تکنولوژی

تولد بازاری میلیارد دلاری در تکنولوژی

اگر در سال 2006 پیش بینی می‌کردید که روزی وب‌سایتی به نام آمازون معادلات صنعت 3 تریلیون دلاری کامپیوتر را به هم میزند و لرزه به اندام شرکتهایی از جمله مایکروسافت، اراکل و “IBM” می‌اندازد، احتمالا کل مردم شهر به شما می‌خندیدند! حتی در اواخر 2010، یعنی 2 سال بعد از اینکه “Netflix” تصمیم به ورود به سرویس وب آمازون گرفت و مرکز دادههای خصوصی‌اش را بنا نکرد، شرکتهای بزرگ جهانی همچنان در حال مناظره و بحث بر سر عدم صلاحیت و ناامنی سرویس محاسبات ابری بودند.

امروزه، سرویس وب آمازون“AWS”  در حال تبدیل به تجارتی 13 میلیارد دلاری است. شرکت اوراکل نیز حال متوجه این تهدیدها شده و در حال ساخت سرویس ابری خصوصی است. گوگل؛ غول جستجوی اینترنتی، حالا تبدیل به یکی از شرکت‌های ارائه دهنده سرویس ابری شده است. مایکروسافت هم شرکتش را خانه تکانی کرده و از مدیر عامل جدید خواسته که هرچه سریع‌تر قضیه سرویس ابری را پیگیری کند.

در این مسیر، استارت‌آپهایی مانند“Airbnb”، “Spotify”، “Slack” و “Snap”  تبدیل به شرکتهای قدرتمند و با ارزشی شد‌هاند و بازارهای چند میلیون دلاری در بخش سرویس ابری مانند فضای ذخیره سازی فوق همگرا، بازاریابی نرم افزاری و محفظه‌های نگهداری اطلاعات به وجود آمده‌اند.

از نظر کارشناسان، با ظهور سرویس ابری، تکنولوژی در این بخش به انتهای خود رسیده است و سرویس ابری برای سال ها یا دهههای متوالی آیندهی این بخش را در اختیار خواهند کرفت. اما راه و رسم تکنولوژی به این شکل نخواهد بود.

 Peter Levine سرمایه گذار کارآفرین و از شرکای کمپانی “Andreessen Horowitz” می‌گوید: در حالی که سرویس محاسبات ابری در حال محکم کردن جایگاهش است، اولین نشانههای ملحق شدن آن به تکنولوژیهای دیروزی دیده میشود. او معتقد است که نسل بعدی “سیستم محاسباتی اج” (Edge Computing) خواهد بود.

مراکز داده روی خودروها

به طور کلی Edge Computing بدین معنی است که هر دستگاهی دارای هوش مصنوعی و قدرت پردازشی بسیار وسیعی است، به عبارت دیگر هر وسیله تبدیل به مرکز دادههای خودش میشود. Levine در مصاحبه با “Business Insider” گفت: “درباره نوع بسیار پیشرفتهای از محاسبات صحبت می‌کنیم، برای مثال یک خودروی اتوماتیک دارای بیش از 200 سی‌پی‌یو است این سی‌پی‌یوها همان مراکز دادههای سیار هستند.

استفاده از سرویس ابری برای همهی دستگاهها به آسانی اسمارتفونها نیست. امروزه، گوشیها همه اطلاعات را برای پردازش به ابر(Cloud) می‌فرستند، اطلاعات در فضای ابری ذخیره شده و نتایج پردازش به گوشیها فرستاده میشود. حال میلیونها دستگاه مجهز به هوش مصنوعی را تصور کنید، خودرو‌ها، پهبادها، تجهیزات پزشکی و رباتهای تولیدی. Levine در ادامه اینگونه توضیح داد: “برای پشتیبانی و خدمات رسانی از شبکه بین این دستگاه ها از طریق سیستم ابری هیچوقت پهنای باند و سرعت کافی را در اختیار نداریم.

بنابراین دستگاهها خودشان وظیفه پردازش و مدیریت فضای ذخیره‌سازی را به عهده می‌گیرند، در عین حال سرویس ابری به مغز متفکر و هسته مرکزی و استراتژیک در پشت این فعالیت‌ها تبدیل می‌شود و این ماشینهای هوشمند از آن به بعد تنها مهم‌ترین اطلاعات کلیدی را به ابر ارسال میکنند. Levine در ادامه گفت: “بدین ترتیب، دستگاهها از یکدیگر اطلاعات جدید را دریافت و ذخیره میکنند و به این شکل دستگاهها هر روز هوشمندتر می‌شوند.

فضای مناسب برای سرمایه گذاری

سیستم محاسبه اج مرحلهی فراتر از سیستم محاسباتی ابری است. صنعت کامپیوتر در حال پشت سر گذاشتن سیستم محاسباتی مرکزی(Central Computing) است که علی‌رغم قدرت بالا، استفاده از آن تقریبا غیر ممکن است، و در حال حرکت به سمت سیستم های محاسباتی محلی(Local Computing) است. البته با اینکه تحقق آن تقریبا قطعی شده اما هنوز کنترل کل ظرفیت آن توسط کاربران دشوار است. برای مثال ابر رایانهها(سیستم محاسباتی مرکزی) باعث رشد سیستم رایانههای شخصی گردید و سیستم کلاینت/سرور نیز باعث ظهور پیشرفت در بخش سیستمهای محاسباتی ابری گردید. حال نوبت به ظهور و گسترش سیستم غیر متمرکز رسیده است.

“Levine” دراین زمینه فعالیت زیادی داشته است. او این حرفه را به عنوان مهندس و یکی از پیشتازان عرصه کسب‌وکار آغاز کرده است. او همواره به عنوان یک سرمایه گذار کارآفرین موفق در بخش سرمایه گذاری در استارت‌آپ هایی همچون “GitHub”، “DigitalOcean”، “Mixpanel”،“Mesosphere” ، “Udacity” و غیره شناخته میشود. حال او به دنبال سرمایه گذاری بر روی کارآفرینان فعال در بخش سیستم محاسباتی اج است، چرا که او انقلاب بعدی را در این بخش از صنعت کامپیوتر میبیند.

اما او تنها کسی که این سیستم محاسباتی را شناخته، نیست. سیستم محاسباتی اج در حال گسترش آوازه خود در بین کسبوکا‌رهای مختلف است. شرکت سیسکو که این سیستم راسیستم محاسباتی مه (Fog Computing) نام گذاری کرده، کنسرسیومی با نام “OpenFog”  را راه اندازی کرده است. همچنین شرکت تلکام نیز در مرحله شناسایی این سیستم قرار دارد. لوین شرح کامل و ماهرانه‌ای از این سیستم را به مدت 30 دقیقه در شرکت “Andreessen Horowitz” به مخاطبان ارائه داد.

منبع : آی‌تی‌ایران

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا