تکنولوژی

نگاهي به امکانات جانبی تلفن های همراه

تالیا نیوز- دوربین های تلفن های همراه که برای نخستین بار در سال 1997 به بازار آمدند امروز 85% بازار گوشی های همراه را به خود اختصاص داده اند.

گوشی های همراه همچنین امروز امکانات جانبی بسیار فراتری از ارسال متن و برقراری ارتباطات صوتی در اختیار مشترکین قرار داده اند – که رصد اینترنتی، موسیقی (MP3) که قابلیــّت “داونلود” و اجرا های مجّدد دارد، استفاده از مدیـــر برنامه هـــای خصوصی، ارسال و دریافت e-mail، دوربینهای عکــّاسی و فیلم برداری تعبیه شده در گوشی ها، زنگ های بسیار متنوّع، رادیو، منشی تلفنی، امکان تماشای برنامه های ویدئویی همگانی یا “داونلود” فیلم های ویدئویی، و امکان استفاده از گوشی به عنوان “مودم” بی سیم برای کامپیوتر های شخصی را شامل می شود.

در بیشتر کشورها وقتی کسی به گوشی همراهش زنگ زده شود هزینه ای بابت آن تماس نمی پردازد. با این حال، در چین (شامل همگ کنگ)، کانادا، و آمریکا مشترکین ممکن است برای هر دقیقه از تماس های دریافتی هم مجبور باشند مبلغی بپردازند.

تکنولوژی زیربنای ارتباطات همراه: دکل هاي تلفن همراه

گوشی های همراه و شبکه هایی که آن گوشی ها بر مبنای عملکردشان کار می کنند از یک اپراتور به اپراتوری دیگر با هم متفاوت هستند، و این تفاوت در کشور های مختلف محسوس تر است.

با این حال، تمام آنها بر پایهء ارسال امواج الکترومغناطیـــسی رادیوئی کـــار می کنند که از جانب یک “ایستگاه سایت سلــّولی پایه ” به آن پوشش داده می شود. آنتن های این سایت ها معمولآ بر فراز برج های مخصوص، یا بالای ساختمان های بلند نصب می شود.

هر یک از این گوشی ها مجهــّز به یک گیـــرنده-فـــرستنده است که با برق ولتاژ پايين کار می کند و امکان ارسال و دریافت پیام های صوتی و داده های اطــّلاعاتی به نزدیک ترین سایت سلــّولی، که معمولآ در فاصله 0.8 تا 13 کیلومتری از گوشی واقع باشد را دارد.

هنگامی که یک گوشی همراه روشن شود، یا به ارسال داده های اطــّلاعاتی بپردازد، این علائم د سایت مربوطه ثبت می شود، یا با حفظ مشخــّصات ویژهء خود به یک مرکز مبادله پیام های تلفن همراه سوئیچ می شود. بعد وقتی آن گوشی یک پیام در یافتی داشتـــه باشد دستگاه بطور خودکار آنتن مورد استفادهء خود را تغیــیر می دهد. گوشی ها بطور دائم در حال جستجو برای قوی ترین علائم دریافتی هستند که از ایستگاه های منطقه حول و حوش آنها مخابره می شود، و می توانند هر لحظه برای حفظ کیفیّت بهتر تماس مورد نظر را از یک آنتن به آنتنی دیگر مرتبط کنند.

هنگامی که یک مشترک در محیط یک شبکه همراه از نقطه ای به نقطهء دیگری برود، اگر در تمام مدّت نقل مکان در حال یک تماس تلفنی باشد گوشی او تداوم ن تماس را به کمک چندین سایت و چندین آنتن میــسّر می کند. گوشی ها حتــّی زمانی که بین تماس ها روشن ولی بلا استفاده باشند نیز به کار انتخاب مناسب ترین سایت ها ادامه می دهند.

سایتهای سلــّولی نیز با برقی نسبتآ کم فشار کار می کند (که اغلب از یکی دو وات تجاوز نمی کند) که به کمک آن فرستنده های رادیوئیشان برای ارسال علائمی به معنای اعلام وجود آنها، آمادگیشان برای “رله کردن” ارتباطات بین گوشی های مختلف، و سوئیچ کردن اقدام می کند.

با سوئیچ شدن تماس یک مشترک، همان اپراتور، و یا یک شبکه تلفن ثابت یا همراه دیگر، ادامه تماس را بر قرار می کند.

ارتباطی که بین یک گوشی ب یک سایت سلــّولی بر قرار می شود در واقع رشته ای از داده های دیجیتالی است که می تواند شامل پیام صوتی دیجیتالی شده (به غیر از نسل اوّل شبکه های آنالوگ) باشد.

نوع دقیق تکنولوژی زیر بنايی براي انجام پروسهء مذکور بستگی به سیستمی دارد که اپراتور موبایل برقرار کنندهء آن تماس از آن استفـــاده می کند. به عنوان نمونه مــی توان به تکنولوژی های AMPS برای سیستم های آنالوگ قدیمی، وTDMA، GSM، CDMA، GPRS، EV-DO، و UMTS برای سیستم های دیجیتال اشاره کرد. هر شبکه ای که یک اپراتور از آن استفاده می کند نیز باند فرکانس رادیوئی ویژهء خود را دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا