تکنولوژی

عبدالمجيد رياضی: توسعه آی تی با تفکر بسيجی سريع تر انجام می شود

توافق‌نامه‌ي همكاري‌هاي علمي‌، تحقيقاتي و آموزش فناوري اطلاعات ميان دبيرخانه‌ي شوراي عالي فناوري اطلاعات كشور، سازمان بسيج اساتيد دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالي كشور و سازمان بسيج دانشجويي منعقد شد.

به گزارش خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در متن اين توافق‌نامه آمده است: در راستاي اهداف چشم‌انداز 20 ساله‌ي نظام و برنامه‌ي چهارم توسعه‌ي كشور و نظر به بسط و توسعه‌ي فعاليت‌هاي علمي‌، تحقيقاتي و آموزشي، اين توافق‌نامه بين دبيرخانه‌ي شوراي عالي فناوري اطلاعات كشور، به نمايندگي عبدالمجيد رياضي از يك طرف و سازمان بسيج اساتيد به نمايندگي علي‌اصغر زارعي و سازمان بسيج دانشجويي به نمايندگي محمدرضا مرداني از طرف ديگر منعقد شد.

ترغيب اعضاي هيات علمي‌ و دانشجويان دانشگاه‌ها براي انجام فعاليت‌هاي موثر در رفع نيازهاي جامعه در حوزه‌ي فناوري اطلاعات، ايجاد زمينه‌ي به‌كارگيري و مشاركت هرچه بيشتر توانمندي‌هاي اساتيد و دانشجويان در حوزه‌ي فناوري اطلاعات، ايجاد زمينه‌هاي لازم براي اعتلاي دانش و فرهنگ عمومي‌ جامعه در زمينه‌ي فناوري اطلاعات كشور ازجمله اهداف اين توافق‌نامه محسوب مي‌شود.

فعال‌سازي دانشجويان و اساتيد داخل و خارج از كشور، در زمينه‌ي مباحث مختلف فناوري اطلاعات،‌ موضوع اصلي اين توافق‌نامه است كه به بررسي مطالعه و ايجاد ساز و كار تشكيل انجمن‌هاي تخصصي IT در داخل و خارج كشور، برنامه‌ريزي و انجام فعاليت‌هاي مطالعاتي، ‌تحقيقاتي و آموزشي در دانشگاه‌هاي سراسر كشور، به منظور ارتقاي سطح آگاهي‌هاي دانشجويان و اساتيد در زمينه‌ي IT، همكاري در مشاوره، نظارت و اجراي پروژه‌هاي حوزه‌ي فناوري اطلاعات، همكاري در برگزاري سمينارها، كنفرانس‌ها و كارگاه‌هاي آموزشي در حوزه‌ي فناوري اطلاعات مي‌پردازد.

به گزارش خبرنگار ايسنا، عبدالمجيد رياضي – دبير شوراي عالي فناوري اطلاعات – در اين مراسم با بيان اين‌كه بحث IT در جامعه‌ي امروز، بحث مهم و گسترده‌ محسوب مي‌شود، گفت: همه‌ي كشورها در تلاشند به شكلي از فناوري اطلاعات

بهره‌برداري كنند، به عنوان نمونه، كشورهاي آفريقايي براي مسائل اقتصادي خود در يك زمينه‌ي خاص تلاش كرده و سعي مي‌كنند از اين فناوري به خوبي بهره‌برداري كنند.

وي افزود: با گذشت زمان و پيچيده شدن زندگي، بشر براي گذراندن زندگي خود به اطلاعات بسيار وسيع نياز دارد و در حال حاضر نيز ركدام از ما در هر حوزه‌ كه باشيم به اطلاعات زيادي نياز داريم، كه در اين ميان فناوري اطلاعات نقش مهمي دارد و البته اين تكنولوژي در كنار فرصت‌ها، تهديدهايي نيز دارد، بنابراين در اين تكنولوژي بايد حضوري آگاه و فعال داشت.

دبير شوراي عالي فناوري اطلاعات گفت: اين توافق‌نامه مي‌تواند براساس ويژگي‌هاي اين فناوري خوشبختانه با پتانسيلي كه در بسيج اساتيد و دانشجويان نهفته است و حضور فعالانه‌ي آن‌ها در همه‌ي زمينه‌ها، زمينه‌هاي همكاري خوبي را فراهم سازد.

رياضي با تاكيد بر اين‌كه حضور پررنگ بسيج در حوزه‌هاي IT كشور مي‌تواند تحول اساسي را در اين حوزه ايجاد كند، گفت: بايد از حضور اين قشر در اين حوزه استفاده‌ي بهينه و حداكثري داشته باشيم.

وي يادآور شد: بايد در زمينه‌هاي مختلف فضا را باز كنيم تا بتوان هرچه سريع‌تر از اين فناوري استفاده كرده و امور را تسريع كرد.

رياضي همچنين در مورد اين بحث به خبرنگار ايسنا، اظهار داشت:‌ يكي از ويژگي‌هاي نهاد و سازمان بسيج اساتيد دانشگاه‌ها، اين است كه كم توقع و پركار هستند و امور را به طور جدي و عميق دنبال مي‌كنند؛ نگاه ما نيز به فناوري اطلاعات همانند نگاه به موضوع انرژي هسته‌يي است كه بايد تمام ظرفيت‌هاي داخلي كشور در مورد آن به كار گرفته شود و اين بحث به يك حركت بسيجي نياز دارد.

وي در ادامه با اشاره به حضور بسيج دانشجويي در سراسر كشور، اظهار داشت: اين سازمان مي‌تواند در جهت توسعه‌ي فناوري اطلاعات در سطح كشور به شكل گسترده فعاليت كند، بنابراين اين فناوري مي‌تواند به سرعت در كشور توسعه يابد.

وي افزود: اين نهاد برخلاف بنگاه‌هاي اقتصادي، ابتدا انجام كار و سپس جنبه‌ي اقتصادي آن را كه البته حائز اهميت نيز هست، مورد توجه قرار داده است.

رياضي ادامه داد: قطعا توسعه‌ي فناوري اطلاعات هم مانند ساير موارد با يك تفكر بسيجي مي‌تواند سريع‌تر در كشور انجام شود.

در ادامه‌ي اين مراسم علي‌اصغر زارعي – رييس سازمان بسيج اساتيد انشگاه‌ها و مراكز آموزش عالي كشور – با بيان اين‌كه يكي از مزيت‌هاي مهم كشور ما نيروي انساني فعال و جوان محسوب مي‌شود، گفت: برحسب وظيفه‌ي بسيجي احساس مي‌كنيم كه هركجا نظام نياز داشته باشد، بايد حداكثر تلاشمان را انجام دهيم، بنابراين با اين نگاه از پيشنهاد دبير شوراي عالي فناوري اطلاعات استقبال كرده و با همكاري بسيج دانشجويي و در راستاي اين توافق‌نامه، فعاليت خود را آغاز مي‌كنيم.

وي افزود: با حركتي كه از امروز آغاز مي‌شود و با تعاملي كه بين اساتيد و دانشجويان ايجاد شده، اميدواريم بتوانيم بعد از مدتي شاهد آثار مثبت آن در فضاي دانشگاه‌ها و ايجاد فضاي علمي‌ و تخصصي در كشور و دانشگاه‌ها باشيم.

در ادامه محمدرضا مرداني – رييس سازمان بسيج دانشجويي – گفت: ظرفيت و پتانسيل‌هاي زيادي در بين اساتيد و دانشگاهيان وجود دارد و مي‌تواند فرصت مهمي‌ براي پرداختن به اين موضوع مهم و زيرساختي كشور باشد.

وي با تاكيد بر اين‌كه بايد از استعدادها در اين حوزه به ميزان كافي بهره بگيريم، با اشاره به اين توافق‌نامه گفت: تصور مي‌كنم دانشجويان و اساتيد بسيجي بايد همت و تلاش جدي در اجراي پروژه‌هاي كلان و اينترنت ملي، سلامت الكترونيكي و كارت هوشمند ملي داشته باشيم.

او در پايان با تاكيد بر اين‌كه بايد از هرگونه موازي كاري و نگاه فانتزي به اين بحث جلوگيري شود، گفت: به نظر مي‌رسد بايد در اين زمينه، تعريف واحد و رويكردي در جامعه ايجاد كنيم كه با توجه به نيازهاي اساسي كشور هدايت شوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا