تکنولوژی

جریمه نقدی و زندان برای والدینی که عکسهای خصوصی فرزندانشان را منتشر می‌کنند

دولت فرانسه به والدين فرنسوي هشدار داده است كه انتشار عكس هاي خصوصي كودكان و نوزادان در فيس بوك ممكن است در آينده جريمه نقدي و حتي زندان برايشان به همراه داشته باشد.

طبق گزارش خبرگزاري گاردين، مقامات اين كشور قانوني تصويب كرده ان كه طبق آن كودكان فرانسوي مي توانند به دليل انتشار عكس هاي  زمان نوزادي خوداز والدين خود تا سقف ٤٥ هزار يورو غرامت دريافت كنند و يا آنهارا تا ١ سال به زندان بیندازند.

اريك دلكروكس،كارشناس  قوانين و اخلاق سايبري ، در گزارش مجله Le Figaro اعلام كرد:

 “در سال هاي آينده ، كودكان به راحتي ميتوانند به دليل انتشار عكس هاي زمان طفوليت خود، پاي والدينشان را به دادگاه باز كنند. كودكان در سنين به خصوصي علاقه ايي ندارند كه مقابل دوربين عكاسي ژست بگيرند و يا بي حركت بمانند و عكس هايشان در شبكه هاي مجازي پخش شود.”

اما نكته نگران كننده تري كه در مورد اين موضوع وجود دارد اين است كه افراد غريبه ممكن است از اين عكس هاي منتشر شده سواستفاده كنند و يا در شبكه اينستاگرام خودرا به جاي والدين جا زده و عكس ها را بدزدند كه واقعا مسئله نگران كننده ايست. 

با اين وجود تصويب  قانوني توسط مقامات يك كشور كه طبق آن والدين كودكان بايد به دليل افتخار به فرزندان خود توبيخ شوند چندان منطقي به نظر نيايد، اما خطر سواستفاده از عكس ها را نيز نميتوان كم در نظر گرفت.همچنين با حذف تگ روي عكس هاي نوزاداني كه به تازگي تصاويرشان به روي شبكه هاي مجازي منتشر شده ،عملا دنبال كردن و پيدا كردن افراد حقيقي غير ممكن مي شود.

این کارشناس می‌افزاید: به نظر من همه اين ها از عواقب پيش بيني نشده ارتباط با رسانه هاي اجتماعي است. در دنياي غير ديجيتال، هويت افراد تركيبي ازسن، جنسيت،نژاد، پيشينه هاي فرهنگي-اقتصادي و ارزش هاي بومي است اما در دنياي مجازي همه چيز كافيست تايپ شود. به عبارت ديگر افراد دنياي مجازي افراد به همان شخصي تبديل مي شوند كه ميخواهند. و اين بدين معناست كه اشخاص به راحتي ميتوانند هويت جعلي از خود ساخته و عيوب و نواقص خود را به راحتي پنهان كنند.

اين مسئله آنجا نگران كننده تر مي شود كه بفهميم هويت فردي ما توسط شخص ديگري مخدوش و يا دستكاري شده است حالا چه توسط والدينمان چه فردي غريبه و اين مسئله ممكن است موجب خشم و ترس ما شود . بايد براي اينگونه افراد راه حلي قانوني در نظر گرفته شود كه بتوانند از آن طريق نگراني خود را ابراز كنند.

در دنياي غير ديجيتال افراد هويت ديگر اشخاص را تجربه مي كنند يعني با ديدن ما و اطلاعاتي كه از ما دريافت مي كنند ، درمورد ما قضاوت مي كنند و حدس مي زنند. ما با گذشت زمان ياد مي گيريم چطور با اين قضيه كنار بياييم.  اما در دنياي مجازي نسل جديد ياد مي گيرد كه هويت را به راحتي مي توان در دنياي سايبري دستكاري و كنترل كرد و همانطوري نشان داد كه هميشه باب ميل بوده است . اين مسئله تا حدودي براي ما غريب است.

ما چشم بسته درحال ورود به عصري هستيم كه در آن عشق و عطوفتي كه در پشت انتشار عكس نوزادان و كودكانمان نثار آنها مي كنيم مستوجب تنبيه است و حتي براي آن قانون تصويب كرده ايم تا از هر زمان ديگري جلوي سواستفاده سودجويان را بگيريم.

منبع : آی تی ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا