تکنولوژی

انجمن شركت‌‌هاي اينترنتي خواستار شفافيت و صداقت مديرعامل زير ساخت

وايمكس‌نيز- انجمن شرکت های اینترنتی ایران در بیانیه دوم خود که در اعتراض به نحوه برگزاری مزایده ترمینیشین منتشر کرده، خواستار شفافیت و صداقت مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت شده است.
در این بیانیه‌ آمده است:‌ مدیریت محترم عامل شرکت زیرساخت، طی مصاحبه مورخ 22/6/90 که به صورت اختصاصی و در نبود اصحاب محترم رسانه با روابط عمومی شرکت تحت مدیریت خودشان انجام دادند، با پرداختن به برخی موارد غیر مربوط به محورهای انتقاد مورد اشاره انجمن شرکت های اینترنتی ایران ضمن متهم کردن این انجمن صنفی به شانتاژ رسانه ای، به طرح مسایل مهمی پرداختند که این انجمن برای پرهیز از هرگونه انحراف از موضوع اصلی به تفصیل و جزء به جزء در ایام آتی جداگانه به آن پاسخ خواهد داد و بنابراین در راستای شفاف سازی هر چه بیشتر، توجه اصحاب محترم رسانه ها و شرکت های محترم و کاربران گرامی را مجددا به برخی مستندات تخلف محرز صورت گرفته در برگزاری مزایده شماره 3/90 کمیسیون معاملات شرکت ارتباطات زیرساخت جلب می کند:
1)
مدیرعامل محترم شرکت زیرساخت با ارسال نامه ای بدون شماره و تاریخ از طریق نمابر به شیوه ای غیر معمول در آخرین ساعات اداری سه شنبه مورخ 8/6/90 یک روز پیش از عید سعید فطر، یک هفته پیش از اعلام برندگان مزایده و قریب دو ماه پس از پایان مهلت تحویل اسناد به جمع محدود شرکت ایی که اسناد مزایده را تحویل داده بودند ابلاغ می کند.مقدمه آغازین نامه مذکورعینا به شرح ذیل است: “پیرو جلسه مورخ 18/4/90 در ارتباط با بازگشایی پاکات الف و ب مزایده شماره 3/90 با موضوع تبادل ترافیک بین الملل به آگاهی می رساند شرکت ارتباطات زیرساخت در نظر دارد در مزایده مذکور ترافیک صادره بین الملل را نیز بر اساس شرایط ذیل واگذار کند” و در ادامه فهرستی از شرایط فنی لازم را در این رابطه متذکر می شود.
بنابراین این انجمن، ادعای مدیرعامل محترم شرکت زیرساخت مبنی بر اینکه موضوع “ترافیک صادره” از ابتدا در مستندات عرضه شده به مزایده گران وجود داشته است، را تکذیب می کند چه انکه در این صورت هیچگاه نیازی به ارسال اصلاحیه مبنی بر “انضمام ترافیک صادره” با مضمون مورد اشاره وجود نداشت. رجوع به آرشیو جراید در رابطه با آگهی منتشر شده در این رابطه کذب بودن این ادعا را ثابت می کند.
2)
کمیسیون معاملات شرکت زیرساخت پس از بازگشایی پاکات مستندات فنی و بازرگانی ارایه شده توسط مزایده گران و با گذشت قریب دوماه از بررسی مستندات مذکور اقدام به تغییر ضرایب جدول امتیازات فنی و بازرگانی و ابلاغ آن به مزایده گران می کند.
این امر نه تنها مطابق آیین نامه معاملات آن شرکت محترم تخلف محسوب می شود که از باب اینکه می تواند مصداق ” کسب و بهره برداری غیر ماز از اطلاعات تجاری، مالی، فنی ارایه شده توسط این شرکت ها” و “سوء استفاده از موقعیت سازمانی” جهت “تغییر نتایج و انتفاع اشخاص ثالث” محسوب شود، مطابق ماده 45 فصل 9 قانون اجرای سیاست های کلی اصل چهل و چهارم (44) قانون اساسی به دلیل اتخاذ رویه ضد رقابتی توسط شورای عالی رقابت قابل رسیدگی بوده و همانطور که در مفاد ماده 79 این قانون مورد تصریح قرار گرفته است، در صورت اثبات عمد و تقصیر فرد و یا افراد خاطی، به دلیل مجرمیت، قابل پیگرد کیفری نیز است.
3)
همچنین با عنایت به اینکه مدیریت محترم عامل شرکت زیرساخت به رغم توافقات صنفی و در یک تخلف آشکار و تغییر موضوع مزایده اعلام شده خود، قریب دو ماه پس از تحویل اسناد، بدون در نظر گرفتن اثرات ضد رقابتی ناشی از اعطای امتیازات انحصاری در حوزه فعالیت 100 شرکت فعال ارایه دهنده خدمات تلفن اینترنتی یکسویه VoIP(Origination)، حق بسیاری از شرکت های واجد شرایط را که امکان حضور در مزایده مذکور با شرایط جدید داشتند نیز تضییع کرده است.
این امر علاوه بر تخلف از آیین نامه معاملات آن شرکت، ماهیتا از مصادیق ممنوعیت های موضوع ماده 52 فصل 9 قانون اجرای سیاست های کلی اصل چهل و چهارم (44) قانون اساسی به شمار می رود که اعطای این نوع امتیازات انحصاری را به شیوه ای که موجب تسلط تبعیض آمیز یک یا چند بنگاه در بازار یا اخلال در رقابت شود، ممنوع دانسته است.
4)
انجمن شرکت های اینترنتی ایران، با توجه به موارد صدر الاشاره از شورای عالی رقابت و سازمان بازرسی کل کشور درخواست می کند تا نسبت به بررسی تخلف آشکار مدیریت عامل شرکت زیرساخت اقدام کرده و با توجه به امتناع مصرانه ایشان از اصلاح روند مزایده موضوع اعتراض این انجمن، دستور ابطال آن را صادر کند.
5)
درحالیکه شرکت زیرساخت به موجب بند سوم ماده 8 اساسنامه خود موظف به تامین کلیه نیازهای زیرساخت ارتباطی متقاضیان مجاز اعم از بخش های دولتی، خصوصی و تعاونی ارایه‌دهنده خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات است. انجمن شرکت های اینترنتی ایران مدت یک سال و اندی برای دستیابی به شرایطی منصفانه که متضمن حقوق مکتسبه شرکت های مجاز ارایه دهنده خدمات تلفن اینترنتی VoIP(Origination) و ضامن فضای سالم رقابت و تامین منافع مصرف کنندگان خدمات تلاش کرد. لیکن به دلایلی که اکنون می بایستی برای همگان آشکار شده باشد، تاکنون توفیقی در اصلاح شرایط به شدت یک طرفه و غیر منصفانه قراردادی که ازسوی آن شرکت پیش روی صنف قرار گرفته بود نیافته است.
اصرار بر تحمیل شرایط مالی سنگین و نامتعارف، اصرار به تضمین ترافیک صادره با نسابی نامتعارف ( 10 برابر نساب مورد نظر در مزایده تخلف آمیز جاری) از سوی تعاونی و در عین حال تحمیل “مسوولیت تضامنی هر عضو نسبت به عملکرد بیش از 50 عضو دیگر تعاونی” و “ایجاد زمینه لغو مجوزهای قانونی شرکت های فعال” و تبدیل ایشان به “پیمانکاران یک ساله شرکت زیرساخت” و اصرار بر گنجاندن “حق فسخ یک طرفه در همین قرارداد یکساله بنا بر مصلحت شرکت زیرساخت” بخشی از “شرایطی” است که مدیرعامل شرکت زیرساخت به پذیرش آن توسط دو شرکت تعاونی مذکور اصرار دارند.
تعاونی هایی متشکل از بیش از 50 شرکت عضو که به ابتکار صنف و برای رفع بهانه های ادعایی برای تعامل با مجموعه شرکت های دارنده مجوز تشکیل شده است. آیا به راستی مدیریت محترم شرکت ارتباطات زیرساخت، نزد وجدان خود می توانند اعطای حق حیاتِ یکساله ِمشروطِ تضامنی ِقابل فسخ برمبنای مصلحت به یکصد شرکت فعال مجاز کشور را در کنار برگزاری مزایده ای تخلف آمیز به شیوه ای که روایت شد، “استقبال” و “حمایت” خود از این صنف نام دهند؟ از خداوند می خواهیم که بخش خصوصی واقعی را از گزند این شیوه “استقبال” و “حمایت” که در پس ظاهری مغالطه آمیز، کمر به نابودی مردمی ترین بخش صنعت ارتباطات کشور بسته است، مصون نگاه دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا