تکنولوژی

هند آوردگاه جدید تجارت الکترونیک

آن‌طور که از شواهد امر پیداست، در سال جاری میلادی شاهد حضور گسترده‌تر شرکت‌های حوزه تکنولوژی در کشور هند خواهیم بود. به‌عنوان نمونه، فیس‌بوک به شدت پیگیر برنامه Free Basics خود در این کشور است. گوگل، دیگر غول دنیای تکنولوژی نیز در حال مذاکره به‌منظور اخذ مجوزهای قانونی در جهت به پرواز درآوردن بالون‌های اینترنتی در فضای این کشور است و بالاخره آمازون نیز در حال گسترش بازار تریلیون دلاری خرده‌فروشی آنلاین خود در این بازار بالقوه است. 

همین نمونه‌ها باعث شده تحلیلگران بانک آمریکایی مریل‌لینچ در گزارش خود از پیش‌بینی‌های جدید این بازار، از کشور هند به عنوان آوردگاه جدید دنیای تجارت الکترونیک یادکنند.

این در حالی است که در موقعیت کنونی، سه بازیگر اصلی در بازار تجارت الکترونیکی هند را می‌توان فلیپ‌کارت، اسنپ‌دیل و زیرمجموعه‌های آمازون عنوان کرد. این سه شرکت روی هم رفته سرمایه‌گذاری 7 میلیارد دلاری در این کشور داشته‌اند که تقریبا معادل با کل حجم ناخالص حوزه تجارت‌الکترونیک در سال 2014 این کشور بوده است. با این وجود، نگاه‌ها به آینده تجارت الکترونیک این کشور و نه وضعیت کنونی آن خیره شده است. 

در حال حاضر تنها 20 درصد از جمعیت جوان هند به اینترنت دسترسی دارند و همین امر باعث شده اکثر خرید و فروش‌های جزئی در فروشگاه‌های فیزیکی و به‌صورت آفلاین انجام پذیرند. BofA (بانک آمریکا) معتقد است با گسترش اینترنت بی‌سیم و افزایش ضریب نفوذ تلفن همراه در میان جمعیت هند، بازار فروش آنلاین در این کشور می‌تواند تا سال 2025 به ارزشی معادل 220 میلیارد دلار برسد. 

با تمامی این تفاسیر، اگرچه در سال 2016 میلادی شاهد رقابت تنگاتنگ میان شرکت‌های فعال حوزه تکنولوژی در جهت گسترش نفوذ و حضور در هند خواهیم بود اما همچنان به‌دست آوردن سود، اولویت اصلی شرکت‌های یادشده خواهد بود. 

منبع : آی تی ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا