اینترنت اشیا در دست شما
اگر چیزی باشد که بتوانیم از آن برای سال جدید میلادی مطمئن باشیم، تب داغ بازار برای اینترنت اشیا است. صرفنظر از آنکه هنوز بسیاری از مردم دنیا تصور درستی از اینترنت اشیا ندارند، اما ایده اتصال دستگاهها و محصولات مختلف به اینترنت میتواند جالب بوده و ما را با زندگی مدرن همراهتر کند. استفاده از اپلیکیشنها در این زمینه میتواند فضای رشد قابلتوجهی را برای اینترنت اشیا ایجاد کند. در همین راستا استارتآپهای زیادی در زمینه اینترنت اشیا متولد شده و میشوند که امیدوارند بتوانند این تکنولوژی نوظهور را در آغوش بکشند. از حسگرهای خاک برای کشاورزان گرفته تا سیستمهای گرمایش خانه، کنترل انرژی مصرفی، هشداردهنده هوشمند خودرو برای تعامل با موزهها و اماکن دیدنی و … . به نظر میرسد اینترنت اشیا پتانسیل خوبی برای رشد داشته باشد. انگلستان یکی از بزرگترین بازارها برای اینترنت اشیا است و به همین دلیل هم استارتآپهای خوبی در این بازار شکل گرفتهاند که با بعضی از بهترینهای آنها در اینجا آشنا میشویم:
Evrythng: این استارتآپ که در سال 2011 معرفی شد، از یک شرکت کوچک با دو کارمند به یک شرکت بزرگ بین المللی تبدیل شده است که در حال حاضر در سه کشور فعالیت میکند. این شرکت یک پلتفرم به عنوان سرویس ویژه محصولات هوشمند اینترنت اشیا ارائه کرده است که محصولات مصرفی از خودرو شخصی گرفته تا لباسها و حتی خانهها را به وب متصل کرده و اطلاعات در لحظه را مدیریت میکند.
nCube: مغز متفکری در قلب خانه شما! این استارتآپ تمام دستگاههای هوشمند شما را در یکجا با یکدیگر مرتبط کرده و این امکان را به شما میدهد تا همه دستگاههای خانهتان را تنها از یک اپلیکیشن روی گوشی موبایل هوشمندتان کنترل کنید. این اپلیکیشن با تمام دستگاههای هوشمند سازگار بوده و حتی به صورت آفلاین هم کار میکند، بنابراین میتوانید از راه دور تمام لوازم خانگی هوشمندتان را از هر جایی که هستید کنترل کنید.
Product Health: این استارتآپ که در سال 2013 شکل گرفت امکان اندازهگیری از راه دور و هشدار برای باتری و سیستمهای خانگی خورشیدی را فراهم میآورد تا به شرکتها این امکان را بدهد تا بفهمند مصرفکنندگانشان چطور از باتریهای خود استفاده میکنند و از طرفی قبل از خالی شدن باتری امکان شارژ و بهروزرسانی آنها را میدهد.
KisanHub: این استارتآپ با استفاده از تکنولوژی ماهواره و حسگرها اطلاعات زیاد و گستردهای را جمعآوری میکند که کشاورزان با استفاده از آنها میتوانند بازده و تولید خودشان را بالا برده و تصمیمگیریهای بهتر و دقیقتری داشته باشند. مجموعه این حسگرها اطلاعات بسیار دقیقی را درباره بارش باران، میزان آبیاری، رشد محصولات، سرعت وزش باد، حجم پوشش ابرها و چیزهای شبیه اینها را ارائه میدهد که همه روی یک اپلیکیشن در دسترس خواهند بود.
1248: این استارتآپ یک شرکت خدمات مشاورهای است که به شرکتها کمک میکند محصولاتشان را به اینترنت متصل کرده و پلتفرمهای اینترنت اشیا را در ابعاد مختلف ایجاد کنند. این استارتآپ همچنین امکان ایجاد هابهای اینترنت اشیا و برقراری ارتباط میان آنها را فراهم میآورد.
OpenTRV: این استارتآپ امیدوار است که با جلوگیری از گرمشدن زیاد اتاقهای خانه، آنهم وقتی کسی در آنها نیست، به صرفهجویی انرژی کمک کند. به جای استفاده از یک ترموستات برای تمام خانه، این استارتآپ سیستمی را طراحی کرده است که میتواند با سیستم گرمایش مرکزی فعلی خانههای انگلستان هماهنگ و سازگار شود. این استارتآپ در حال حاضر مشغول طراحی قابلیتی برای سازگاری این سیستم با تمام دستگاههای هوشمند است.
Neul: هرچند این استارتآپ در سال 2014 توسط شرکت بزرگ Huawei با قیمت 17میلیون پوند خریداری شد، اما Neul همچنان یکی از پیشگامان عرصه اینترنت اشیا است. این استارتآپ به خاطر تحقیقات گستردهای که در زمینه اینترنت اشیا روی باند باریک سلولی انجام داده است، مورد توجه قرار دارد.
Seamless.li: یک استارتآپ کمبریجی که مدعی است هشدارهای خودروهای شخصی را دوباره خلق کرده است. کاربران میتوانند وارد یک اپلیکیشن شوند تا ببینند خودرویشان کجاست. این اپلیکیشن از طریق یک دستگاه تعبیه شده در داخل خودرو، بهروزرسانیهای مداومی دریافت میکند. اگر اتفاقی بیفتد این اپلیکیشن اعلام دزدی یا آتش سوزی میکند.
OpenSensors: این استارتآپ یک پلتفرم باز و مرکزی را برای انتشار یا ثبت اطلاعات در لحظه با استفاده از اینترنت اشیا ایجاد کرده است. این شرکت متعهد است که اتصال مردم به اینترنت، کاربری و مدیریت از راه دور حسگرهای تعبیه شده در ابزارهای اینترنتی را ساده کند.
Chirp.io: این استارتآپ به افراد اجازه میدهد تا اطلاعات را از یک گوشی به گوشی دیگر با صدای خودشان منتقل کنند و راهی برای به اشتراک گذاشتن لینکها با استفاده از صدا ارائه میدهد. علاوه بر جفت شدن دستگاهها با بلوتوث یا امکانات مشابه آن، این سیستم از طریق یک اپلیکیشن و فشردن دکمه زرد بزرگ Chirp این امکان را به کاربرانش میدهد تا اطلاعات را به هر شخصی دیگری که میخواهند و البته این اپلیکیشن را در اختیار دارد، منتقل کنند.
منبع : دنیای اقتصاد