تکنولوژی

دسترسي همراه به اينترنت محشر است

هجدهمين كنفرانس وب‌ جهان‌گستر (W3C) به مدت پنج روز از 18 تا 25 آوريل در حالي در شهر مادريد برگزار شد كه وب، بيستمين سالگرد تولدش را جشن مي‌گير.

كنفرانس W3C كه هر سال مكان برگزاري آن تغيير مي‌كند، سال گذشته در چين برگزار شد و قرار است آمريكا ميزباني اين كنفرانس را در سال 2010 بر‌عهده داشته باشد.

اين رويداد بين‌المللي سالانه صد‌ها شركت و سازمان اينترنتي، ‌محقق، بنيانگذار، قانونگذار و فناور را گرد هم مي‌آورد. گفتني است محور W3C امسال، دسترسي به اينترنت روي سه پلات‌فورم كامپيوتر، موبايل و تلويزيون بود.

تيم برنرزلي (Tim Berners – Lee) پدر وب، يكي از شركت‌كنندگان كنفرانس W3 بود. وي در سخنراني آغازين كنفرانس W3 با نگاهي به اينترنت در 20 سال گذشته، دنياي وب در 20 سال آينده را نيز بررسي كرد. برنرزلي در سخنان خود بر اين نكته تاكيد داشت كه موانعي كه ميليون‌ها نفر را در سراسر دنيا از دسترسي به اينترنت دور نگه داشته است بايد از سر راه برداشته شود.

برنرزلي در اين كنفرانس عنوان داشت: دنياي وبي را كه من در ذهن پرورانده‌ام هنوز نديده‌ام. آينده‌اي كه پيش رو داريم، بسيار وسيع‌تر از گذشته است.

همچنين رابرت كايليائو (Robert Cailliau)، دانشمند بلژيكي كه در كنار برنرزلي در سال 1989، وب را طراحي كرده، با حضور در كنفرانس W3 گفت: يكي از هيجان‌‌انگيز‌ترين پيشرفت‌هاي فناوري، راهيابي اينترنت به موبايل است. اين بدان معنا است كه سرانجام در هر زمان و هر نقطه، به همه چيز دسترسي خواهيم داشت.

توسعه موبايل‌هاي هوشمند در حالي صورت مي‌پذيرد كه نسل جديدي از وسايل خانگي مانند يخچال يا مايكروفر به اينترنت مجهز شده‌ است.

يكي ديگر از شركت‌كنندگان مطرح كنفرانس W3، وينت سرف (Vint Cerf)، پدر اينترنت و مبشر ارشد گوگل بود. سرف در سخنراني خود در اين رويداد پنج روزه گفت: امروزه بسياري از مردم، نخستين تماس خود با دنياي اينترنت را به جاي كامپيوتر و لپ‌تاپ، از گوشي‌هاي موبايل به عمل مي‌آورند. در حال حاضر حدود سه و نيم ميليون تلفن همراه در دنيا وجود دارد كه تعداد روبه رشدي از آنها به اينترنت متصل مي‌شوند.

برنرزلي درباره دسترسي به اينترنت از طريق موبايل گفت: مهجرت اينترنت به گوشي‌هاي موبايل امر مهمي است، زيرا تلفن همراه اولين راه دسترسي بسياري از مردم كشور‌هاي در حال توسعه به اينترنت است.

برنرزلي افزود: افزايش نجومي تعداد تلفن‌هاي همراهي كه قابليت اتصال به اينترنت را داراست، دروازه‌‌هاي دنياي وب را به روی ميليون‌ها شهروند كشور‌هاي در حال توسعه كه توان خريد كامپيوتر را ندارند، مي‌گشايد.

به گزارش اتحاديه بين‌المللي مخابرات سازمان ملل (ITU) تنها 5 درصد از مردم قاره آفريقا به اينترنت دسترسي دارند. اين در حالي است كه تنها 23 درصد از كل جمعيت جهان به اينترنت متصل است.

با وجود پيش‌‌بيني كارشناسان بر وجود بازار وسيع براي اينترنت موبايلي، محدوديت گشت و گذار و مشاهده صفحات وب روي صفحه نمايش كوچك تلفن‌هاي همراه، دستگاه‌هاي PDA، و ساير ابزار الكترونيكي قابل حمل، مهم‌ترين دليل استقبال پايين مصرف‌كنندگان از اينترنت موبايلي بوده است.

با اين وجود، ظهور دستگاه‌هاي الكترونيكي قابل حمل با رابط كاربري بهتر از جمله گوشي موبايل iPhone اپل در سال 2007، رشد قابل ملاحظه‌اي را براي اينترنت موبايلي به همراه داشت.

نايب رييس و مبشر ارشد گوگل در ادامه صحبت‌هاي خود در كنفرانس W3 گفت: افزايش دسترسي به اينترنت موبايلي در كشور‌هاي در حال توسعه، لزوم برخورداري از كامپيوتر براي اتصال به وب را حذف مي‌كند.

ما اينترنت فراگيرتر، كاربران بيش‌تر، دسترسي موبايلي بالاتر و سرعت بهتري را در آينده شاهد خواهيم بود، در حالي كه ابزار و وسايل بيش‌تري به اينترنت متصل خواهد شد و ما مي‌توانيم به صورت آنلاين آنها را كنترل كنيم.

از سو ديگر رابرت كايليائو عنوان داشت: آنلاين بودن همه اطلاعات،‌ به نفع جامعه بشري است. اين امر حل بسياري از مشكلاتي است كه انسان‌ها با آن دست و پنجه نرم مي‌كنند. اينترنت به توسعه كسب‌وكار‌هايي منجر شده است كه شكل‌گيري‌شان بدون وجود خود اينترنت امكان‌پذير نبود. دنياي وب سواد و يادگيري را به طرز قابل توجهي افزايش داده و مردم را از راه‌هاي ارزان برقراري ارتباط، گرد يكديگر آورده است.

در سال 1994 حدود 500 وب‌سايت اينترنتي وجود داشت، اما اين رقم در حال حاضر به بيش از 80 ميليون رسيده است. اين در حالي است كه شبكه‌هاي اجتماعي و وبلاگ‌ كاربران نيز به طرز قابل توجهي در حال افزايش است.

يكي ديگر از محور‌هاي كليدي سخنان برنرزلي در كنفرانس W3، ايجاد شبكه‌هاي اجتماعي آزاد بود كه امكان مشاركت كاربران در اينترنت را افزايش مي‌دهد. برنرزلي درباره چگونگي عملكرد اين وب‌سايت‌ها يا مطالب و محتوايي كه در آنها بايد به كار گرفته شود صحبتي به ميان نياورد، اما اظهار‌ داشت كه به جاي جلوگيري از اطلاعات به نشر و افزايش دسترسي آن بپردازيم.

به گفته برنرزلي، اينترنت بايد از ويستايي خارج شود و به مكاني جمعي و اشتراكي تبديل شود.

پدر وب عنوان كرد: دنياي وبي كه من مي‌خواهم، دنياي است كه اطلاعات در آن با يك زبان برنامه‌نويسي ساده با يكديگر ادغام مي‌شود. ما به يك مدل كارآمد نياز داريم كه امنيت آن تضمين شده باشد.

منبع : فناوران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا