ریاضی: اولويتهاي وزارت ICT براي خصوصيسازي مشخص نيست
دنیای اقتصاد – پس از ابلاغيه مقام معظم رهبري در خصوص سياستهاي اصل 44 قانون اساسي مقرر شد تا 34شركت مخابراتي زير مجموعه وزارت ICT به جز شركت ارتباطات زيرساخت و شركت مادر تخصصي مخابرات به بخشخصوصي واگذار شوند، اما هنوز اولويتهاي واگذاري شركتهاي دولتي حوزه مخابرات از وي اين وزاتخانه اعلام نشده است.
عبدالمجيد رياضي معاون وزير ارتباطات در گفتوگو با خبرنگار ما در اين خصوص گفت: براي تعيين اولويتهاي واگذاري بايد كار كارشناسي در اين وزارتخانه صورت گيرد تا ضوابط حاكم بر واگذاري مشخص شوند.
اما به گفته وي هنوز ضوابط و اولويتها در واگذاري شركتهاي بخش مخابرات به بخشخصوصي مشخص نشده است.
اين در حالي است كه واگذاريها بايد براساس شرايط بورس و سازمان خصوصيسازي صورت گيرد و طبق اين شرايط شركتها پس از سه سال پياپي سودآوري ميتوانند وارد بورس شوند كه با توجه به تغيير نام و ساختار وزارت ICT در سال 83 شركتهاي زير مجموعه از جمله شركت ارتباطات سيار تا دو سال آينده طبق اين شرايط قابل واگذاري نيستند.
به گفته برخي از كارشناسان، بخش خصوصي فعال در حوزه IT بايد توجه بيشتري به سرمايهگذاري در بخش مخابرات كشور داشته باشند و وارد اين حوزه شوند در حالي كه برخي از مسوولان در وزارت ICT معتقدند بسياري از شركتهاي استاني و برخي ديگر از شركتهاي مخابراتي زيانده و غيرقابل واگذاري هستند.
در اين ميان رييس كميته مخابرات مجلس رفتار وزارت ICT را برخلاف سياستهاي خصوصيسازي ميداند و معتقد است: ثبتنام تلفنهمراه در سالجاري توسط اين وزارتخانه موجب فربهشدن بخش دولتي در حوزه مخابرات اس در حالي كه اين وزارتخانه بايد سعي بر ايجاد زمينه به منظور واگذاري مخابرات به بخشخصوصي داشته باشد.
برخي ديگر از كارشناسان نيز با ضرورت اعلام اولويتهاي واگذاري شركتهاي مخابرات دولتي معتقدند: در وضعيتي كه شركتهاي حوزه مخابرات تا دو سال آينده قابل واگذاري به بخش خصوصي نيستند بهتر است وزارت ICT فعاليتهاي خود را در زمينه خصوصيسازي آغاز كند و اولويتهاي واگذاري را اعلام كند.
به گفته برخي از مسوولان وزارت ICT پيشبيني ميشود پستبانك و فرودگاه پيام در اولويتهاي واگذاري قرار گيرد.