رقابت فینتکها در ماراتون مالی
رقابت استارتآپهای حوزه فینتک با عنوان ماراتون مالی بهشتی از 20 تا 22 بهمن برگذار میشود. در این رقابت تیمهای سرشناسی که در المپیادهای جهانی مقام کسب کردهاند هم حضور دارند. در این رویداد 30 تیم استارتآپی حضور خواهند داشت و در سه روز به حل چالشهای مطرح شده از شتابدهنده فارابی، آسان پرداخت، هماپی و سازمان بورس خواهند پرداخت.
خسروی(مدیر توسعه شرکت آپ) در این نشست گفت: مجموعا 12 شرکت زیر نظر بانک مرکزی هستند که آپ یکی از آنها است. آپ در حوزه پرداخت موبایلی رتبه 1 کشور را دارد و آپ تصمیم گرفته به شرکتهای استارتآپی سرویس ارائه کند و آنها را توسعه دهد. شرکت آپ یک استارتآپ بوده و 6 سال پیش کار خود را شروع کرده است و حالا یک شرکت هزار و پانصد میلیارد تومانی شده است. آپ از هر ایدهای که در حوزه پرداخت باشد حمایت تمام و کمال میکند.
خسروی ادامه داد: آسان پرداخت یک شرکت تحت نظر بانک مرکزی است که وظیفه انتقال پول از مشتری به بانک را دارد. وقتی آسان پرداخت حامی یک برنامه میشود تا جایی که راه داشته باشد از اجرای آن حمایت خواهد کرد. اگر ما از این شرکتهای استارتآپی حمایت نکنیم، آنها قویتر از ما خواهند شد و ممکن است شرکت ما را حل کنند و چه بهتر که این ایده توسط شرکتهای بزرگتر ایرانی حمایت شوند.
سپاسی(مسئول روابط عمومی آپ) هم گفت: آپ تنها شرکتی بود که برای استارتآپها غرفه اختصاص داد و با آنها هم مسیر و همراه است. بسیاری از استارتآپها تیمهای جوان و دانشجو هستند و یک استارتآپ زمانی موفق است که خودش را طوری معرفی کند که نشان دهد هیچ نیازی به حمایتهای دولتی ندارد. هماپی و آسان پرداخت، دو نمونه موفق از این استارتآپها هستند.
کندری(مدیرعامل شتابدهنده فارابی) گفت: شتابدهنده فارابی یک فضایی را آماده کرده است تا استارتآپها مستقر شوند و در دو دوره پیش شتابدهی و شتابدهی شرکت کنند. برای کمک به این استارتآپها، فارابی به تیمها سرمایه نقدی و مربی میدهد. وی افزود با معاونت سازمان بورس هم مذاکراتی داشتهایم تا چالشهای قانونی جلوی پای استارتآپها را به آنها اطلاع دهیم. کندری در ادامه اضافه کرد: دوره شتابدهی در فاربی منعطف است و به زمانی که استارتآپ نیاز دارد بستگی دارد. دوره پیششتابدهی معمولا از 3 تا 6 ماه است که استارتآپ باید به هدف مورد نظر برسند و اگر رسید وارد شتابدهی میشوند که از 6 تا 9 ماه هم در شتابدهی خواهد بود و بعد از چرخه خارج میشود. استارتآپها برای شرکت در این شتابدهنده نیاز به سرمایه اولیه ندارند و تا سقف 200 میلیون تومان روی استارتآپها سرمایه گذاری میشود.
قاسمی(مدیرعامل سوشیانت) در این نشست گفت: بیشتر استارتآپها در حوزه بانکی بودند و کمتر به بورس پرداختهاند. هدف ما آشنایی استارتآپها با بازار سرمایه و بورس است، همچنین اولین API در حوزه سرمایه را ما عرضه کردهایم و API آن را طوری طراحی کردیم که استارتآپها بتوانند با شرکتهای دیگر هم کار کنند.
عبدالهی(استاد دانشگاه شهید بهشتی) گفت: کشور درحال حرکت به سمت کسبوکارهای غیرنفتی است و دولت هم به این نتیجه رسیده است که استارتآپها میتوانند به پیشرفت ایران کمک خوبی کنند. دانشگاهها هم درحال تغییر رویکرد هستند و بهجای آموزش تنها، حالا به سمت عملیاتی شدن حرکت میکنند. وی افزود: دانشگاه شهید بهشتی اخیرا مجوز پارک فناوری را هم دریافت کرده است و در آینده نزدیک این دانشگاه در حوزه فینتک فعالیتهای مهمی را آغاز خواهد کرد. برای پیشرفت استارتآپها نیاز به ریل گذاری و قوانین جدید است که این امر وظیفه دولت است. او در انتها گفت: در آینده نزدیک دانشگاه شهید بهشتی قطب فینتک کشور خواهد شد.
امینی(مدیرعامل هماپی) هم در پایان اضافه کرد: هیچی دورهای در تاریخ آیتی به اندازه الان کار ساده نبوده است. به این ترتیب که دو دانشجوی آیتی به سادگی و با داشتن کامپیوتر میتوانند تحولی بزرگ ایجاد کنند.
منبع : آیتیایران