اطلاعات گم شده در اينترنت
گروهي از محققان دانشگاه واشنگتن به تهيهي نقشهي مسيرهايي پرداختند كه بستههاي اطلاعاتي در اينترنت در آنها ناپديد ميشوند.
معمولا دليل دسترسي نداشتن به يك وبسايت ويژه كه ممكن است هر زماني اتفاق بيفتد، مشكلات سرور و ميزباني يا حفظ سايت يا قطع فعاليت آن عنوان ميشود اما روهي از محققان با ترسيم نقشه از مسيرهايي كه بستههاي اطلاعاتي در اينترنت به سادگي ناپديد ميشوند، نشان دادند احتمال مرموزتر ديگري نيز وجود دارد.
بر اساس اين گزارش گاهي اوقات بخشي از ترافيك رايانه به سوي حفرههاي سياه هدايت ميشود و اين موارد زماني روي ميدهند كه مسير بين دو رايانه وجود دارد اما پيامها كه ممكن است شامل تقاضا براي مشاهده يك وب سايت يا يك ايميل در حال ارسال باشند، جايي در اين مسير گم ميشوند.
يك سيستم دانشگاه واشنگتن به نام هابل اين حفرههاي سياه را جستوجو و آنها را در يك وب سايت به صورت نقشه درآورده است و مجموعه در حال تغيير از نقاط ضعف اينترنت فراهم كرده است.
سيستم هابل به بازديدكنندگان اجازه ميدهد نقشهاي از مشكلات را در سطح جهاني مشاهده كرده و يا با نوشتن نشاني يك صفحه وب ويژه يا يك شبكه وضعيت آن را بررسي كنند.
نام اين پروژه برگرفته از تلسكوپ فضايي هابل است كه قادر به مشاهده حفرههاي سياه در اعماق فضا است زيرا ابزار محققان دانشگاه واشنگتن نيز قابليت مشابهي براي روترهاي پيچ در پيچ و كابلهاي فيبر نوري دارد كه اينترنت را تشكيل ميدهند؛ در حقيقت از تحقيق در مورد ساختار و كارايي اينترنت گاهي به عنوان ستارهشناسي اينترنت ياد ميشود.
نقشه جهاني آنلاين ايجاد شده توسط اين محققن كه هر 15 ثانيه بهروز ميشود، محلهايي را كه به تازگي دچار مشكل بودند نشان ميدهد.
بر اساس اين گزارش، در جهاني كه به طور روز افزودن براي ايميل، بانكداري، تلويزيون و تماسهاي تلفني، اطلاعات پزشكي و ارتباطات اضطراري به ارتباطات آنلاين وابسته ميشود، محققان در تلاش براي واضحسازي و قابل اعتمادتر كردن اينترنت هستند.