تفتيش تلفن همراه ممنوع
موبنا- تفتیش تلفن همراه افراد، توسط پلیس قبل از وقوع جرم، در حال حاضر تابع قانون آیین دادرسی کیفری است.
محمد حقیقی”، کارشناس مسائل حقوقی فناوری اطلاعات و با بیان مطلب فوق افزود:پلیس، پس از وقوع جرم، با دستور مقام قضایی میتواند به تفتیش تلفن همراه افراد معین اقدام کند.
وی، تاکید کرد: با توجه به آنکه همواره امکان استفاده از سیستمها و شبکههای رایانهای برای ارتکاب جرایم وجود دارد، تلفنهای همراه میتوانند ابزار ارتکاب جرم یا حاوی ادله وقوع جرم باشند.
حقیقی ، خاطرنشان کرد: طبیعتا پیجویی و کشف جرایم تلفن همراهی که توسط سیستمهایی همچون بلوتوث و اینفرارد صورت میگیرد، بدون تفتیش محتویات تلفنهای همراه توسط پلیس امکان پذیر نیست.
این کارشناس حقوق فناوری اطلاعات گفت: پلیس پس از وقوع جرم با دستور مقام قضایی میتواند به تفتیش تلفن همراه افراد معین اقدام کند.
وی، با اشاره به ماده 96 آیین دادرسی کیفری تصریح کرد: “بازرسی منازل، اماکن و اشیاء درمواردی به عمل میآید که حسب دلایل، ظن قوی به کشف متهم و یا اسباب و آلات جرم در آن محل وجود داشته باشد.”
حقیقی، گفت: همچنین در ماده 97 آیین دادرسی کیفری نیز آمده است که “چنانچه تفتیش و بازرسی با حقوق اشخاص مزاحمت نماید”، در صورتی مجاز است که از حقوق آنان مهمتر باشد.
این کارشناس در پایان خاطرنشان کرد: بر همین اساس، پلیس پس از وقوع جرم با دستور مقام قضایی میتواند به تفتیش تلفن همراه افراد معین اقدام کند.