تکنولوژی

به پایان عصر تلویزیون رسیده‌ایم؟

نام نویسنده: عاقله ترابی

 از آنجا که سرعت و کیفیت اینترنت دائما در حال پیشرفت است بهتبع سرویسهای مختلفی هم که بر پایه اینترنت طراحی شدهاند رشد کرده و میکنند؛ از انجام عملیات بانکی گرفته تا تماشای فیلم و سریال.

از جمله شرکت‌هایی که در حوزه پخش فیلم و سریال فعالیت قابل‌توجهی کردهاند نتفلیکس، هولو و آمازون هستند. این شرکت‌ها به سرعت طرفداران قابل توجهی برای خود پیدا کردند و روز به روز بر تعداد کاربرانشان افزوده میشود. در این بین سرویسدهندههای ایرانی هم بیکار ننشسته اند و شروع به فعالیت در این زمینه کرده اند. 

 هفته گذشته رید هاستینگز، مدیر شرکت نتفلیکس پیش بینی کرد تلویزیون های امروزی 10 تا 20 سال دیگر کامل کنار گذاشته می شوند و به پخش اینترنتی تبدیل میشوند. او که علت این استقبال کاربران از سرویس دهنده های پخش فیلم را پیشرفت اینترنت میداند به این نکته هم اشاره کرده که نباید فراموش کنیم شبکه‌های اینترنتی 15 سال است شروع به‌کار کردهاند و نمیتوان آن را با تلویزیونهای فعلی مقایسه کرد که از اواخر قرن 19 مردم به آن دسترسی دارند. به هر حال موضوع انکارناپذیر اینکه با توجه به گسترش شبکه های اینترنتی مانند Hulu،Netflix و Amazon در آینده ای نه چندان دور دیگر جایی برای تلویزیون های امروزی باقی نمی ماند و حالا دیگر وقت آن است که سینماها و شبکه های تلویزیونی احساس خطر کنند. 

بزرگ‌ترین دغدغه ای که کاربران برای استفاده از این سرویسها دارند، سرعت اینترنت است. هرچند سرویس دهنده ها در تلاشند با کم کردن کیفیت ویدئو مانع از قطع و وصل شدن برنامه در حال پخش شوند. از طرفی هم میتوان امیدوار بود با پیشرفت اینترنت این مشکل در چند سال آینده کاملا حل شود. از این موضوع که بگذریم مزایای استفاده از این سرویسها که باعث استقبال چشمگیری شده است، کم نیستند. یکی از این موارد این است که کاربران میتوانند برنامه مورد علاقه خود را هر لحظه که بخواهند ببینند. این امکان آنقدر خوب و جالب توجه است که مردم حاضرند برای دیدن برنامه مورد علاقه خود پول هم بپردازند. برای مثال مشترکان میتوانند با پرداخت 99/ 8 دلار در ماه از خدمات مشاهده فیلمها و سریالها با کیفیت HD بهره ببرند یا برای دیدن یک فیلم در فیلیمو دوهزار تومان هزینه پرداخت کنند. یکی از مزایای دیدن فیلم و سریال با این روش این است که همه برنامه های پخششده در یک آرشیو نگهداری میشوند و هر لحظه که کاربر نیاز داشت، میتواند به آرشیو دسترسی داشته باشد.

از مزایای دیگر اینکه بااستفاده از این شبکه ها دیگر نیاز به خرید و تنظیم آنتن و خرید دستگاه‌های گیرنده دیجیتال نیست. تنها کافی است تلویزیون خود را به اینترنت متصل کنید تا از سرویسهای پخش فیلم بهره ببرید.

سریال House Of Cards یکی از مهمترین سریال‌های تولید شده توسط نت‌فلیکس

نت فلیکس که کار خود را در سال 1997با پخش برنامه های شرکت‌های دیگر آغاز کرد بعد از مدت کوتاهی چنان به سودآوری رسید که به این فکر افتاد خود تولیدکننده محتوا باشد. میزان سود نتفلکیس در سه ماه اول سال ۲۰۱۳، عدد قابل توجه ۷۸۱ میلیون دلار بوده است. مشهورترین برنامه تولیدی این شرکت تا به حال سریال House of Cards با شرکت کوین اسپیسی بوده است. این سرویس که حالا بزرگ‌ترین شبکه سینمایی و تلویزیونی در جهان محسوب میشود، در جایگاه اولین برنامه در لیست اپل تیوی قرار دارد. دومین برنامه نیز همان طور که دور از انتظار نیست هولو است. سرویس ویدئویی هولو در ماه مارس ۲۰۰۸ به شکل سرمایهگذاری مشترک میان ان بی سی یونیورسال و نیوزکورپ راه‌اندازی شد و محتوای آنلاین رایگان و پولی عرضه میکند. دیسنی به تازگی به عنوان یکی از شریکان هولو در کنار ان بی سی یونیورسال و نیوزکورپ قرار گرفته است.

در این میان نباید از شبکه محبوب و مشهور آمازون نیز غافل شد. آمازون هم پا به پای رقیبانش شرایط مناسبی را برای کاربرانش فراهم کرده است تا بتوانند فیلمهای مورد علاقهشان را مستقیم از اینترنت به تلویزیون انتقال دهند. شرکت آمازون در این حوزه پا را از پخش محتواهای ویدئویی فراتر گذاشته و مدتی است گیرنده مخصوص خودش را معرفی کرده است. او با این کار تهدیدی هم برای اپلتیوی فراهم آورده است. هرچند اپل هم بیکار ننشسته و خبرهای پراکندهای از گوشه و کنار میرسد که حاکی از این است که این شرکت هم میخواهد به تولید برنامه های تلویزیونی و فیلم بپردازد. در اخبار پراکنده آمده که اپل در حال استخدام نیرو برای تشکیل شاخه ساخت و تولید برنامه طی چند ماه آینده است و قرار است به‌زودی کار خود را شروع کند و با سرویسهای رقیب مانند نتفلیکس و آمازون که شبکه پخش برای مخاطبان خود دارند، به رقابت بپردازد. هنوز معلوم نیست این شاخه جدید قرار است سریال بسازد، فیلم تهیه کند یا هر دو. ولی به گفته منبع داخل شرکت اپل، آنها حتی مذاکره با برخی تهیه‌کنندگان هالیوودی را شروع کرده‌اند.

در ایران هم شبکه های پخش فیلم و سریال در حال شکل گیری و رشد هستند. البته در حال حاضر بیشتر شبکه های صدا و سیما پخش زنده تلویزیونی را در وبسایتهای خود هم دارند. فیلیمو بخشی از سایت آپارات است که در بهمن ماه سال گذشته به‌طور آزمایشی راه اندازی شده است. در آپارات فیلیمو هم مانند دیگر شبکه های پخش فیلم و سریال هر فرد می‌تواند فیلم سینمایی داخلی یا خارجی مورد علاقه خود را از طریق این خدمت روی رایانه شخصی، تلویزیون هوشمند، تلفن همراه، تبلت و دیگر ابزارهای مشابه مشاهده کند

منبع : دنیای اقتصاد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا