تکنولوژی

پنج فناوری متحول کننده دنیا

نام نویسنده: میثم لطفی

فناوری به اندازه ای رشد کرده که بخش اعظم زندگی روزمره در هزاره سوم به آن وابسته شده و برخی با قاطعیت تمام به این نتیجه رسیده اند که اگر فناوری های کنونی از آنها گرفته شود، قادر به ادامه زندگی نخواهند بود. فناوری های جدید که هر روز بر تعداد آنها افزوده می شود و خدما متفاوتی را در اختیار کاربران می گذارد به بازار پررونقی تبدیل شده اند و از پولدارترین افراد روی زمین گرفته تا تهیدستان ساکن کشورهای آفریقایی و فقیر را تحت پوشش قرار داده اند.

اگر چه این روزها شاهد تولد انواع فناوری ها با قابلیت های مختلف هستیم اما کارشناسان به این نتیجه رسیده اند که گیرنده های تلویزیونی سه بعدی، استاندارد اینترنتی HTML5، سیستم های انتشار تصاویر ویدئویی از طریق شبکه بی سیم وای فای، نسل جدید سیستم های ورودی پرسرعت یواس بی و دستگاه های دیجیتالی همراه پنج فناوری برتری محسوب می شوند که همه چیز را تغییر خواهند داد.سیستم ورودی3.0 USB
سیستم ورودی یوس بی از فناوری هایی محسوب می شود که بیشترین کاربرد را بین کاربران دارد و هم اکنون می توان آن را در انواع دستگاه های دیجیتالی و الکترونیکی مشاهده کرد. این فناوری که با از میان برداشتن کابل های طولانی ارتباطی، سرعت انتقال اطلاعات را افزایش داد در ابتدا فقط برای رایانه های شخصی مورد استفاده قرار می گرفت و هم اکنون در اسکنرها، چاپگرها، دوربین های دیجیتالی، تلفن های همراه و … یافت می شود. مدل جدید این سیستم ورودی که 3.0 USB نام دارد و با عنوان SuperSpeed نیز شناخته می شود چندی پیش برای نخستین بار روی یک هارددیسک خارجی وارد کشور ژاپن شد. به گفته انجمن بین المللی توسعه USB)USB-IF)، ان سیستم ورودی می تواند در هر ثانیه 2/3 گیگابیت اطلاعات را انتقال دهد. سرعت این سیستم نسبت به استاندارد 2.0 USB که هم اکنون مورد استفاده قرار می گیرد، 5 تا 10 برابر سریع تر است. این سیستم ورودی به گونه ای طراحی شده که می تواند در آن واحد اطلاعات را انتقال دهد و دریافت کند.

جک تعریف شده برای استاندارد USB 0.3 نیز می تواند در آن واحد دو کابل را پشتیبانی کند. به گفته «جف رونکرافت» مدیر مرکز USB-IF، این استاندارد به قدری سریع است که می تواند فایل های ویدئویی 4080 پیکسلی(اچ دی) را با سرعت 60 فریم در ثانیه از حالت فشرده خارج کند. این جریان به نسل جدید دوربین های دیجیتالی امکان می دهد تصاویر ویدئویی را بر مبنای فرمت MPEG-4 با سرعت بالاتر و کیفیت بهتر ارائه دهند. به طور کلی می توان گفت فناوری جدید3.0 USB آینده فناوری های دیجیتالی و الکترونیکی که هم اکنون در اختیار ما قرار دارد را تغییر خواهد داد.

انتشار فایل ویدئویی در شبکه وای فای
گروه های فعال در حوزه استانداردسازی شبکه های بی سیم در حال کار کردن روی روش جدیدی هستند که بر مبنای آن سرعت شبکه وای فای افزایش می یابد و کاربران می توانند تصاویر ویدئویی را به صورت مستقیم و با کیفیت بالا، از طریق این شبکه انتقال دهند. بر اساس اخبار منتشر شده، در سال 2012 میلادی دو پروتکل جدید 11ac.802 و11ad.802 برای وای فای ارائه خواهد شد تا سرعت انتقال اطلاعات در این شبکه به یک گیگابیت در ثانیه یا بیشتر، برسد.بر اساس این دو پروتکل جدید کاربران در آینده می توانند در منزل خود، از طریق شبکه وای فای فایل های ویدئویی یا بازی های رایانه ای را با سرعت بالا با یکدیگر به اشتراک بگذارند. سرورهای مرکزی چندرسانه ای، دستگاه های پخش دیسک های Blu-ray و دیگر سیستم های موجود در آینده می توانند در هر مکانی مورد استفاده قرار گیرند و بدون نیاز به استفاده از کابل، تصاویر ویدئویی مورد نظر کاربر را با کیفیت بالا پخش کنند. به عنوان مثال، نمایشگرهای تلویزیونی در چند سال آینده فقط از طریق یک کابل به برق متصل می شوند و ارتباط آنها با سیستم پخش دیسک های Blu-ray، ضبط صوت ، گیرنده های ماهواره ای، رایانه ها و … به صورت بی سیم و از طریق شبکه وای فای برقرار می شود. دو استاندارد جدید 11ac.802 و11ad.802 برای کاربران خانگی بسیار مفید خواهند بود و با تمام ابزارهای الکترونیکی و دیجیتالی خانگی سازگاری خواهند داشت. قرار است11ac .802 در سال 2012 میلادی جایگزین آخرین و پرسرعت ترین استاندارد کنونی بی سیم موسوم به11n .802 شود. این استاندارد می تواند اطلاعات را با سرعت یک گیگابیت در ثانیه انتقال دهد. اما زمانی که کاربر قصد انتشار بی سیم تصاویر ویدئویی با سرعت بالاتر را داشته باشد، پروتکل دیگر با نام 11ad.802 مورد استفاده قرار می گیرد. این پروتکل در طیف باند مخابراتی 4/2 تا
5 گیگاهرتز فعالیت می کند و به گفته کارشناسان، قابلیت سازگاری با باندهای مخابراتی 60 گیگاهرتزی را هم دارد.

تلویزیون های سه بعدی
زمانی که گیرنده های تلویزیونی باکیفیت یا HD TV برای نخستین بار معرفی شدند با سیستم پیشرفته خود توجه همه کاربران را جلب کردند و تا مدت ها، بهترین و جذاب ترین فناوری در دنیا محسوب می شدند. اما کارشناسان اعلام کرده اند نسل جدید گیرنده های تلویزیونی که قابلیت پخش تصاویر به صورت سه بعدی برای آنها در نظر گرفته شده می تواند تحول بزرگ تری را نسبت به HD TV ایجاد کند. فناوری های سه بعدی روز به روز پیشرفته تر می شود و بزرگ ترین شرکت فیلمسازی دنیا موسوم به هالیوود به منظور در حال تولید فیلم های جدیدی است که بر مبنای این فناوری ها ساخته شده اند و کاربر می تواند آنها را با عمق و حجم مشاهده کند.

سیستم تغییر تصاویر از حالت دو بعدی به سه بعدی در سال های اخیر مراحل فراوانی را پشت سر گذاشته و امروزه بسیار مورد توجه قرار می گیرد. نسل اولیه گیرنده های تلویزیونی مبتنی بر سیستم سه بعدی به گونه ای طراحی شده بودند که کاربر برای مشاهده تصاویر سه بعدی در آنها، نیازمند استفاده از عینک های ویژه ای بود که بدون این عینک ها تصاویر را به صورت دوبعدی مشاهده می کرد. اما گیرنده های تلویزیونی جدیدی که این روزها در نمایشگاه های مختلف ارائه شده اند و البته هنوز به تولید انبوه نرسیده اند، بدون نیاز به هرگونه عینک، تصاویر را به صورت سه بعدی پخش می کنند. شرکت هایی که در حال تولید گیرنده های تلویزیونی سه بعدی هستند، ادعا می کنند نسل جدید این محصولات تصاویر را مانند دنیای حقیقی در اختیار کاربران می گذارد و به عبارت دیگر، کاربر خود را در فضای فیلم مشاهده می کند. پروژکتورهای سه بعدی که در این تلویزیون ها استفاده می شوند در هر فریم دو تصویر مشابه را به صورت همزمان با یکدیگر ادغام می کنند تا چشم پس از مشاهده تصویر نهایی، پیغام مربوط به یک تصویر سه بعدی را به مغز انتقال دهد و ما در نهایت، تصویر را به صورت سه بعدی مشاهده کنیم.

لمس حقیقت در دستگاه دیجیتالی
ما هم اکنون حقیقت را از طریق حواس پنج گانه لمس می کنیم. اما کارشناسان از تکمیل نسل جدید فناوری هایی خبر داده اند که می تواند این جریان را تغییر دهد. این فناوری ها به گونه ای ساخته شده اند که می توانند اطلاعات رایانه ای را با اطلاعات بصری انسان ادغام کنند و در نهایت، درک قوی تری از حقیقت را ارائه دهند. هدف از ارائه این فناوری، تعامل بیشتر با محیط پیرامون از طریق اطلاعاتی است که در آن واحد، در مورد هر یک از اشیا یا انسان ها در اختیار ما گذاشته می شود تا بتوانی حقیقت را به گونه ای جدید و درست تر درک کنیم. به عنوان مثال زمانی که در محل کار یکی از همکاران از کنار ما عبور می کند، می توانیم اطلاعات شخصی وی به همراه بخشی که در آن مشغول به کار است را در آن واحد در اختیار داشته باشیم. این اطلاعات می تواند شامل کلیه روابط کاری شما با شخص مذکور شود و شما را در جریان برقراری ارتباط با او کمک کند. اطلاعاتی که از طریق این سیستم در اختیار هر یک از افراد قرار می گیرد، بر مبنای حسگرهای ویژه و سیستم های رادیویی جدیدی که قرار است در نسل جدید گوشی های هوشمند استفاده شوند، منتشر می شود.

از بین سیستم های رادیویی که قرار است در این فناوری مور استفاده قرار گیرد می توان به سیستم ماهواره ای جی پی اس برای تشخیص موقعیت فیزیکی هر یک از افراد، سیستم شتاب سنج برای اندازه گیری تغییرات ایجاد شده در حالت سرعت و چرخش و سیستم مغناطیسی هوشمند برای تشخیص موقعیت افراد از نظر قطب مغناطیسی اشاره کرد. در حال حاضر شرکت های زیادی در حال کار کردن روی این پروژه هستند و هر کدام از آنها با دنبال کردن برنامه ای مجزا، سعی می کنند هر چه سریع تر فناوری های مبتنی بر این فضا را در اختیار کاربران بگذارند.

استاندارد اینترنتی HTML5
کاربران در دهه 1980 برای مشاهده صفحات اینترنتی با محدودیت های فراوانی مواجه بودند و نمی توانستند از ابزارها و اطلاعات ارائه شده در سایت ها به راحتی استفاده کنند. اما پس از روی کار آمدن استاندارد اینترنتی HTML، جریان گشت وگذار در سایت ها آسان شد. کارشناسان این روزها از تکمیل نسخه جدیدی از این استاندارد با نام HTML5 خبر داده اند که می تواند تمام نیازهای اینترنتی کاربران را پاسخ گوید.

این استاندارد اینترنتی به گونه ای طراحی شده که می تواند نیازهای صوتی و تصویری کاربران در دنیای مجازی را برطرف کند و امکان استفاده از نسل جدید نرم افزارها و ابزارهای اینترنتی با سرعت بالا را در رایانه های رومیزی، رایانه های قابل حمل، تلفن های همراه و … فراهم آورد. در این سیستم جدید کاربر به جای آنکه از فناوری های مبتنی بر رایانه شخصی خود و فناوری های ارتقا یافته در شرکت های مختلف استفاده کند، مرورگر اینترنتی جدید را که با استاندارد HTML5 سازگاری دارد، به کار می گیرد و از طریق آن فایل های صوتی، تصاویر ویدئویی و فایل های گرافیکی دوبعدی را با کیفیت و سرعت بالا مشاهده می کند. هنوز به درستی مشخص نشده این استاندارد اینترنتی از کدام فرمت های صوتی و تصویری پشتیبانی می کند اما شرکت های بزرگ در حال تکمیل این HTML5 هستند تا امکان سازگاری آن را با انواع فرمت های موجود فراهم آورند.

منبع : سرمایه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا