4300محصول نشر الكترونيك در نمايشگاه كتاب امسال عرضه شده است
نام نویسنده: ندا لهردي
دنیای اقتصاد – تا چشم كار ميكند آدم است و آدم. كافي است بايستي، البته اگر امكانش باشد، تا ترافيك رونده بازديدكنندگان مشتاق را بهتر ببيني. انگار نيمي از جمعيت شهر را يكجا جمع كردهاند در خيابانها و محوطه محل برگزاري نمايشگاههاي بينالمللي.
اينجا، كمي آن طرفتر از بزرگراه چمران همه با هدف يا بيهدف، كتاب را بهانه حضور كردهاند. ياران مهربان در سالنها و غرفههاي مختلف بسته به تنوع موضوعي خودشان صف كشيدهاند، منتظر نگاه خريدارانهاي تا نهايتا روانه كتاب «خانهاي» تازه و متفاوت شوند.
شايد عادت كردهايم به بودن، ديدن، در دست گرفتن و تجربه چندباره حس خوب بو كشيدن كاغذهاي روي هم انباشته شده.
اينجا در نوزدهمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران اما عدهاي هم براي پيدا كردن كتابهايي با حضور بيحضور در كتابخانه آمدهاند. كتابهايي مجازي اما دوست داشتني كه با دخالت كامپيوتهاي خانگي ميتوانند جسميت داشته باشند.
به همين دليل هم هست كه اين روزها در نقشه رنگي پايتخت فرهنگيمان، طبقه همكف سالن ميلاد به ناشران الكترونيك و محصولاتشان اختصاص داده شده است. فضايي در حدود 3100مترمربع كه به طور تقريبي 1175مترمربع آن توسط شركتهاي مختلف فعال در زمينه نشر الكترونيكي اشغال شده است.158شركت كه همه زيرنظر مجمع ناشران الكترونيك فعاليت ميكنند امسال بيشتر از 4200محصول مختلف و متفاوت را عرضه كردهاند.
امين زردوزي مدير سالن نشر الكترونيك نمايشگاه در اين مورد ميگويد: «تعداد و تنوع محصولات ارائه شده در زمينه نشر الكترونيك در نمايشگاه امسال سبت به سال گذشته رشد قابل توجهي داشته است. امسال حدود 4300محصول توسط ناشران الكترونيك عرضه شده در حالي كه اين تعداد در نمايشگاه سال قبل 1800محصول بوده است.»
او درباره تنوع و نوع محصولات عرضه شده ميگويد: «بيشتر اين محصولات به ترتيب در دستههاي آموزشي، مذهبي و فرهنگي و هنري قرار دارند كه در قالب نرمافزارهاي مختلفي عرضه شدهاند. نرمافزارهاي كاربردي در اين ميان تقريبا جايي ندارند، چون اين نرمافزارها عمدتا توسط شركتهاي نرمافزاري توليد ميشوند.
اما محصولاتي كه به وسيله ناشران الكترونيك ارائه ميشوند در واقع شامل برنامههاي آموزشي تحت وب، نرمافارها و ابزارهايي كه به توليد كتابهاي الكترونيكي كمك ميكنند و نهايتا محتواهاي مختلفي كه از طريق برنامههاي مالتيمديا در دسترس كاربران قرار ميگيرند، هستند».
با اين همه برنامههاي مختلف آموزش زبان انگليسي سهم بيشتري را از اين محصولات به خودشان اختصاص دادهاند. اين نرمافزارها كه در روزهاي برگزاري نمايشگاه با قيمت كمتري هم به فروش ميرسند توجه كاربران زيادي را جلب كردهاند.
كتابخانههاي الكترونيكي و نشريههاي تخصصي مجازي اما طرفداران خاص خودشان را دارند.
غرفههاي عرضهكننده محصولات سرگرمي اما در اين ميان براي كاربران كودك و نوجون جذابتر است.
به هر حال سالن 31 در دسته شلوغترين سالنهاي نمايشگاه قرار گرفته است. زردوزي در اين رابطه معتقد است: «افزايش تعداد شركتهاي حاضر در سالن نشر الكترونيك و به دنبال آن افزايش تعداد محصولات آنها و البته حضور راهنماي سالن از ويژگيهاي اين بخش از نمايشگاه است كه استقبال خوب مردم را به همراه داشته است.»
با ترافيك بازديدكنندگان جلو ميروي و با خودت فكر ميكني نشر الكترونيك ميتواند در ميان طرفداران نشر سنتي جايگاه خاص خودش را داشته باشد به شرطهايي و زيرساختهايي كه بتوانند آن را براي عموم مردم در دسترس قرار داده و به مقبوليت عمومي برساند.