نسل جدید چراغهای LED با تاثیرات معجزهآسا
تقریبا تمامی نور سفیدی که از چراغهای LED ساطع میشود با بهرهگیری از ترفندهای مختلف پیش روی شما قرار گرفته است. به بیان بهتر، در واقع دیود آبی رنگ درخشان موجود در این چراغها و ترکیب با رویهای از رنگ زرد باعث شده چشم شما فریب خورده و تصور کند نور ساطع شده سفیدرنگ است.
با این وجود اینروزها تکنولوژی استفاده شده در چراغهای LED از این سطح فراتر رفته تا در کنار دیدگاه عصبشناسی، استفاده بهتری از نور ساطع شده از این چراغها بهمنظور ایجاد شرایط مناسب برای استراحت ذهن و یا حتی خواب راحت، انجام شود. در جدیدترین مطالعات انجام شده در این زمینه، محققان توانستهاند نورهای ساطع شده از LED را بهمنظور تنظیم ساعت بیولوژیکی بدن انسان مورد استفاده قراردهند تا در نهایت استفادههایی مانند بیاثر کردن تغییرات زمانی در سفرهای هوایی یا حتی افزایش تمرکز دانش آموزان در مدارس نیز در میان استفادههای موجود از LED قرارگیرد.
با ترکیب فسفورهای تغییر فوتونیافته با دیودهای آبی رنگ معمولی و اضافه کردن نیمههادی نیترات گالیوم، محدوده وسیعتری از رنگها در LED ایجاد شده تا دسترسی به طیف رنگی مناسب برای چشم افراد امکانپذیر شود. علاوه بر این، امکان کنارهم قرارگرفتن انواع مختلف LEDها بهمنظور ایجاد منبع نور مصنوعی همانند خورشید فراهم شده است.
با تمام این تفاسیر، آنچه مشاهده میکنیم تنها یک بُعد از تواناییهای نوری است و در سمت دیگر نور ساطع شده از چراغهای LED روی ریتم بدن و مغز نیز تاثیر خواهد داشت. یکی از هورمونهایی که با تابش نور در محیط تحت تاثیر قرار میگیرد ملاتونین است که در واقع ساعت خواب و بیداری بدن ما را تنظیم میکند. علاوه بر این، هورمون استرس کورتیزول که هشدارهایی ضروری برای بهبود عملکرد روزانه ما صادر میکند نیز تحت تاثیر نور چراغ قرار خواهدگرفت.
با توجه به اینکه میتوان شدت و کیفیت طیفهای رنگی در چراغهای LED را تغییر داد میتوان با این راهکار، تاثیرات مثبتی روی ساعت بدن ایجاد کرد. علاوه بر این تغییرات طیفی بهمنظور ایجاد تاثیر مثبت بر تمرکز دانشآموزان و آرامکردن آنها در کلاسهای درس و یا حتی آرامش دادن به بیماران از جمله راهکارهایی است که در حال حاضر در دستور کار محققانی مانند Venkataramanan از دانشگاه تورنتو قرارگرفته است.
منبع : آی تی ایران