تکنولوژی

عرضه سومین نسخه بلوتوث تا 10 روز آینده

از آغاز هزاره سوم صنعت فناوری اطلاعات تحولات بسیاری را به خود دید و مردم هر روز با بعد جدید از این صنعت آشنا شدند. ماهیت فناوری به گونه ای است که با ایجاد آن، مردم با اشتیاق فراوانی از آن استقبال می کنند و بلافاصله محصول جدیدی جایگزین آن می شود و کاربران را به سمت خود می کشاند تا عمر محصول قبلی به پایان برسد. در این میان، از جمله فناوری هایی که همواره در زندگی مردم حضور داشته و از محبوبیت آن کاسته نشده، بلوتوث که به ارتباط بی سیم با برد کوتاه اتخاذ می شود. این فناوری در تمام قطعات، وسایل الکترونیکی و ارتباطی کاربرد دارد و استفاده از آن تنها به شبکه ها و اینترنت مربوط نمی شود به طوری که امروزه حتی موشواره ها و صفحه کلیدها نیز با این فناوری به بازار آمده اند.
واژه بلوتوث در اصل از نام پادشاه دانمارکی با نام «هارولد بلوتوث بلاتانت» در قرن 10 گرفته شد که دیپلماسی را از جنگ به سمت گفت وگو سوق داد و بر این اساس مخترعان فکر کردند این نام مناسب فناوری جدید ارتباطی است که به وسایل مختلف اجازه می دهد نوعی گفت وگو با یکدیگر داشته باشند.

ایده اصلی ایجاد این سیستم در سال 1994 توسط شرکت مخابراتی اریکسون ارائه شد. این شرکت به همراه چند شرکت دیگر به دنبال یک سیستم ارتباطی بین وسایل الکترونیکی مختلف بود تا بتواند هماهنگی و سازگاری بین دستگاه های دیجیتالی مختلف را برقرار کند.
امروزه بسیاری از وسایل ارتباطی مانند کامپیوترهای خصی، PDAها، تلفن های همراه، چاپگرها و… از پروتکل های متفاوت و ناسازگار با یکدیگر استفاده می کنند و همین امر باعث عدم ارتباط مناسب بین آنها شده است. بنابراین شرکت های مربوطه تصمیم به ایجاد یک استاندارد مشترک برای انواع وسایل ارتباطی گرفتند تا ارتباط میان آنها تحت یک پروتکل ثابت و مشخص برقرار شود.

در حال حاضر اریکسون، اینتل، نوکیا، IBM و توشیبا از پدید آورندگان و توسعه دهندگان این فناوری محسوب می شوند. در یک تعریف کلی می توان گفت هر وسیله ای که از سیم برای انتقال اطلاعات خود استفاده نمی کند از امواج رادیویی بهره می برد. امواج رادیویی در واقع سیگنال هایی هستند که وسط فرستنده در هوا پخش می شود و قادر به انتقال صدا، تصویر و انواع مختلف اطلاعات است.

نسخه های بلوتوث
فناوری بلوتوث از ابتدا تاکنون با نسخه های مختلف در اختیار کاربران قرار گرفت و پیشرفت های فراوانی را پیش رو داشت. نسخه 0/1 و 0/1 B آدرس سخت افزاری ابزار دیجیتالی را تحت فرآیند پیچیده ای ارسال می کرد و کاربرد چندانی نداشت. در نسخه 1/1 بسیاری از مشکلات نسخه قبل آشکار و برطرف و پشتیبانی کانال های بدون رمزگذاری و سیستم آشکارساز قدرت سیگنال دریافتی نیز به آن اضافه شد. نسخه 2/1 مانند نسخه های قبل بود و تنها شامل سیستم سازگار طیف وسیع پرش بسامدی می شد و از تداخل با امواج رایویی جلوگیری می کرد. دومین ویرایش بلوتوث شامل تغییرات عمده می شد و سرعت ارسال اطلاعات در آن تا سه برابر افزایش یافته بود.

نسخه 1/2 این فناوری که هم اکنون در ابزارها و دستگاه های دیجیتالی پیشرفته مورد استفاده قرار می گیرد سریع تر و راحت تر کار می کرد و در مقابل حملات بیرونی ایمن تر است و صرفه جویی بیشتری در مصرف انرژی دارد.اما آن طور که اخبار جدید نشان می دهد کارشناسان هم اکنون مراحل تولید سومین نسخه از این فناوری را با نام 0.3 Bluetoothبه پایان رسانده اند. طبق خبرهای منتشر شده در وبلاگ های رسمی چندین شرکت بزرگ فناوری، فناوری ارتباطی برد کوتاه 0.3 Bluetoothکلیه مراحل آزمایش خود را با موفقیت پشت سر گذاشته و به صورت رسمی از تاریخ 21 آوریل یعنی حدود 10 روز دیگر وارد بازار می شود.

ورود به سیستم ارتباطی ۳ Bluetooth
استاندارد جدید0.3 Bluetooth قادر است امکان انتقال اطلاعات بین دستگاه های دیجیتالی و الکترونیکی را با سرعت بیشتر فراهم کند و این طور که گفته شده این فناوری می تواند با سرعت
480 مگابیت در ثانیه اطلاعات را انتقال دهد و در جریان انتقال اطلاعات به هیچ عنوان ارتباط خود را با دستگاه های دیجیتالی قطع نکند تا این فرآیند با سرعت بیشتری صورت گیرد.
در این سیستم از فناوری جدیدی موسوم به Generic Alternate MAC/PHY)AMP) استفاده شده است که به دستگاه های دیجیتالی امکان می دهد تا اطلاعات را با سرعتی معادل شبکه های بی سیم Wi-Fi رد و بدل کنند.

آنچه که به طور خاص در فناوری بلوتوث یافت می شود و هیچ یک از فناوری های موجود آن را دارا نیستند هزینه کم، مصرف بسیار اندک انرژی و قابلیت استفاده از آن در دستگاه های الکترونیکی و دیجیتالی مختلف است.

فناوری بلوتوث امروزه روی دستگاه های مختلفی از جمله تلفن های همراه، دوربین های دیجیتالی، کامپیوترهای خانگی و قابل حمل، دستگاه های قابل حمل پخش فایل های صوتی-تصویری و… یافت می شود و به کاربران امکان می دهد تا ضمن مصرف بسیار کم انرژی، فایل های مورد نظر خود را به دیگر افراد انتقال دهند. ب این وجود بلوتوث این روزها با مشکلاتی در زمینه گسترده و هماهنگی وسیع خود با انواع دستگاه ها مواجه شده است.
رسانه ها چه می گویند

وبلاگ DVice به نقل از انجمن متخصصان بلوتوث
(Bluetooth SIG) اعلام کرد 0.3 Bluetooth قادر است به صورت بی سیم یک آلبوم موسیقی، تمامی محتویات یک DVD، آلبوم کامل تصاویر و… را ظرف چند ثانیه انتقال دهد. این فناوری جدید به منظور
افزایش سرعت خود از سیستم
Enhanced Power Control بهره می برد که این سیستم امکان قطع ارتباط هنگام قرار دادن گوشی در جیب یا اتصال آن به کامپیوتر و… را از بین می برد.
تا کنون خبر موثقی در مورد استفاده از این فناوری در دستگاه به خصوصی منتشر نشده است اما بیشتر کارشناسان و متخصصان در این حوزه امیدوارند که مرکز Bluetooth SIG در تاریخ 21 آوریل لیست کارخانه هایی که محصولات آنها با این فناوری آماده ورود به بازار است را منتشر کنند.
Bluetooth SIG چه می گوید نخستین اخبار در مورد انتشار سومین نسخه از فناوری بلوتوث توسط وبلاگ های DVice و PhoneScoop که از موثق ترین و پرمخاطب ترین وبلاگ های دنیای فناوری محسوب می شوند، منتشر شد. با این وجود مرکز
Bluetooth SIG هنوز خبر ورود رسمی این فناوری به بازار را در تاریخ
21 آوریل تایید یا تکذیب نکرده است.
این طور که برخی منابع موثق اعلام کرده اند مرکز Bluetooth SIG در تاریخ 21 آوریل چندین جلس رسمی را در کشور ژاپن برگزار خواهد کرد که البته هنوز جزئیات این جلسات اعلام نشده است.
آینده بلوتوث
یکی از قابلیت هایی که کارشناسان
این روزها برای نسخه های آتی
بلوتوث در نظر گرفته اند،
Atomic Encryption Change نام دارد. این توانایی به ارتباط رمزگذاری شده امکان می دهد به طور تناوبی کدهای رمزی خود را تغییر دهد و از این طریق امنیت افزایش یابد از دیگر قابلیت های آتی
این فناوری می توان به
Extended Inquiry Response اشاره کرد که سبب می شود در طول فرآیند بازبینی و درخواست اطلاعات بیشتری جمع آوری شده و دستگاه ها امکان فیلترینگ بهتری را دارا باشد. این اطلاعات شامل نام وسیله و فهرستی از خدمات ارائه شده و یک سری اطلاعات تکمیلی دیگری است.
قابلیت Sniff Subrating نیز باعث کاهش توان مصرفی در حالتی که وسایل در وضعیت Sniff Low Power هستند، می شود. این توانایی به ویژه هنگام ارتباط و انتشار داده های نامتقارن به کار می رود. این وضعیت هنگام برقراری ارتباط با وسایلی چون میکروفن و صفحه کلید سبب افزایش طول عمر باتری از سه تا
10 برابر می شود. قابلیت
QoS Improvements نیز سبب خواهد شد وقتی ترافیک مخابراتی در یک خوشه بلوتوث (Piconet) بالا می رود داده های صوتی و تصویری با کیفیت بهتری ارسال شوند.
قابلیت Simple Pairing به شکل اساسی وظیفه بهبود در جفت شدن وسایل بلوتوث را به عهده دارد به طوری که در یک زمان هم کارایی و هم امنیت افزایش می یابد. انتظار می رود این مورد به طور قابل توجهی در استفاده از بلوتوث افزایش یابد.

منبع : سرمايه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا