تماسهاي روزانه تلف همراه از مرز 3ميليارد عبور ميكند
نام نویسنده: ندا لهردی
دنیای اقتصاد – بيست سال پيش شايد كسي فكرش را هم نميكرد گوشي تلفن جديد اختراع شدهاي كه بدون ارتباط با سيم كار ميكرد، بتواند به چنين محبوبيتي در ميان مردم سرتاسر جهان برسد.
گوشيهاي موبايل اين روزها در حقيقت يكي از پرطرفدارترين ابزاري هستند كه به نفوذ قابل توجهي در ميان كاربران رسيدهاند، تا جايي كه تحقيقات اخير نشان ميدهد تعداد ارتباطات به وسيله موبايل در دنيا به 5/2ميليارد رسيده است.
اين در حالي است كه اين تعداد در سال گذشته همين زمان دو ميليارد تماس بوده است.
براساس آخرين آمار ارائه شده توسط موسسه تحقيقاتي GSM و OVUM، در بيست سال اول ورود گوشيهاي موبايل به بازار جهاني، تعداد تماس برقرار شده به وسيله آنها به يكميليارد ميرسيده است.
اين رقم در فاصله سالهاي 2000 تا 2003 به 2ميليارد تماس رسيده و كارشناسان پيشبيني ميكنند تعداد اين تماسها تا دو سال آينده به بيشتر از سهميليارد برسند.
«مارتين گارنر» مدير تيم تحقيقاتي «Wireless Inteligence» در اين مورد ميگويد: «ميزان نفوذ گوشيهاي موبايل در جهان اين روزها به اندازهاي است كه در هر ماه بيشتر از 40ميليون تماس به شبكه ارتباطي موبايلها اضافه ميشود كه اين رقم بالاترين ميزان رشد بازار صنايع ارتباطي دنيا تا حالا را نشان ميدهد. در حقيقت كشورهاي در حال توسعه با ضرايب نفوذ پايينتر بيشترين سهم را از اين رشد در مقايسه با اروپا و مناطق ديگر دارند.»
اين تحقيقات نشان ميدهد كشورهاي چين، هند، روسيه، ايالات متحده، پاكستان، اوكراين، برزيل، اندونزي، نيجريه و بنگلادش ده كشوري هستند كه در يك سال گذشته بيشترين سهم را از اين رشد داشته و در واقع بيشتر از نصف اين ميزان را در بازار جهاني موبايل در اختيار دارند.
تحليلگران اما اعلام كردهاند يكچهارم ميزان اين رشد به بازار كشورهاي چين و هند منتهي ميشود. براساس اين گزارش، كاربران چيني در هر ماه بيشتر از 5ميليون تماس جديد از طري موبايل برقرار ميكنند و هنديها در 18ماه گذشته توانستهاند تا ميزان قابلتوجهي تعداد تماسهاي خود را به اين رقم نزديك كنند.
در همين حال، در 12ماه گذشته به دنبال افزايش چشمگير حجم ارتباط از طريق موبايل 484ميليون شبكه ارتباطات سيار جديد تاسيس شدهاند. سهم كاربران منطقه آسياي پاسيفيك از اين تماسها 41درصد، اروپاي شرقي و آمريكاي لاتين 30درصد و بالاخره آفريقا 10درصد بوده است.
با اين همه، كشورهاي خاورميانه، آمريكاي شمالي و اروپاي شرقي به عنوان مناطق توسعه يافته در صنعت ارتباطات تنها توانستهاند 20درصد از اين تماسها را به خودشان اختصاص دهند.