رصد آسمان با دوربين 4/1 گيگاپيكسلي
ستارهشناسان از ماه دسامبر آسمان را با دوربين ديجيتالي 4/1 گيگاپيكسلي(4/1 ميليارد پيكسل) زير نظر ميگيرند تا امكان بروز هرگونه مشكل در مدار زمين و لايه ازون مشخص شود.
اين دوربين ديجيتالي شامل تراشهاي ميشود كه در آزمايشگاه تخصصي لينكولن(Lincoln) وابسته به دانشگاه MIT توليد شده است.
دوربين 4/1 گيگاپيكسلي دانشمندان در اصل بخشي از تلسكوپ بزرگي خواهد بود كه در مركز “مائوي”(Maui) در كوههاي “هاليكالا”(Haleakala) نصب ميشود.
استفاده از اين دوربين به ستارهشناسان كمك ميكند تا ضمن كشف اجرام آسماني جديد، وضعيت كره زمين را بهتر از گذشته مورد بررسي قرار دهند.
“جان توني”(John Tonry) يكي از ستارهشناسان دانشگاه هاوايي در اين باره توضيح داد: “اين دوربين ديجيتالي يكي از بهترين و بزرگترين ابزارهاي ستارهشناسي در جهان است. ما به كمك اين ابزار تصاويري تهيه كرديم كه كيفيت آن 38 هزار در 38 هزار پيسكل بوده است. اين عكس 200 برابر باكيفيتتر از عكسهايي است كه هماكنون توسط بهترين دوربينهاي ديجيتالي موجود در بازار تهيه ميشود”.
طبق اخبار رسيده، كنگره آمريكا در سال 2005 ميلادي مركز فضايي ناسا را موظف كرده بود كه تا سال 2020 ميلادي، تمامي اجرام آسماني نزديك كره زمين كه بزرگتر از 140 متر هستند را شناسايي كند. اين دوربين هماكنون ميتواند به راحتي كليه اين اجرام آسماني را زير نظر بگيرد.