تکنولوژی

تلاش برای گسترش نوآوری در تلفن های همراه آینده

نام نویسنده: میثم لطفی

تلفن های همراه که این روزها صاحب داغ ترین بازار دیجیتالی جهان هستند و در عین ادامه یافتن جریان بحران اقصادی همچنان محبوبیت خود را بین عموم کاربران حفظ کرده اند، در مدل های متنوع و با امکانات مختلف تولید می شوند و همه روزه شاهد عرضه محصولات جدید در این زمینه هستیم. اما اگر در این زمینه اندکی دقیق تر شویم، هیچ نوآوری و فناوری جدیدی را در آنها مشاهده نخواهیم کرد و در کل، یکسری فناوری هایی را می بینیم که در قالب های مختلف و اشکال متفاوت، در اختیار کاربران قرار می گیرند. امروزه تعداد اندکی از شرکت ها در زمینه فناوری ها و نوآوری های جدید تلفن های همراه سرمایه گذاری می کنند و از هم اکنون دست به طراحی مدل های آتی گوشی زده اند.

در حال حاضر مدل های مفهومی تلفن های همراه که حتمال عرضه آنها در آینده وجود دارد، به صورت متناوب ارائه می شوند که از جمله آنها می توان
به گوشی Morph نوکیا اشاره کرد. هیچ کس هنوز به درستی نمی داند این گوشی در حال تولید است یا در حد یک مدل مفهومی به سر می برد اما آنچه بر همگان واضح و مبرهن شده، کند شدن حرکت نوآوری در حوزه تلفن های همراه است که می تواند موفقیت
یا عدم موفقیت این بازار را در آینده رقم بزند.«آلان کای» یکی از کارشناسان صاحب نام حوزه تلفن همراه در این خصوص می گوید: «بهترین راه برای پیش بینی در مورد نسل آتی تلفن های همراه این است که از هم اکنون دست به کار شویم و برای ساخت نسل آتی گوشی ها اقدام کنیم.»

زمانی که از کاربران در مورد آینده تلفن های همراه سوال می شود، آنها نیز جواب درستی نمی توانند بدهند و از پرسشگران می خواهند با ارائه گزینه های مختلف، یکی از این گزینه ها را انتخاب کنند. به عقیده جمعی از محققان و کارشناسان، بزرگسالان از گوشی های نسل آینده امکانات و قابلیت هایی را می خواهند که در نسل کنونی گوشی ها نیز یافت می شود.

بر این اساس اگر از این افراد در مورد تحولات تلفن های همراه در 10 سال آینده سوال شود، پاسخ خواهند داد گوشی ها باریک تر، کوچک تر، سبک تر و سریع تر می شوند. در بخش دیگر کودکان قرار دارند که به تخیلات خود گستردگی زیادی می دهند و در مورد گوشی هایی صحبت می کنند که نامرئی هستند، در مغز انسان ها جا می گیرند یا هر دو قابلیت را با هم دارند.

آنچه باید از هم اکنون مورد توجه قرار گیرد، افزایش سرمایه گذاری در زمینه فناوری های جدید تلفن های همراه است که در صورت عدم توجه به آن، رونق این بازار در آینده از بین می رود و تمایل کاربران برای خرید نسل جدید این محصولات کاهش می یابد.

برخی کارشناسان بر این باورند که تحولات گوشی های آینده فقط محدود به بخش سخت افزاری آنها نمی شود. بسیاری از تحولاتی که در سال های اخیر در حوزه تلفن های همراه شاهد بودیم، مربوط به خدمات ارتباطی و مخابراتی می شود که بسیار مورد استقبال کاربران رار گرفته است. اگر نوآوری در گوشی های جدید همراه با نوآوری های مخابراتی و ارتباطی صورت گیرد، شاهد بزرگ ترین تحول در این عرصه خواهیم بود. برای مثال، سرویس های اقتصادی و مالی که امروزه به صورت محدود در تلفن های همراه مورد استفاده قرار می گیرند، با ایمن سازی و برطرف کردن مشکلات امنیتی، می توانند در آینده به یکی از پردرآمدترین سرویس ها برای شرکت های مخابراتی تبدیل شوند. این سرویس ها بخشی از بانکداری موبایلی محسوب می شوند که این روزها به صورت محدود در کشورهایی نظیر آمریکا و بریتانیا مورد استفاده قرار می گیرند و به اعتقاد کارشناسان، در آینده به صورت گسترده از طریق تمام شرکت های مخابراتی در سراسر جهان عرضه خواهند شد.
آنچه در حال حاضر بسیاری از محققان در موردش به اتفاق نظر رسیده اند، ارائه نوآوری های جدید در حوزه تلفن همراه در کشورهای در حال توسعه است. بسیاری از کشورهای توسعه یافته این روزها تمام سرمایه و انرژی خود را به افزایش تعداد مشترکان مخابراتی معطوف کرده اند و در عین حال سعی می کنند گوشی های سازگار با محیط زیست و البته گوشی های لوکس و گران قیمت را تولید کنند اما برای کاربری که در اوگاندا به سر می برد، این گوشی ها ارزشی ندارد و او تلاش می کند تا به نحوی بتواند آخرین خدمات مخابراتی را از طریق سیستم ها و فناوری های آسان و ارزان در اختیار بگیرد.

گوشی هایی که در آینده در کشورهای در حال توسعه تولید شوند، نسبت به مدل های کنونی سریع تر، هوشمندتر و توانمندتر خواهند بود. میزان مصرف انرژی در تلفن های همراه از جمله مواردی است که این روزها به صورت گسترده مورد توجه تولیدکنندگان قرار می گیرد. دانشگاه علوم چین به تازگی موفق به ساخت گوشی جدیدی شده که تمامی نیروی مورد نیاز خود را از خورشید دریافت می کند و بدنه آن از پلاستیک ساخته شده و بر همین اساس، یکی از سبزترین گوشی های دنیا محسوب می شود. شاید یکی از درگیری های اصلی دهه آتی برای تولید تلفن های همراه، کاهش میزان آلایندگی این محصولات باشد.

ر حالی که این روزها مدل های مفهومی و نمونه های مختلفی از نسل آتی تلفن های همراه ارائه می شود، برخی شرکت ها مدل های جالبی را ارائه کرده اند که البته به نظر می رسد این گوشی ها به تولید انبوه نرسند و تنها جنبه تزئینی داشته باشند که در زیر به چند نمونه از این گوشی های جالب و عجیب اشاره می شود.

PathForge :با توجه به اینکه صحبت کردن در مکان های عمومی و پرازدحام به یکی از معضلات کنونی کاربران تبدیل شده ، محققان دانشگاه کونستانز طرحی ارائه کرد ه اند که به موجب آن، کاربر یک ماسک بزرگ را روی سر خود قرار می دهد تا بتواند حریم شخصی خود را برای برقراری تماس های تلفنی در همه مکان ها رقرار سازد و زیر این ماسک به راحتی به گفت وگوی خود ادامه دهد. یکی دیگر از مزیت های ماسک PathForge این است که شرکت های مخابراتی زیر این ماسک نمی توانند موقعیت فیزیکی شخص تماس گیرنده را شناسایی کنند. کارشناسان آلمانی تلاش می کنند با ساخت این ماسک ها به شکل های متفاوت، حقوق حریم شخصی را برای صاحبان تلفن همراه در آینده رعایت کنند.

Epothecary :سیستم Epothecary که برای نسل آتی گوشی ها طراحی شده، بر پایه سیستم پیامک فعالیت می کند و در آن سرور مرکزی مخابراتی، سیستم ماهواره ای PS و سیستم بارکدخوان در فروشگاه ها می توانند تشخیص دهند دارویی که توسط یک فرد در یک کشور در حال توسعه به یک کاربر فروخته می شود، تا چه زمانی ارزش دارد و چه مدت از تاریخ مصرف آن گذشته است. سرور ویژه ای که برای این سیستم طراحی شده از امکانات گیرنده ماهواره ای GPS استفاده می کند و پس از تشخیص موقعیت فیزیکی کاربر، از بارکد مربوط به دارو عکسبرداری می کند. در این شرایط، اطلاعات به دست آمده از بارکد از طریق سرویس پیامک به سرور مرکزی منتقل می شود تا کیفیت و کارایی دارو تایید شود و کاربر بتواند از خرید آن اطمینان حاصل کند. در این سیستم ، محققان دانشگاه نیویورک بر اساس اطلاعات خود که به سرور مرکزی داده اند، صحت داروها را تایید می کنند.

PhonePoint Pen :این سیستم به گونه ای طراحی شده است که بر اساس آن، کاربران می توانند گوشی خود را مانند یک خودکار در دست بگیرند و با آن شروع به نوشتن متن های مورد نظر خود روی هوا، میز یا… کنند. این سیستم نرم افزاری که روی گوشی ها نصب می شود، کلیه حرکت های انجام شده در آنها را زیر نظر می گیرد و حروف تایپ شده روی هوا را در نمایشگر گوشی نشان می دهد و به صورت مستقیم امکان ارسال آنها از طریق سرویس پیامک یا پست الکترونیکی را فراهم می کند. سیستم PhonePoint Pen توسط دانشمندان دانشگاه دوک بریتانیا ارائه شده و در آن از یک دوربین ویژه و نمایشگر مخصوص نیز استفاده می شود.

تلفن های همراه جاسوس: در حال حاضر سوءاستفاده از میکروفن، دوربین و گیرنده ماهواره ای تلفن های همراه کاربران مختلف امری بعید به نظر می رسد و امکان آن وجود ندارد اما دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا در حال بررسی طرحی موسوم به
Cell Phones as Bugs هستند که به موجب آن می توان با استفاده از حسگرهای ویژه، تلفن های همراه را به جاسوس های کوچک در مکان های مختلف تبدیل کرد یا جلوی دسترسی دیگر کاربران به اطلاعات ذخیره شده در تلفن های همراه را گرفت. این طرح که هم اکنون در حال پیگیری است، باعث خواهد شد احتمال سوءاستفاده از تلفن های همراه یا انجام حملات تروریستی از طریق گوشی ها غیرممکن شود.

منبع : سرمایه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا