مهمترین رویدادها تا روز دوم CES2016
نام نویسنده: حسن کریمی
پیش از شروع رسمی نمایشگاه چندین کنفرانس برگزار شد مانند کنفرانس اینتل که از بهترینها بود. پس از آن هم نمایشگاه در 6 ژانویه رسما افتتاح شد و شاهد نمایش تکنولوژیهای مرتبط با خودرو، سامسونگ و فیتبیت بودیم. در ادامه نگاهی به مهمترین محصولات و سرویسهایی خواهیم داشت که پیش از حضور در غرفههای نمایشگاه CES در کنفرانسها رونمایی شدند.
سامسونگ، ضعیفتر از انتظارها
سامسونگ از جمله شرکتهایی است که همهساله حضوری پرقدرت در نمایشگاه CES 2016 دارد اما بهنظر میرسد محصولات رونمایی شده توسط این شرکت در سال جاری کمی کلیشهای و البته تا حدودی کپیبرداری بودند. بهعنوان مثال، این تکرار در ساعت هوشمند Gear S2 سامسونگ بیش از پیش خودنمایی میکند. نسخه بهروزرسانی شده این محصول، حالا به قابلیت NFC بهمنظور پشتیبانی از سیستم پرداخت سامسونگ تجهیز شده و در رنگ رزگلد به بازار عرضه خواهد شد.
محصول مهمدیگر سامسونگ، تبلت تبپرو است که به ویندوز 10 مجهز شده که بیشباهت با سرفیسپرو جدید مایکروسافت نیست. این تبلت 12 اینچی با بهرهگیری از یک کانکتور مغناطیسی میتواند در کنار یک صفحهکلید به یک لپتاپ ویندوزی تبدیل شود.
این شرکت کرهای تعدادی از تلویزیونهای برتر خود را با صفحههای خمیده و البته توانایی عملکرد به عنوان قلب هوشمند در منزل را رونمایی کرد.
فیتبیت با صفحه نمایش رنگی
فیتبیت دیگر شرکتی بود که با رونمایی از ساعت هوشمند Blaze، مهمترین ضعف خود را به خوبی برطرف کرد چون تا پیش از این محصولات این شرکت با صفحه سیاه و سفید معرفی میشدند. لازم به ذکر است که این محصول، اولین ساعت هوشمند این شرکت با صفحهنمایش رنگی است. با این وجود، بهرهگیری از سیستمعامل اختصاصی فیتبیت باعث شده امکان نصب و اجرای برنامههای جانبی وجود نداشته باشد. با این تفاسیر، امکان استفاده از باتری این محصول بهمدت پنج روز و پشتیبانی از پلتفرمهای مختلف باعث شده این محصول 200 دلاری مورد توجه کاربران قرارگیرد.
شرکتهای خودروسازی در CES2016
در روز دوم معرفیهای مرتبط با نمایشگاه CES 2016 شاهد نمایشی بیسابقه از تکنولوژیهای مرتبط با خودروهای جدید بودیم. فولکسواگن با رونمایی از ون الکتریکی که توانایی طی کردن 375 کیلومتر با تکیه بر شارژ الکتریکی را داشته و امکان کنترل درب خودرو با استفاده از فرامین صوتی و یا نمایههای حرکتی دست را در اختیار راننده قرار میدهد، نگاهها را به خود خیره کرد. شرکت فورد نیز از همکاریهای خود در زمینه خودروهای بدون راننده پردهبرداشت که البته در خلال آن، صحبتی از همکاری با گوگل مطرح نشد. این شرکت اعلام کرد خودروهای بدون راننده فولکسواگن از سال 2020 در جادهها خواهند بود و تعداد خودروهای حاضر در آزمایشهای خود در این زمینه را سهبرابر افزایش داد. همکاری با آمازون در خصوص کنترل سیستمهای هوشمند موجود در منزل، آنهم از داخل خودرو و البته کنترل وضعیت خودروها(مانند میزان شارژ باتری و یا سوخت) از داخل منزل نیز از جمله دیگر موارد قابل توجه بود. همکاری با شرکت DJI در جهت بهرهگیری از هواپیماهای بدون سرنشین در موقعیتهای بحرانی و حوادث غیرمترقبه نیز از جمله برنامههای اعلام شده توسط این شرکت است.
جنرال موتورز
خبر ویژه جنرال موتورز به سرمایهگذاری 500 میلیون دلاری روی شرکت Lyft رقیب دیرینه اوبر اختصاص داشت. بهنظر میرسد این شرکت به سرمایهگذاری بر روی سیستم بهاشتراک گذاری خودروها علاقه بیشتری دارد تا خودروهای بدون راننده نظیر آنچه شرکتهای رقیب در حال فعالیت بر روی آنها هستند. جنرال موتورز همچنین از شورولت بولت، خودروی الکتریکی رونمایی کرد که به عقیده مدیر اجرایی این شرکت برای حرکت در مسیر خودروهای بدون راننده از دوربینها، سنسورها و ابر رایانهها استفاده شده است.
مدل پنج سرنشینه بولت با قیمت 37500 دلار روانه بازار خواهد شد و به صفحهنمایش 10.2 اینچی تجهیز شده است. امکان شارژ باتری این خودرو تا 80 درصد در مدت زمان یک ساعت با استفاده از شارژر 240 ولتی امکانپذیر خواهد بود. این خودرو در اواخر سال جاری میلادی به عنوان مدل 2017 روانه بازار خواهد شد. جنرال موتورز این خودرو را با برد مسافتی بالاتر و قیمت پایینتر، رقیب خودروهای تسلا برشمرده است.
سونی در تلاش برای ارائه برترینها
شرکت سونی از نسخه اولیه تلویزیونی رونمایی کرد که امکان پخش محتویات با رزولوشن 4K را چهار برابر واضحتر از محصولات دیگر رقیبان ممکن میکند.
با استفاده از تکنولوژی که Backlight Master Drive نامیده میشود، سونی معتقد است محصول جدید این شرکت میتواند میزان نور صفحه نمایش را از مرز 4000 نیتس عبور دهد. این مقدار، چهار برابر استانداردی است که در محصولات تولیدی شرکتهایی مانند الجی و سامسونگ استفاده میشود. سونی اعلام کرده تکنولوژی یادشده منحصرا در اختیار این شرکت بوده و با عرضه برنامهای به نام Ultra کاربران میتوانند فیلمهای 4K را برای این تلویزیونها دریافت کنند. این محتویات از طریق شرکتهای مختلف از جمله سونی پیکچرز در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت.
در نهایت سونی از پرچمدار جدید در دسته تلویزیونهای خود، با عنوان X93D رونمایی کرد که در سال جاری به بازار عرضه خواهد شد. به گفته سونی، تمام تلویزیونهای جدید این شرکت توانایی پخش محتویات 4K HDR را خواهند داشت.
نتفلیکس بالاخره به ایران آمد!
سرویس پخش محتویات چندرسانهای تحت وب، نتفلیکس حالا در 130 کشور جدید نیز در دسترس خواهد بود. این نکتهای است که مدیر اجرایی این شرکت در CES 2016 اعلام کرد. بنابر اعلام رید هاستینگز، سرویس پخش این شرکت حالا از هند تا لهستان و ایران در دسترس کاربران خواهد بود. او در این خصوص میگوید:
“نتفلیکس تقریبا در تمامی کشورهای جهان به جز چین، در دسترس خواهد بود.”
پرجمعیتترین کشور جهان همچنان اصرار دارد تا دسترسی به غول اینترنتی محتویات چندرسانهای را محدود کند.
با این وجود با توجه به اینکه در مراحل ثبت نام، نیاز به پرداخت هزینه توسط کارتهای اعتباری مانند ویزا یا مستر کارت خواهد بود، عملا استفاده از این سرویس برای ایرانیان غیر ممکن است.
زمان و قیمت هدست Oculus اعلام شد
بنابر اعلام شرکت Oculus(زیرمجموعه فیسبوک) موج جدیدی از محصولات این شرکت برپایه تکنولوژی واقعیت مجازی در راه خواهند بود. در حاشیه برگزاری کنفرانس این شرکت، Oculus رسما اعلام کرد هدست واقعیت مجازی این شرکت از بیستوهشتم مارچ با قیمت 599 دلار در 20 کشور جهان عرضه خواهد شد. این محصول یک هدست، میکروفون، سنسور و در نهایت یک کنترلر ویژه ایکسباکس وان خواهد بود. پلتفرم جدید بازیهای ویدئویی نیز برای محصولات واقعیت مجازی عرضه خواهد شد و این شرکت امیدوار است تعداد بازیهای موجود در این دسته را تا پایان سال جاری میلادی به 100 عنوان برساند. با این وجود، نیاز به بهرهمندی از رایانه قدرتمند، محدودیتی جدی برای کاربران خواهد بود.
اینتل و پردازندههای جدید برای همه محصولات
شرکت اینتل در کنار رونمایی از کلاه ایمنی هوشمند مجهز به تکنولوژی واقعیت افزوده، تکنولوژی RealSense را بهمنظور استفاده در روباتهایی با قابلیت حرکت خودکار در محیط را در معرض نمایش بازدیدکنندگان قرارداد. تراشههای اینتل در قالب دستگاههای مجهز به سنسورهای تولیدی این شرکت در قالب استفادههای خانگی، تجاری، اینترنت اشیا، هواپیماهای بدون سرنشین و روباتها، از دیگر موضوعات مهمی بودند که در این کنفرانس پوشش داده شدند.
Curie، تراشه کوچک اینتل که در سال گذشته معرفی شده بود نیز در کنار کاربردهای آن در قالب گجتهای هوشمند پوشیدنی، در معرض نمایش قرارگرفت. تراشهای که با قیمت کمتر از ده دلار از سهماهه اول سال جاری به بازار عرضه خواهد شد. پایان بخش کنفرانس اینتل به کارگیری پردازندههای تولیدی این شرکت در فعالیتهای ورزشی بود.
منبع : آی تی ایران