفته، موارد موود در آن را بررسی کرده و هر کدام از این موارد را در بخش جداگانه و مختص به خود وارد کند.

نقش ربات‌ها در ارتقای عملکرد کارمندان و شرکت‌ها

این فرآیند ممکن است با اشتباهات انسانی در وارد کردن اطلاعات و … همراه شود. بنابراین فناوری RPA می‌تواند این مشکلات را برطرف کرده و به آن‌ها در انجام سریع‌تر و دقیق‌تر کارها کمک کند.

این‌ها تنهای بخشی از کاربردهای فناوری PRA و دیگر فناوری‌های رباتیک بود که به آن اشاره شد. حال سوال اینجاست که چرا همچنان در عصر اطلاعات و پیشرفت‌های گسترده در حوزه رباتیک و خودکار شدن امور، همچنان برخی از شرکت‌ها در برابر ورود این فناوری‌ها به شرکت‌های خود مقاومت می‌کنند.

در واقع، به‌کارگیری این فناوری‌ها می‌تواند تا حدی زیادی در وقت آن‌ها صرفه‌جویی و از صرف هزینه‌های اضافی جلوگیری گند. همچنین با کمک RPA و محول کردن کارهای تکراری و خسته‌کننده به این فناوری، می‌توان فرصت کافی را در اختیار کارمندان قرار داد تا بتوانند به مهارت‌های خود اضافه کنند و با تصمیم‌گیری‌های بهتر، به کیفیت کاری که در حال انجام آن هستند، اضافه کنند.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا