تکنولوژی

نگاهی به دوربین های حرفه ای

نام نویسنده: جواد زارعی

چند هفته پیش که درباره دسته بندی دوربین های دیجیتال صحبت می کردم، مختصر اشاره ای هم به قابلیت های دوربین های جدید Sony Alpha داشتم و این جلسه قصد آن دارم تا بیشتر درباره این دوربین ها صحبت کنم.بازار دوربین های حرفه ای بازار داخلی دوربین های حرفه ای (DSLR) را که گفتم به سه دسته اقتصادی، حرفه ای و فوق حرفه ای تقسیم می شوند و پایه و اساس این بازار در اختیار Canon و Nikon قرار دارد.

شرکت سونی سه، چهار سالی می شود که به بازار دوربین های حرفه ای روی آورده البته نه اینکه پیش از این تجربه ای در این بازار نداشته باشد نه اما به صورت مستقل حضور در بازار دوربین های حرفه ای را تجربه نکرده بود. این را هم بگویم که اغلب حسگرهای CCD مورد استفاده در دوربین های حرفه ای Nikon توسط سونی ساخته می شود. شرکت سونی خانواده حرفه ای خود را با Alpha نام گذاری و نماینده ای برای هر سه دسته معرفی کرده است. راستش برند Alpha پیشتر به شرکت Konica Minolta تعلق داشت، از آنجا که سهام این شرکت به طور کامل توسط سونی تصاحب شد، امکان حضور دوربین های حرفه ای با برند سونی Alpha ممکن شد. اولین دوربین حرفه ای سونی با عنوان100 Alpha و با استفاده از حسگرهای سونی در سال 2006 میلادی روانه بازار شد و مورد استقبال و تشویق متخصصان امر قرار گرفت. محصول بعدی Alpha700 نام داشت که در تابستان سال 2007 میلادی با حسگر CMOS روانه بازار شد و سونی نشان داد برای افزایش سهم خود از بازار دوربین های حرفه ای حاضر به استفاده از دستاوردهای رقیب (Canon) است.

مدل های بعدی با نام های Alpha200 و300 Alpha و350 Alpha در سال 2008 میلادی و مدل های230 Alpha و Alpha330 و380 Alpha در سال 2009 میلادی با حسگرهای CCD روانه بازار مصرف شدند. همین یکی، دو هفته پیش بود که دو مدل500 Alphaو Alpha 550 با حسگرهای CMOS معرفی شدند و هنوز در بازار داخلی توزیع نشده اند. حسگر تمامی دوربین های فوق الذکر در ابعاد APS-C تولید شده است. این شرکت دو مدل فاخر با نام های900 Alpha و Alpha850با حسگر CMOS تولید کرده است. حسگر این دوربین ها در ابعاد Full Frame تولید شده اند. این را هم بیفزایم که حدود یک دهم از سهام شرکت ژاپنی Tamron از سازندگان حرفه ای لنز در اختیار سونی است.

کیفیت دوربین ها
کیفیت دوربین های حرفه ای مدت هاست که از انحصار Canon ارج شده است. کیفیت دوربین به کیفیت سیستم اپتیکی، حسگر تصویری، پردازنده های تصویری و الگوریتم های تصویری، کیفیت ساخت بدنه و امکاناتی است که ارائه می کند. شرکت سونی در تمامی موارد فوق حرف های بسیاری برای گفتن دارد و به ضرس قاطع می گویم شرایط بازار دوربین های حرفه ای را ظرف دو، سه سال آینده تغییر خواهد داد. هر چند قبول دارم برای علاقه مندی که خواهان صرف چندین میلیون تومان است، انتخاب سونی Alpha قدری سخت است.

و اما بعد
مدل230 Alpha به عنوان ارزان ترین گزینه کنونی سونی از بهترین مدل های قابل ابتیاع در بازار کنونی است که کمتر از 550 هزار تومان قیمت دارد. مدل های Alpha300 و Alpha330 هم کیفیت مناسبی دارند اما خرید مدل های
350 Alpha و Alpha380 بیشتر توصیه می شود مدل آخری حدود 800 تا 820 هزار تومان قیمت دارد.

منبع : سرمایه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا