تکنولوژی

فیس‌بوک کمتر، تمرکز بیشتر

دانشکده‌اي در ایالت پنسیلوانیای آمریکا اخیرا طی طرحی آزمایشی دسترسی به فیس‌بوک در کلاس‌های درس و محیط دانشکده را یک هفته مسدود کرد. به گفته مقامات این دانشگاه دسترسی نداشتن دانشجویان به فیس‌بوک در برخی موارد به تمرکز بالاتر و اضطراب پایین‌تر دانشجویان منجر شده است.

آسوشیتد پرس- بنابر اعلام دانشکده هریسبورگ، 42 درصد شرکت‌کنندگان در نظرسنجی این دانشکده در مورد دسترسی نداشتن به شبکه‌های اجتماعی، از این طرح حمایت کردند. پیش از آغاز این طرح تنها 23 درصد از دانشجویان با دسترسی نداشتن به فیس‌بوک موافق بودند.

25 درصد دانشجویان اعلام کردند که تمرکزشان سر کلاس درس افزایش یافته و 23 درصد سخنرانی‌ها را جذاب‌تر از گذشته عنوان کردند. همچنین به گفته 6 درصد از دانشجویان، طی این دوره آزمایشی یک هفته‌اي، تغذیه آنها بهبود یافته است و بیشتر به فعالیت‌های ورزشی پرداخته‌اند.

اد هریس، رییس دانشکده هریسبورگ مي‌گوید: هرچند مردم در ابتدا به تندی با این طرح آزمایشی برخورد کردند اما سر به هواترین دانشجو هم باید اذعان کند که این طرح برایش آثار مثبتی را در پی داشته است.طرح آزمایشی با 800 شركت‌كننده از سوی عده‌اي با تمسخر و انتقاد مواجه شد و عده‌اي نیز به حمایت از این طرح برخاستند. طی این طرح دسترسی دانشجویان به شبکه‌های اجتماعی محبوبی چون فیس‌بوک و توییتر و همچنین ارسال پیام فوری مسدود بود اما ارسال ایمیل، پیام کوتاه و جست و جو در وب ممکن بود.منتقدان این طرح اعلام کردند که دانشجویان با گوشی‌های هوشمند خود مي‌توانستند به شبکه وای فای آزاد ساختمان‌های اطراف دانشکده متصل شوند و به شبکه‌های اجتماعی دسترسی پیدا کنند اما به گفته هریس، هدف از محدودیت کاربری دانشجویان این بوده است که آنها در مورد نقش شبکه‌های اجتماعی در زندگی امروزی تامل کنند.

یک‌چهارم دانشجویان و 40 درصد مدرسان و کارکنان دانشکده در این نظرسنجی شرکت کردند. در نتایج این نظرسنجی ایمیل‌ها و نظرلت شفاهی شرکت‌کنندگان هم لحاظ شده است. هریس مي‌گوید: هرچند نتایح این نظرسنجی با معیارهای علمی فاصله زیادی دارد اما پاسخ‌ها و بازخوردها نشان‌دهنده آن است که شبکه‌های اجتماعی مي‌توانند زندگی ما را تسخیر کنند.

دو‌سوم شرکت‌کنندگان نظرسنجی اعلام کردند که هر روز با فیس‌بوک سر و کار دارند و 10 درصد هم از استفاده روزمره از توییتر خبر دادند. همچنین 13 درصد دانشجویان اعلام کردند که برای رفع کسالت و خستگی در طول کلاس درس به فیس‌بوک سر مي‌زنند.

هریس گفت: رسانه‌های اجتماعی با زندگی مدرن امروزی عجین شده است. خود من هم در شبکه‌های اجتماعی فعالیت مي‌کنم و هم نقش آن را در مقام یک مدیر و پدر روی دیگران و فرزند خود بررسی مي‌کنم. محدودیت دسترسی یک هفته‌اي به شبکه‌های اجتماعی در دانشکده هریسبورگ تاثیر خود را گذاشت و حداقل بسیاری را در مورد نقش این پدیده روی زندگی امروزی به فکر انداخت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا