تکنولوژی

اختصاص صد ميليارد تومان به بخش IT در بودجه سال آينده

دنیای اقتصاد – كميسيون صنايع و معادن مجلس صد‌ميليارد تومان از بودجه سال 85 را به راه‌اندازي اينترانت در كشور، توسعه دفاتر ارتباطي روستايي و طرح‌هاي پژوهشي فناوري اطلاعات اختصاص داد و به منظور رفع موازي‌كاري در شوراهاي فعال در حوزه IT ، شوراي عالي اطلاع‌رساني و شوراي عالي فناوري اطلاعات را در لايحه بودجه سال آينده مكلف به انجام پروژه‌هاي پژوهشي و اجرايي ICT كرد.

رمضان‌علي صادق‌زاده، نايب‌رييس كميسيون صنايع و معادن مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار ما در خصوص اين مصوبه گفت: كميسيون صنايع به منظور راه‌اندازي اينترانت در داخل كشور بنا به درخواست وزارت ICT براي دريافت بودجه راه‌اندازي اينترنت ملي مبلغ 10ميليارد تومان به اين بخش اختصاص داد.

وي افزود: اختصاص 40ميليارد تومان نيز تحت قالب وجوه اداره شده براي طرح‌هاي پژوهشي و مرتبط به وزارت ICT تصويب شد و 50ميليارد تومان نيز براي توسعه و ايجاد دفاتر خدمات ارتباطي روستايي در بودجه سال 85 اختصاص يافت.

وي همچنين گفت: به منظور رفع موازي‌كاري در شوراهاي فعال در حوزه فناوري اطلاعات در لايحه بودجه سال آينده اين كمسيون بودجه بخش پژوهش IT را به شوراي عالي اطلاع‌رساني و بودجه فعاليت‌هاي اجرايي IT را به شوراي فناوري اطلاعات در وزارت ICT اختصاص داد.

رييس كميته مخابرات مجلس افزود: بودجه كليه امور و پروژه‌‌هاي مرتبط با بخش پژوهش IT به شوراي عالي اطلاع‌رساني، بودجه تمامي پروژه‌هاي IT به شوراي عالي فناوري اطلاعات ارائه مي‌شود.

به گفته وي، كميسيون صنايع با متوليان شوراهاي ديگر فعال در اين حوزه نيز به زودي جلسه‌‌اي تشكيل مي‌دهد تا شرح وظايف خود را براي سال 85 در اين حوزه توضيح دهند و از فعاليت‌هاي موازي آنها با شوراي عالي اطلاع‌رساني و شوراهاي عالي فناوري اطلاعات جلوگير مي‌شود.

وي با اشاره به اينكه مصوبات كميسيون صنايع براي بحث و بررسي به كميسيون تلفيق ارسال شده است گفت: مصوبه كميسيون براي تصويب به صحن علني مجلس فرستاده مي‌شود.

با توجه به اينكه وزارت ICT هزينه اجراي طرح اينترنت ملي را يك ميليارد دلار عنوان كرده، رييس كميته مخابرات مجلس در اين زمينه گفت: با توجه به محدوديت زمان، كميسيون صنايع و معادن به منظور راه‌اندازي شبكه‌اي ملي براي ايجاد ارتباطات در داخل كشور بدون استفاده سايت‌ها از هاست‌خارجي، 10ميلياردتومان را براي سال85 در لايحه بودجه به تصويب رسانده است و هزينه‌هاي باقي‌مانده با توجه به ابعاد گسترده اين پرژه در سال‌هاي آتي پرداخت مي‌شود.

وي در ادامه گفت: 10ميليارد تومان بودجه اختصاص يافته به فاز نخست راه‌اندازي شبكه اينترانت داخلي در سال آينده در صورتي‌كه از سوي وزارت ICT درست مصرف نشود و خروجي مشخصي نداشته باشد، در سال‌هاي بعدي به‌رغم ضرورت راه‌‌اندازي اين شبكه بودجه‌اي به اين پروژه اختصاص نمي‌يابد.

صادق‌زاده در خصوص ضمانت‌هاي اجرايي راه‌‌اندازي اينترانت در كشور گفت: اهرم‌هاي نظارتي بسياري در كشور وجود دارد تا پس از اختصاص بودجه بر نحوه هزينه بودجه نظارت كنند و ديوان محاسبات و مجلس با استفاده از اهرم‌هاي نظارتي خود مي‌توانند در اين زمينه كمك كنند تا راه‌اندازي شبكه اينترانت داخلي به سرانجام ديگر طرح‌ها و پروژه‌هاي IT دچار نشود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا