نقد و بررسی هواوی Nova 7i
هواوی Nova 7i جدیدترین عضو از خانواده میانردههای هواوی است که با بهرهمندی از ویژگیهای فنی متوسط به بالا و دروبین چهارگانه، میتواند بهترین جایگزین برای افرادی باشد که بودجه کافی برای خرید پرچمدارها را ندارند. بنابراین اگر به دنبال یک میان رده با قابلیتهای مشابه پرچمدارها هستید، بهتر است با این گوشی بیشتر آشنا شوید.
گوشی Nova 7i در اصل با نام Nova SE در کشور چین عرضه میشود و در بازار اروپا هم با نام هواوی پی40 لایت در بازار اروپا معرفی شده است. بنابراین اگر این گوشی را با نام ها دیگر جایی مشاهده کردید، تعجب نکنید.
طراحی Nova 7i شباهت زیادی به دیگر میانردههایی دارد که تا کنون دیدهاید. نکته مثبت این گوشی، وزن مناسب آن است که در مقایسه با دیگر میان ردههایی که اخیرا به بازار آمدهاند، وزن کمتری دارد.
در سمت چپ گوشی، درگاه سیم کارت وجود دارد که به شما امکان استفاده همزمان از دو سیم کارت را میدهد. در این گوشی امکان استفاده از رم میکرو اسدی وجود ندارد و تنها باید به حافظه داخلی گوشی اکتفا کنید.
در سمت راست گوشی دکمههای تنظیم صدا و دکمه پاور قرار گرفته است که درون دکمه پاور، سنسور اثرانگشت هم تعبیه شده است. هواوی در این گوشی تصمیم گرفته سنسور اثرانگشت را از زیر صفحه نمایش به داخل دکمه پاور انتقال دهد. به نظر میرسد دلیل این تصمیم این بوده که جای سنسور درون دکمه پاور برای آنلاک کردن تا حدودی آسانتر از داخل نمایشگر است.
در قسمت زیرین گوشی، Nova 7i به درگاه یو اس بی C در کنار اسپیکر و جک 3.5 میلیمتری مجهز شده است. خبر خوب برای طرفداران هدفونهای سیمی اینکه هواوی تصمیم گرفته این جک را در این گوشی استفاده کند و آن را فدای باریکتر کردن گوشی نکرده است. جک هدفون هنوز هم طرفداران خاص خودش را دارد و برای کاربران گوشیهای میان رده همچنان استفاده از هدفونهای سیمی به دلیل قیمت پایینتر نسبت به هدفونهای بلوتوثی اهمیت دارد.
در پشت گوشی هم از یک طراحی مینیمال همراه با گلس براق استفاده کرده که امروزه به یک ترند در طراحی دیوایسها تبدیل شده است. بازتاب نور در پشت گوشی جلوه خوبی دارد و حس یک گوشی با کیفیت را منتقل میکند.
هواوی Nova 7i در پشت بدنه به یک دوربین چهارگانه مربعی شکل مجهز شده که برجستگی خیلی زیادی ندارد، به همین دلیل وقتی آن را روی یک سطح صاف قرار میدهید، شیب قابل توجهی ایجاد نمیکند. در ادامه به بررسی دقیقتر دوربین این گوشی میپردازیم.
در کل، طراحی هواوی Nova 7i دلنشین است و با توجه به رنگهای در نظر گرفته شده برای آن، کاربر میتواند با توجه با سلیقهای که دارد رنگ مورد نظرش را انتخاب کند. شاید سادگی در طراحی این گوشی یکی از دلایل اصلی جذابیت آن باشد اما باید قبول کرد که زیبایی کوشی با توحه به سلیقه هر شخص ممکن است متفاوت باشد.
نمایشگر
Nova 7i یک گوشی میان رده است بنابراین نمیتوان انتظار پنل نمایشگر آمولد 120 هرتزی از آن داشت. البته همین نمایشگر ال سی دی بهکاررفته در آن هم از کیفیت قابل قبولی برخوردار است. البته اگر استفاده از آن را در نور مستقیم آفتاب فاکتور بگیریم.
Nova 7i از یک نمایشگر 6.4 اینچی فولاچدی پلاس بهره میبرد و نسبت نمایشگر به بدنه در این گوشی 90.6 درصد است. این عدد به این معناست که این گوشی تقریبا هیچ حاشیهای در اطراف نمایشگر ندارد. البته آنقدری حاشیه تعبیه شده که دستانتان به صورت تصادفی با نمایشگر برخورد نکند.
کیفیت نمایشگر Nova 7i خوب است، البته اگر آن را با نمایشگر پرچمداران این شرکت و دیگر برندها مقایسه نکنیم. شدت نور و رزولوشن به اندازهای وجود دارد که پیکسلها را با جزییات بالا نمایش دهد. شاید نمایش رنگها در بعضی اپلیکیشنها کمی ضعیف باشد اما در هنگام بازی یا نمایش ویدیو، کیفیت نمایشگر کاملا قابل قبول است و در کل نسبت به قیمت گوشی، نمره قبولی را کسب میکند.
البته نمایشگر Nova 7i در مقایسه با دیگر گوشیها مثل میت 10 کمی پهنتر طراحی شده و برای افرادی که دستان نسبتا کوچکی دارند، ممکن است کمی ناخوشایند باشد.
تجربه کاربری
کار کردن با Nova 7i یعنی خداحافظی با GMS یا همان سرویسهای گوگل. البته همچنان راههایی برای استفاده از برخی اپلیکیشنهای گوگل روی این گوشی هم وجود دارد اما هواوی به این مسئله بسنده نکرده و اپ استور اختصاصی خودش را با عنوان «اپ گالری» راه اندازی کرده است. در این اپ استور هزاران اپلیکیشن و بازی وجود دارد اما اگر به سیستم عامل اندروید دیگر گوشیها عادت دارید، میتوانید از استورهای جایگزین استفاده کنید.
برای مثال کاربران ایرانی میتوانند برنامه بازار را روی این گوشی بدون مشکل نصب کرده و تقریبا تمامی اپلیکیشنها را بدون مشکل نصب کنند.
جدا از این مسله، از طریق کافه بازار امکان نصب برخی از برنامههای گوگل مثل گوگل مپ هم وجود دارد، البته ممکن است برخی از ویژگیها دیگر برایتان در دسترس نباشد. در کل تفاوت HMS با دیگر گوشیها این است که برنامههای اصلی بر روی سرویسهای گوگل اجرا نمیشوند و به جای آن روی سرویسهای اختصای هواوی اجرا میشوند.
برای اینکه بدانید چه برنامههایی را میتوانید بدون مشکل روی گوشیهای هواوی مجهز به HMS نصب کنید، میتوانید این مطلب ما را مشاهده کنید.
اگر قبل از استفاده از این گوشی، از دیوایسهای اندرویدی استفاده میکردید، قابلیت «Phone Clone» هواوی این امکان را به شما میدهد که تقریبا تمامی اطلاعاتتان از جمله تصاویر، مخاطبین، ویدیوها، پیامها و حتی اپلیکیشنها را به گوشی جدیدیتان انتقال دهید.
عملکرد سختافزاری
بهکارگیری پردازنده کایرین 810 در Nova 7i باعث شده که تجربه کاربر در استفاده کلی از این گوشی کاملا مطلوب باشد. همچنین زبان طراحی سیستم عامل گوشی هم به شکلی است که در حین استفاده کاربر با کندی بی دلیل مواجه نمیشود. پردازنده این گوشی در کنار یک رم 8 گیگابایتی و 128 گیگابایت حافظه داخلی قادر است تقریبا هر بازی و اپلیکیشن سنگینی را بدون مشکل اجرا کند و به عنوان یک میان رده، کاربرد آن تنها به وب گردی، شبکههای احتماعی و تماس و پیام محدود نشود.
همچنین نتایج بنچمارک آی تی ایران از این گوشی هم در ادامه میبینید.
- Antutu Benchmarks: 304,930
- Sling Shot Extreme – OpenGL ES3.1 – 2831
- Sling Shot Extreme – Vulkan – 2612
- Geekbench – Single Score – 586
- Geekbench – Multi-score – 1846
دوربین
همانطور که در بالا هم اشاره کردیم، Nova 7i در پشت بدنه به سیستم دوربین چهارگانه مجهز شده که متشکل از یک سنسور 48 مگاپیکسلی اصلی، سنسور اولتراواید 8 مگاپیکسلی، سنسور بوکه 2 مگاپیکسلی و یک سنسور ماکرو 2 مگاپیکسلی است.
با اینکه بر خلاف هواوی پی40 پرو، این گوشی از لنزهای لیکا بهرهمند نیست، اما کیفیت تصاویر ثبت شده با آن کاملا قابل قبول هستند و جزییات در تصاویر به خوبی ثبت میشوند. همچنین جذب نور محیط توسط سنسورهای دوربین به خوبی انجام میشود و در محیطهای با نور زیاد، بالانس نور به خوبی شکل میگیرد و در نهایت جزییات و رنگها با کیفیت قابل قبولی ثبت میشوند. Nova 7i به لطف سنسور 48 مگاپیکسلی که در آن بهکاررفته، قادر است تصاویری را ثبت کند که حتی با زوم کردن روی آنها، جزییات همچنان به خوبی دیده میشوند. البته نباید انتظار داشت که کیفیت تصاویر قابل مقایسه با گوشیهای 1000 دلاری بازار باشد اما در کل و با توجه به اینکه یک گوشی میان رده محسوب میشود، سیستم دوربین آن نمره خوبی کسب میکند.
حالت شب Nova 7i هم برای تصویربردای در شب عملکرد قانعکنندهای دارد. تصاویر پس از لمس شاتر، پس از ۳ یا ۴ ثانیه پردازش میشوند و عکس ثبت شده در یک مکان نسبتا تاریک، با روشنایی و نویز حداقلی نمایش داده میشود. شاید جزییات به طور کامل در این نوع تصاویر دیده نشوند اما برای یک گوشی میان رده، این حجم از جزییات هم کاملا منطقی و حتی فراتر از حد انتظار است.
در کل میتوانید روی عکسهای ثبت شده با این گوشی در حالت شب، برای انتشار دادن در شبکههای اجتماعی حساب کنید.
سیستم دربین سلفی این گوشی هم حرفهای زیادی برای گفتن دارد و می توان آن را با گوشیهای گران قیمت سری P و میت مقایسه کرد. الگوریتمهای زیباسازی چهره این گوشی میتوانند پس از ثبت تصویر، یک سری پردازشها را انجام دهد تا چهره شما بدون نیاز به ویرایش اضافه آماده پست کردن در شبکههای اجتماعی باشد.
باتری
Nova 7i به یک باتری ۴۲۰۰ میلیآمپری مجهز شده که شما را حداقل یک روز کامل از شارژ بی نیاز میکند. حتی با اجرای بازیهای سنگین و تماشای آنلاین فیلم هم شارژ کافی برای به پایان رساندن روز خواهید داشت. البته تعداد دقیق ساعتهایی که میتوانید با یک مرتبه شارژ از گوشی استفاده کنید، بسته به کاربری شما متفاوت است. اما آنچه که در تستهای چند روزه متوجه شدیم این بود که باتری ۴۲۰۰ میلیآمپری Nova 7i کاملا راضی کننده عمل میکند.
نتیجه گیری
Nova 7i را میتوان یک میان رده با قابلیتهای نزدیک به پرچمدار دانست که قادر است به کاربران ثابت کند استفاده از گوشی بدون حضور سرویس های گوگل هم سخت نیست و همچنان میتوان از قابلیتها و سرویسهای متفاوت بدون محدودیت بهره برد.
Nova 7i هم از لحاظ دوربین هم از لحاظ گیمینگ میتواند تجربه خوبی را برای خریدارانش به همراه داشته باشد و از آنجایی که قیمت نسبتا خوبی هم دارد، احتمالا خیلی زود جایگاهش را در بازار دنیا و البته ایران پیدا میکند.
قیمت هواوی Nova 7i
هواوی Nova 7i در حال حاضر با قیمتی بین ۶ میلیون ۸۰۰ هزار تا ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان در بازار ایران عرضه میشود.
گوشیهای خوبی داره هواوی