اجرای 23 طرح بانکداری الکترونیکی در کشور
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی از برنامهریزی برای اجرای 23 طرح جدید توسط کارگروههای بانکداری الکترونیکی خبرداد و گفت: کارهای مطالعاتی برخی از این طرحها امسال به پایان میرسد و برخی دیگر نیز اجرایی خواهند شد.
مهر- سیدحمید پورمحمدی با بیان اینکه بانکهای الکترونیکی به زودی به چرخه بانکهای کشور میپیوندد گفت: بانکهای الکترونیکی به جای بانکداری سنتی فعلی وارد سیستم بانکداری کشور میشوند.
معاون فناوريهاي نوين بانك مركزي نیز در گفت و گو با خبرگزاری فارس گفت: با توجه به محدوديهاي فعلي براي فعاليت كشورهاي اسلامي، بانك مجازي ميتواند به عنوان عاملي در راستاي رسيدن به اهداف سياسي دولت موثر باشد.
محمد حسين مهراني تصويب سرمايه اوليه 70 ميليارد توماني براي تاسيس بانك مجازي را از جمله مهمترين اقدامات بانك مركزي بر شمرد و گفت: سرمايه اين بانكها در مقايسه با يك بانك رسمي با سرمايه 200 ميليارد تومان خيلي كمتر است و در واقع اين امر جزو يكي از اقدامات موثر بانك مركزي به حساب ميآيد.
معاون فناوريهاي نوين بانك مركزي با تایيد نظر كارشناسان مبني بر لزوم فرهنگ سازي و همچنين زمان بر بودن طرح تاسيس بانك مجازي گفت: تغيير مدلهاي كسب و كار انكي جزو مهم ترين اهداف، براي تصويب اين امر بود.
وي با بيان اينكه با توجه به پيشرفت علم و تكنولوژي نميتوان با بانكداري سنتي همچنان به امور بانكي پرداخت، گفت: اگر محدوديتهاي بانكداري سنتي از بين نرود، سيستم بانكي نميتواند با بانكهاي بينالمللي رقابت كند. مهراني با تاكيد بر اينكه بانك مجازي جزو آن دسته از بانكها است كه سيستم بانكي كشور را به بانكداري بينالمللي وصل میكند، گفت: در حال حاضر در مسایل سياسي مباحث فعاليت كشورهاي اسلامي مطرح ميشود ولي بانك مجازي ميتواند عاملي باشد كه در راستاي رسيدن به اهداف سياسي دولت كمك كند.
مدير فناوريهاي نين بانك مركزي، بانك مجازي را جزو آن دسته از الگوهايي دانست كه ميتواند بانكداري سنتي را تغيير دهد.
به گفته وي سيستم بانكي كشور بايد به سمت بانكداري مجازي حركت كند و نبايد زمانبر بودن و مشكلات مقطعي مانعي براي تحقق اين امر بزرگ باشد زيرا موارد مذكور سرانجام برطرف خواهد شد.
مهراني درباره برخي انتقادات مطرح شده در مورد بانكهاي مجازي گفت: در حال حاضر وضعيت بانكداري الكترونيكي نسبت به گذشته خيلي بهتر شده و رشد و گسترش فعاليتهاي اين حوزه حالت لگاريتمي به خود گرفته است.
مدير امور فناوريهاي نوين بانك مركزي گفت: يكي از اهداف بانك مركزي اين است كه تا پاان سال 88 چارچوبهاي اوليه بانك مجازي را آماده كند.
وي گفت: بايد تغيير نگرش از روي دستگاه ATM به دستگاههاي POS به وجود آيد.
مهراني ادامه داد: صدور كارتهاي اعتباري فقط به اين دليل نبود كه مردم بتوانند از دستگاههاي ATM پول برداشت كنند بلكه از اهداف بانك مركزي اين بود كه مردم از اين كارتها به عنوان پول استفاده كنند.
معاون فناوريهاي نوين بانك مركزي افزود: در حال حاضر ميزان تراكنشهاي POS در مقايسه با ATM فقط در حد يك هشتم است در حالي كه بايد اين آمار برعكس باشد.
به گفته وي اگر قصد داريم موفقيتي در عرصه بانكداري الكترونيكي داشته باشيم بايد ميزان تراكنهاي ATM يك هشتم تراكنشهاي POS باشد