تکنولوژی

سیم کارتهای اپراتور سوم فقط برای VIP

اپراتور سوم تلفن همراه كشور در حالي واگذاري‌ سيم‌كارت‌هايش را به‌صورت محدود از روز اول خردادماه آغاز كرده و براساس شنيده‌ها اين سيم‌كارت‌ها در نخستين سري به يكسري افرادي كه از سوي خود اپراتور انتخاب شدند، به‌صورت VIP واگذار مي‌شود و به مرور تعداد واگذاري‌ها افزايش يافته و به‌صورت عمومي عرضه خواهد شد؛ در هر حال اين اپراتور در حال برنامه‌ريزي و انجام اقدامات لازم است و قرار است جزييات در اين مورد در نشست خبري كه زمان آن مشخص نيست عنوان شود.

به گزارش خبرنگار ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به گفته معاون وزير ارتباطات هيچ محدوديتي براي تعداد اين سيم‌كارت‌ها وجود ندارد و اين اپراتور در حال انجام اقدامات مورد نياز براي ارائه اين سيم‌كارت‌هاست.

محمد كرم‌پور – رييس سازمان تنظم مقررات ارتباطات و ارتباطات راديويي – در پاسخ به خبرنگار ايسنا درباره جزييات و نحوه واگذاري سيم‌كارت‌هاي اين اپراتور اظهار كرد كه اگر سوالي داريد از مسوولان اپراتور سوم تلفن همراه بپرسيد.

خبر آغاز واگذاري محدود سيم‌كارت‌هاي نسل سوم تلفن همراه در حالي اعلام شد كه تاكنون مسوولان اين اپراتور – تامين تله کام – اطلاعاتي در اين باره اعلام نكرده‌اند.

در حال حاضر تمام سرمايه اپراتور سوم متعلق به شرکت سرمايه‌گذاري تامين اجتماعي است و هيچ شريک داخلي و خارجي ندارد. حق لايسنس اين پروژه را سازمان تامين اجتماعي با دولت تهاتر کرده اما تامين تله کام ميزان حق لايسنس را به تامين اجتماعي پرداخت کرده است.

اما طبق اظهارات مسوولان، اين سيم‌کارت ها از ابتدا نيز امکاناتي چون تلفن تصويري و اينترنت پرسرعت را به همراه خواهد داشت و واگذاري آن كه از تهران شروع شده، در ساير استان‌هايي كه در پروانه ذكر شده به مرور توسعه خواهد يافت.

به گفته فيض‌آبادي – مدير عامل تامين تلكام – سيم‌کارت‌هاي اپراتور سوم در فاز اول در تهران و کرج، قم، مشهد، تبريز، شيراز، اصفهان و اهواز عرضه مي‌شود؛ ارايه سيم‌کارت‌ها با سرويس‌هاي پايه آغاز مي‌شود اما طبق برنامه‌ريزي براي سال‌هاي مختلف سرويس‌هاي مبتني بر نسل سوم موبايل ارايه مي‌شود.

پوشش ين شبکه در شهرهاي مختلف متفاوت خواهد بود، به‌طوري که در تهران 80 درصد شبکه با پوشش تري جي و 20 درصد شبکه با پوشش 2G خواهد بود اما در استان‌هاي ديگر با توجه به مطالعات بازار اين درصدها تغيير خواهد کرد.

همچنين اين سيمکارت‌ها داراي پيش شماره 0920 خواهند بود كه بر اساس موافقتنامه پروانه فعاليت، اپراتور سوم تلفن همراه مشابه ساير اپراتورها مي‌تواند براي واگذاري سيم‌كارت‌هاي دائمي حداكثر مبلغ 120 هزار تومان و سيم‌كارت‌هاي اعتباري حداكثر 20 هزار تومان دريافت كند كه اپراتور سوم مي‌تواند با توجه به شرايط رقابت در بازار تا سقف اين مبالغ نسبت به واگذاري سيم‌كارت و دريفت وجه اقدام كند.

معاون بررسي‌هاي فني و صدور پروانه سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي هم درباره ارايه خدمات نسل 2 از سوي اپراتور سوم گفته بود: در حال حاضر خدمات نسل 2 از سوي ساير اپراتورها ارايه مي‌شود كه اپراتور سوم نيز مي‌تواند حداكثر 20 درصد بالاتر از تعرفه‌هاي پايه را بابت ارائه اين خدمات دريافت كند.

سبوحي درباره ميزان تعرفه‌هاي پايه تصريح كرد: اين تعرفه‌ها، همان تعرفه خدماتي است كه از سوي اپراتور اول ارايه مي‌شود و در سيم‌كارت‌هاي پيش پرداختي نيز مي‌تواند 50 درصد بيش‌تر از سيم‌كارت‌هاي دائمي باشد.

اما مدير عامل اپراتور سوم تلفن همراه كشور درباره تعداد مشترکان اين اپراتور براي سال اول فعاليت گفته بود: عرضه پنج ميليون سيم‌کارت را براي سال اول پيش‌بيني کرده‌ايم.

فيض‌آبادي با بيان اين‌كه سرعت تحولات فن‌آوري اطلاعات در حوزه ارتباطات سيار امروزه امكاناتي ايجاد كرده كه مي‌توان براساس اين فن‌آوري سرويس‌هاي متنوع مبتني بر ديتا با پهناي باند بالا در شبكه‌هاي موبايل ارايه داد گفته بود: مهم‌ترين روندي كه در چند سال اخير در كشور اتفاق افتاده، حركت از سمت صوت به ديتا است و در اروپا طي شش سال گذشته متوسط درآمد اپراتورها از صوت 40 درصد كاهش يافته و در همين مدت متوسط درآمد اپراتورها از بخش ديتا 900 درصد افزايش يافته است.

وي با بيان اين كه در ايران بازار با پتانسيلي براي ارايه خدمات ارزش افزوده وجود دارد گفت: به نظر مي‌رسد جهان وارد موج سوم فن‌آوري شده و بايد در اين زمينه بررسي‌هاي لازم صورت بگيرد و سعي كنيم كه كشورمان در اين زمينه ارتقاء دهيم و پيش‌بيني مي‌شود در سال 2015 حدود 77 درصد ترافيك ديتا به ويدئو اختصاص يابد و 21 درصد به M2M اختصاص يابد.

وي افزود: در چشم‌اندازي كه ديديم اگر اين شبكه راه بيفتد، فضايي ايجاد مي‌كند كه كسب و كار كشور دچار تحول مي‌شود؛ ما در چشم اندازمان ديده‌ايم كه خدمات نسل سوم بتواند توانمندساز اقتصاد ديجيتالي كشور باشد.

في‌آبادي گفت‌: معمولا در ورود فن‌آوري‌هاي جديد به كشور زياد مشكل تقاضا نداريم و فن‌آوري‌هاي جديد به سرعت محبوبيت خود را در بازار پيدا مي‌كنند ولي آنچه كه وجود دارد به دليل ملاحظات خاص نهادهاي حاكميتي است كه كمي تاخير نسبت به پذيرش فن‌آوري‌هاي جديد دارند و قدري نگرانيم كه مراحل اخذ مجوز سرويس‌هاي جديد از نهادهاي حاكميتي طولاني باشد؛ بنابراين از همين جا طلب مساعدت را از نهادهاي حاكميتي و رگولاتوري داريم و مي‌خواهيم كه مساعدت لازم را با ما داشته باشند كه بتوانيم فعاليت‌هايمان را به خوبي انجام دهيم.

به گزارش ايسنا، اما مزيت اصلي سيم‌كارت‌هاي اپراتور سم تلفن همراه نسبت به نسل‌هاي قديمي‌تر اين است كه علاوه بر سرويس مكالمه (Voice) كه كيفيت آن به مراتب بهتر از نسل دوم است؛ امكان ارائه سرويس ديتا و تبادل ديتا برروي اين سيم‌كارت‌ها وجود دارد.

اپراتور سوم تلفن همراه براي ايجاد فضاي رقابتي در حوزه ارتباطات سيار در كشور و تقويت آن يك نياز و ضرورت محسوب مي‌شد و پس از چالش‌هايي كه در زمينه برگزاري مزايده و اتفاقات پس از آن، سرانجام پروانه اين اپراتور در تاريخ 29 ارديبهشت‌ماه سال گذشته و در مراسم روز جهاني ارتباطات به شركت ارتباطات تامين شمس نوين يا همان تامين تلكام اعطا شد؛ پيش‌بيني درآمدي كه براي اپراتور سوم تلفن همراه براي 15 سال در نظر گرفته شده، رقم 676 هزار ميليارد ريال است و حداقل بايد خدمات نسل دوم را در جاده‌ها ارائه دهد و در شهرها نيز حداقل بايد خدمات نسل سوم را ارائه دهد.

قيمت سيم‌كارت‌هاي اين اپراتور با توجه به رعايت شرايط رقابتي مشابه اپراتور اول و دوم است؛ تعرفه‌هاي خدمات اين اپراتور نيز كاملا مشخص است و اگر بخواهند سرويس‌هاي جديد مربوط به نسل سوم را ارائه دهند، طبيعتا شرايط و ضوابطش به گفته مسوولان مربوطه پيش‌بيني شده و بايد در مدت زمان قبل از ارائه سرويس، پيشنهاد تعرفه‌هايشان را به سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي ارائه دهند تا سازمان نيز بررسي كرده و با تصويب كميسيون تنظيم مقررات ارتباطات، اپراتور تعرفه‌هاي مربوطه را دريافت كند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا