گجتی که برای نابینایان محیط را توصیف میکند
محققان موفق به طراحی و ساخت یک دستگاه پوشیدنی جدید برای بیماران نابینا و کمبینا شدند که محیط اطراف کاربر را برای کمک به وی در جهت اجتناب از موانع توصیف میکند.
به گزارش ایسنا، این فناوری جدید که “هروس” نام داشته و نام خود را از یکی از اساطیر مصر باستان وام گرفته توانایی تشخیص چهره و اشیا و همچنین خواندن نشانهها و کتابها را نیز دارد.
در اساطیر مصر باستان چشم هورس نمادی از شفا و ترمیم شدن است.
دستگاه هروس، از یک بند تشکیل شده که به دور پشت سر بسته شده و دو گوشی و دو دوربین جانبی که در یک سمت سر ساخته شده است، دارد.این دوربینها به دقت بر روی هر چیزی که در مقابل کاربر قرار دارد متمرکز شده و هر آنچه را که مشاهده میکنند به کاربر از طریق گوشی اطلاع میدهند.
به این ترتیب، کاربر میتواند هر آنچه را در اطراف اتفاق میافتد بشنود و صدای دستگاه برای شخص دیگری مزاحمت ایجاد نمیکند.
این پیشانی بند به یک دستگاه پردازنده که دارای یک باتری بوده و به اندازه گوشیهای هوشمند است از طریق یک کابل 1 متری (3.3 فوت) متصل میشود.کاربران میتوانند میزان صدا و تنظیمات کلی را از طریق دکمهای که بر روی واحد پردازنده و پیشانی بند قرار دارد تغییر دهند.
این فناوری به الگوریتم یادگیری عمیق مجهز بوده تا هر آنچه میبیند را به درستی تشخیص دهد. همچنین برای درک فاصله تا اجسام و افراد مختلف به سیستم ناوبری مجهز شده است.
هروس همچنین میتواند یک نوع از لیست مخاطبین مبتنی بر صورت افراد را با اسکن چهره پدید آورد و به هر چهره یک نام اختصاص دهد. بنابراین در هر زمان دیگری که مجددا با آن شخص روبرو شود به کاربر اعلام میکند.این اتفاق درباره اشیاء بی جان نیز میافتد تا به یک فرد نابینا برای تمایز بین یک بطری آب و یک بطری شیر کمک کند.
این دستگاه به صورت چندبعدی نیز کار کرده و میتواند به صورت همزمان چند کار را با هم انجام دهد.
اگر همه چیز طبق برنامهریزی پیش برود این فناوری در ژانویه 2017 روانه بازار شده و قیمت آن در حدود 2000 دلار خواهد بود.