تکنولوژی

ضرورت استقرار نظام جامع فناوری اطلاعات

نام نویسنده: رضا رشیدی

بزرگراه فناوری – فناوری اطلاعات و ارتباطات امروزه به زندگی مردم گره خورده و کاملا در آن نفوذ کرده است. برای هر نوع حرکت در این عرصه آگاهی از وضعیت فعلی ICT در جهان امری ناگزیر است.

نگاهی به بازار آی‌تی در جهان نشان می‌دهد که در سال 2004 حجم کل بازار IT چیزی در حدود 970 میلیارد یورو بوده که از این میزان 41 درصد سهم آمریکا، 31 درصد سهم اروپا، 12 درصد سهم ژاپن و 14 درصد نیز سهم سایر جهان بوده است. حال اگر یک سال بعد به بازار آی‌تی بنگریم متوجه تغییراتی شگرفی خواهیم شد، از جمله حجم بازار آی‌تی که تا 2040 میلیارد یورو رشد کرده است.

نکته جالب در این زمینه این است که سهم آمریکا از کل بازار به 29 درصد کاهش پیدا کرده ، اروپا و ژاپن با 30 و 14 درصد تقریبا سهم خود را حفظ کرده‌اند، اما سهم سایر جهان به رشدی دو برابر یعنی در حدود 26 درصد رسیده است. با این توضیحات اجازه بدهید مسیر نگاهمان را به داخل بازگردانیم. کشور ما هم‌اکنون یک درصد از جمعیت جهان را در خود جای داده و حتی اگر نخواهیم پتانسیل بالا، جمعیت جوان و بسیاری از مزیت‌های دیگر را نادیده بگیریم، باید حداقل به داشتن سهم یک درصدی از بازار آی‌تی رسیده باشیم.

این سهم برابر با 20 میلیارد یورو در سال است که عملا می‌تواند تحول بسیار عظیمی را در تمامی بخش‌های اقتصادی و اجتماعی کشور اعم از ایجاد اشتغال جدید و رونق اقتصادی به‌وجود بیاورد. البته همه می‌دانیم که حجم فعلی صادرات آی‌تی کشورمان بسیار بسیار ناچیز است، اما چه باید کرد؟

مهم‌ترین و قابل توجه‌ترین کاری که در این زمینه می‌توان در نظر گرفت، وجود یک استراتژی واحد برای توسعه آی‌تی در کشور است. آنچه حضرت امام(ره) درباره وحدت کلمه توصیه می‌کرد، مهم‌ترین نیاز امروز آی‌تی ما نیز هست، هم‌اکنون در کشور ما سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف از وضعیت توسعه آیتی در بخش‌های مختلف اطلاعات کافی ندارند و تصمیم‌گیری‌های متعدد از جانب مراکز تصمیم‌گیری گوناگون نیز کمکی به وضعیت موجود ما نمی‌کند.

آی‌تی امروزه چنان جایگاهی پیدا کرده که می‌توان از طریق آن سطح درآمد سرانه کشور را نیز افزایش داد. کشور ما به لحاظ سوق‌الجیشی در منطقه‌ای واقع شده که از طریق آی‌تی می‌توان به جمعیت 400 میلیون نفری کشورهای همسایه خدمات مختلفی را ارایه کرد. از این‌رو می‌توان با یک نظام جامع و هماهنگ هم آی‌تی را در داخل کشور توسعه داد و هم ظرفیت‌های جدیدی را نیز در سطح منطقه ایجاد کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا