تکنولوژی

عكاسي با چشم دل

سه سال پيش، يک عکاس حرفه‌اي به نام الکس دژونگ Alex Dejong به خاطر ابتلا به تومور مغزي، نابينا شد، اما تسليم نشد و عکاسي را رها نکرد. سعي کرد با استفاده از ابزارهاي الکترونيک به کار خود ادامه دهد. او از نوکيا N82 استفاده مي‌کند و آن را همواره با خود دارد، اين گوشي يک نرم‌افزار دستيار دارد که مي‌تواند به کاربر خود اطلاعات صوتي در مورد شاخص‌هاي ديداري محيط اطراف بدهد. به اين ترتيب دژونگ مي‌تواند يک تصوير ذهني از محيط اطراف خود، ايجاد کند و سپس با دوربين ديجيتال کانون يا Leica عکس بگيرد.

نابينايي دژونگ در حدي است که فقط مي‌تواند نور و تاريکي را از هم تميز دهد، پس در يک بازه زماني مجبور شد که يک دستيار براي ويرايش عکس‌ها استخدام کند. او تصور مي‌کرد هيچگاه بدون کمک ديگران نخواهد توانست از عهده ويرايش عکس‌ها برآيد. اما با به بازار آمدن گوشي جديد شرکت اپل، يعني آي‌فون ۳GS در اواخر ماه ژوئن، او دوباره توانايي ويرايش عکس‌ها را پيدا کرده است.

آي‌فون جديد يک ويژگي تازه به نام VoiceOver دارد: کافي است که دارنده گوشي انگشت خود را روي صفحه گوشي بگذارد تا نرم‌افزار اطلاعات صوتي در مورد برنامه‌اي که در زير انگشت قرار دارد، به دارنده گوشي بدهد. مثلا نرم‌افزار مي‌تواند اعلام کند که صفحه ايميل باز است يا يک صفحه و، يا اينکه کاربر قسمت تنظيمات گوشي را باز کرده است. علاوه بر اين، اپليکيشن‌هاي ويرايش عکس اين گوشي مثل CameraBag و Tilt-Shift، مي‌توانند عمليات ويرايش خودکار هم انجام بدهند و به اين ترتيب به نابيناها کمک کنند.

دژونگ چندي پيش آي‌فون ۳GS را تهيه کرده است و اين گوشي را به منزله هديه‌اي مي‌داند که بار ديگر، او را وارد دنياي عکاسي کرده است، او به کمک آي‌فون مي‌تواند کار ويرايش هر عکس را در ۵ دقيقه به اتمام برساند. دژونگ هنوز از نوکيا N82 براي ديدن محيط اطراف استفاده مي‌کند و با اينکه تاييد مي‌کند که دوربين آي‌فون در مقايسه با دوربين‌هاي حرفه‌ايDSLR، بيشتر از يک اسباب‌بازي نيست اما به خاطر اينکه اين گوشي نخستين گوشي‌اي محسوب مي‌شود که همه قسمت‌هايش کاملا براي نابيناها، قابل دسترسي است، براي آي‌فون ارزش زيادي قائل است.

دژونگ عضوي از اعضاي يک جامعه عکاسان نابيناست. در سايت اينترنتي اين گروه، عکس‌هاي عکاساني که مشکل بينايي دارند، به نمايش درمي‌آيد. به خاطر اينکه شدت اختلال بينايي اعضاي اين گروه با هم متفاوت است، هر عضو اين گروه از ترفندها و وسايل متفاوتي براي غلبه بر ناتواني خود استفاده مي‌کند.

براي مثل تيم اوبرايان، دچار يک بيماري چشمي به نام دژنراسيون ماکولاي چشم است، که باعث مي‌شود وضوح بينايي شخص پايين بيايد، مثل اينکه شما تلويزيون امروزي با وضوح بالاي خود را برداريد و يک تلويزيون قديمي را جانشين آن کنيد. ماهيت بيماري طوري است که اوبرايان، ديد بهتري در قسمت‌هاي محيطي ميدان بينايي، نسبت به قسمت‌هاي مرکزي دارد. به همين خاطر او مجبور است با تکيه بر بينايي قسمت‌هاي محيطي ميدان بينايي، يک نقشه ذهني از سوژه عکاسي بسازد و بعد عکس بگيرد.

او بعد از آماده شدن، با دوربين نيکون D40X DSLR عکس برمي‌دارد و با «ادوب فتوشاپ لايت‌روم»، عکس را ويرايش مي‌کند. بنابراين روند عکاسي او چندان تفاوتي با يک عکاس بينا، ندارد، فقط به خاطر ناتواني ديداري، مدت زمان لازم براي گرفتن هر عکس، در مورد او طولاني‌تر است.

منبع : اعتماد ملی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا