گزارشي از هفتمين دوره مسابقات Imagine Cup مايكروسافت
نام نویسنده: ارسلان شهلا
هفتمين دوره رقابتهايImagine Cup که هرساله با پشتيباني مالي مايکروسافت در کشورهاي گوناگون برگزار ميشود، هفته گذشته در مصر پايان يافت. هدف مايکروسافت از برگزاري اين رقابت بينالمللي، گردآوري فناوران جوان دبيرستاني و دانشگاهي از سراسر جهان براي حل مشکلات اساسي دنيا است.
Imagine Cup که در درجه نخست يک رقابت نرمافزاري است، هر ساله با موضوع خاصي برگزار ميشود و شرکتکنندگان بايد ايدهها و دستاوردهاي خود را با توجه به موضوع مورد نظر ارايه کنند.
مايکروسفت در مورد اين رقابتها ميگويد: رقابتهاي Imagine Cup فرصتي براي تشويق جوانان به عملي ساختن تصورات، علايق و خلاقيتشان در ايجاد نوآوريهاي فناورانهاي است که در جهان تغيير ايجاد ميکند. Imagine Cup در هفتمين سال برگزاري خود به رقابتي کاملا بينالمللي تبديل و روي حل مشکلات اساسي جهان متمرکز شده است.
Imagine Cup 2009 با شعار “دنيايي را تصور کن که فناوري دشوارترين مشکلاتي که امروزه با آن روبهرو هستيم را حل کند” برگزار شد. شعار اين رقابتها در سال گذشته به فناوريهاي محيطي اختصاص داشت. گفتني است رقابتهاي Imagine Cup سالهاي گذشته با موضوع فناوري و آموزش، سلامتي، گسترش ارباطات و از ميان برداشتن مرزها، فناوريهاي هوشمند، برقراري ارتباط بين مردم، سيستمها و دستگاههاي گوناگون از طريق سرويسهاي تحت وب مانند .NET برگزار شده است.
اولين دوره Imagine Cup در سال 2003 با هزار دانشجو در شهر بارسلون اسپانيا برگزار شد. اما اين رقابتها با استقبال قابل توجهي همراه بوده است، به طوري که در Imagine Cup 2009 300 هزار نفر از بيش از 100 کشور دنيا در 9 شاخه مختلف با يکديگر به رقابت پرداختند. علاوه بر بارسلون اسپانيا، شهرهاي سائوپائولو، يوکوهاما، دهلي، سئول، پاريس و قاهره ميزبان رقابتهاي Imagine Cup بودهاند. اين رقابت در سال ميلادي آينده در شهر ورشو لهستان دنبال خواهد شد.
رقابتهاي امسال در 9 شاخه مختلف برگزار شد. در شاخه طراحي نرم افزاري، تيم SYTECH از روماني مقام نخست را به دست آورد. اين گروه پلات فورمي به نام UpCity طراحي کرده است که همکاري ميان جوامع گوناگون مانند شهرها را گسترش ميدهد. UpCity مقامات و شهروندان را در مورد مسايل شهري گوناگون آگاه ميکند و به هر دو گروه امکان ميدهد به بحث و اظهار نظر بپردازند. اين نرمافزار اطلاعات نقاط جغرافيايي گوناگون را به صورت آنلاين روي نقشه ثبت ميکند.
در بخش توسعه تركيبي، تيم کرهاي Wafree از رقباي خود پيشي گرفت. پروژه اين تيم، يک سيستم تركيبي خودکار براي توليد مکانيزه نوعي حشر است که از آن به عنوان غذا استفاده ميشود. اما يک سيستم پرورش حشرات چه ارتباطي به Imagine Cup دارد؟ هدف اين تيم کرهاي حل بحران جهاني غذا و قحطي بوده است که پروژه آنها در Imagine Cup سال 2006 کليد خورد. اين سيستم به مردم نقاط کم غذاي دنيا امکان ميدهد به راحتي با استفاده از اين سيستم کامپيوتري به پرورش حشره خوراکي بپردازند و از گرسنگي در امان بمانند. به گفته تيم کرهاي، هر خانواده ميتواند به تنهايي اين سيستم را به کار گيرد.
در شاخه توسعه بازيهاي کامپيوتري، تيم برزيلي Levv IT پيروز شد. نقطه قوت بازي کامپيوتري اين تيم، ادغام هيجان بازيهاي سبک Arcade و گيم پلي درگيرانه بازيهاي استراتژيک بوده است. نتيجه کار، يک بازي جذاب و سرگرم کننده است که کار گروهي از اهميت بالايي برخوردار است و هر تصميم در دنياي مجازي بازي، پيامد متفاوتي را به دنبال خواهد داشت.
اما در شاخه طراحي، يک گروه ديگر از برزيل به نام Willburn برترين طراحي رقابتهاي Imagine Cup 2009 را کسب کرد. اين تيم دو نفره برنامهاي مخصوص رابط کاربري چند لمسي طراحي کرده است که تجربه آموزشي متفاوتي براي کودکان رقم ميزند. اين برنامه که Cheops نام دارد با بهرهگيري از فناوري چند لمسي دستگاههايي مانند iPhone يادگيري را براي دانش آموزان به فرآيند سرگرم کنندهاي تبديل ميکند.
شرکت کنندگان Imagine Cup 2009 همچنين در شاخههاي روباتيک و الگوريتم، IT Challenge، عکاسي و فيلم کوتاه به رقابت پرداختند. اما يکي از بخشهاي هيجان انگيز رقابتهاي سال جاري، شاخه MashUp بود. اين عبارت به معناي صفحه وب يا برنامهاي است که دادهها کارکرد دو منبع خارجي را ترکيب ميکند تا سرويس جديدي ايجاد شود.
مثلا برنامه Google Maps نمونه برجسته يک MashUp است که به کاربران امکان ميدهد با استفاده از اطلاعات نقشه کشي، خانه مورد نظر خود براي خريد را پيدا کنند يا اماکن شهري مانند رستورانها و بيمارستانها را به راحتي بيابند. اما MashUp برتر Imagine Cup سال جاري، سيستم تجزيه و تحليل اطلاعات براساس عواطف و احساسات انساني است که توسط تيم آمريکايي CURIOUS طراحي شده است.
منبع : فناوران