تکنولوژی

درخواست براي ثبت دامنه .ايران

سرويس خبر- ايران درخواست خود براي ثبت دامنه «.ايران» را به آيکان ارايه کرد.

به گزارش عصر ارتباط، به دنبال تصويب ثبت دامنه‌هاي غير لاتين در آيکان (سازمان ثبت‌نام و ارقام اينترنتي) و ابلاغ آيين‌نامه اجرايي آن، مرکز ثبت دامنه در ايران نيز درخواست ثبت دامنه «.ايران» را ارايه کرده که اکنون در آيکان در دست بررسي است.

علي‌رضا صالح، مسوول ثبت دامنه‌هاي کشوري- در اين رابطه گفت: هم‌اکنون دو تا سه هزار دامنه «.ايران» در کشور ثبت شده است، اما اين دامنه‌ها در حقيقت به شکل «.irايران.» هستند که با ابلاغ آيين‌نامه جديد، مي‌توانند از اين پس بدون .ir فعاليت کنند.

به گفته او، جريان بررسي يک درخواست در آيکان ممکن است تا سه ماه به طول انجامد و به محض آن‌که اجازه ثبت «.ايران» از سوي آيکان صادر شد، کار ثبت آن در ايران نيز آغاز مي‌شود.

صالح اشاره کرد که هم‌اکنون نيز متقاضيان مي‌توانند درخواست‌هاي خود را ثبت کنند، اما تا زماني‌که آيکان موافقت خود را اعلام نکند، اين دامنه‌ها فعال نمي‌شوند.

اوايل آبان ماه امسال، آيکان در نشست سئول خود، اجازه ثبت دامنه‌هاي اينترنتي با زبان‌هاي غير انگليسي را صادر کرد.

براساس اين مصوبه، آدرس‌هاي اينترنتي مي‌توانند با هر زباني مانند فارسي، عربي، کره‌اي، ژاپني، يوناني و … باشند.

آيکان اعلام کرده است اين شرکت پذيرش تقاضانامه‌هاي ثبت دامنه‌هاي غير لاتين را به زودي آغاز خواهد کرد و اولين تغييرات در اواسط سال 2010 (تابستان 1389) پديدار خواهند شد.

بيش از نيمي از 6/1 ميليارد کاربر اينترنتي در سراسر جهان از زبان‌هايي استفاده مي‌کنند که بر اساس الفباي غير لاتين نوشته مي‌شود. به همين دليل اين تغيير علاوه بر اين‌که براي اين تعداد از کاربران غير انگليسي اينترنت مفيد خواهد بود، با توجه به ادامه رشد صعودي اين شبکه جهاني، براي حجم عظيم کاربران آينده اينترنت نيز بسيار کاربردي خواهد بود.

اما مشکل اين طرح براي بسياري از درخواست کنندگان احتمالا اين خواهد بود که ثبت هر دامنه غير لاتين، 185 هزار دلار نياز دارد. اين مبلغ پيش از اين باعث شده بود کل موضوع براي مدتي مسکوت بماند.

پيش از اين پيش‌بيني شده بود 500 درخواست براي ثبت دامنه‌هاي غير لاتين ارايه شود که پول زيادي در آيکان جمع مي‌شود و از آن‌جا که آيکان يک موسسه غير انتفاعي است، پرسش اين بود که با اين پول چه خواهد کرد؟ اما مسوولان آيکان توانستند ثابت کنند اين مبلغ براي بررسي هر پيشنهاد لازم اس و پولي در اين موسسه جمع نمي‌شود.

اما همچنان بسیاری از کشورهای کوچک و کمتر توسعه یافته نسبت به این مبلغ متعرض هستند. آن‌ها معتقدند توان پرداخت چنین پولی را ندارند و همچنین تعداد کاربران در کشورهای‌شان به اندازه‌ای نیست که درآمد حاصل از فورش این دامنه، هزینه‌های درخواستی آیکان را جبران کند. در مقابل، آيکان معتقد است اگرچه برخی از این کشورها یا زبان‌های کوچک، تعداد کمی مصرف کننده دارند، اما پشت سر درخواست آن شرکت‌های بزرگ مانند Afilias يا Verisign قراردارند که اين شرکت‌ها قادرند 185 هزار دلار را بپردازند.

از سوی دیگر پیش‌بینی شده است برخی از متقاضیان خصوصی د کشورهایی که تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارند، در ثبت درخواست خود دچار مشکل شوند. هرچند تلاش‌هایی برای حل این مشکل انجام شده است.

از سوي ديگر براي جلوگيري از به وجود آمدن اختلافات احتمالي، آيکان قبل از ثبت رسمي هر نام دامنه، آن نام دامنه را در مدت کوتاهي معرفي مي‌کند تا اگر کسي نسبت به آن اعتراضي داشت مطرح کند.

اما در اين مورد حق تقدمي وجود ندارد و کشورهايي که خط يا زبان مشترک دارند، بايد هرچه زودتر نسبت به ثبت دامنه‌هاي مورد علاقه خود اقدام کنند. اما احتمال مي‌رود درخصوص نام‌هايي که بين چند کشور وجود دارد، راه‌حلي مياني در نظر گرفته شود. به عنوان مثال، کلمه «شرکت» در زبان‌هاي فارسي، اردو و عربي وجود دارد که احتمال دارد اين دامنه را به کشوري ندهند.

هم‌اکنون کشورها براي ثبت دامنه با نام کشور خود و به زبان رسمي‌شان اقدام کرده‌اند که چون نام هر کشور است، مشمول پرداخت 185 هزار دلار نمي‌شود. آيکان در اين مورد اعلام کرده است هر کشور بايد 30 هزار دلار پرداخت کند اما اگر توان پرداخت آن‌را نداشت، باز هم به درخواستش رسيدگي مي‌شود. اما هنوز کشورها نمي‌توانند نام خود را با حروف لاتين به صورت دامنه درخواست کنند و بررسي اين موضوع در آيکان حدود شش ماه به تعويق افتاده است

منبع : عصر ارتباط

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا