تکنولوژی

دبير شوراى عالى‌اطلاع رسانى: مشكل فناورى اطلاعات بينش‌تصميم گيران و مديران است

ایرا – دبير شوراى عالى‌اطلاع رسانى كشور گفت: ” پول ” مشكل اول، در بخش فناورى اطلاعات و ارتباطات كشور نيست بلكه‌نوع بينش تصميم گيران و مديران، مهمترين مساله و دغدغه ما است.

” نصرالله جهانگرد ” در نشست ” بررسى سند راهبردى امنيت فضاى تبادل اطلاعات (افتا) و راهكارهاى اجراى آن ” در” سومين كنفرانس‌انجمن رمز ايران” در اصفهان بيان داشت: ايران در عرصه فناورى اطلاعات مشكل بودجه ندارد و مشكلات و گرفتاريهاى ما در اين حوزه به دليل فقدان يك برنامه روشن و نبود بينش مديريتى مناسب است.

وى تصريح كرد: توسعه هر كشورى در تمام زمينه‌ها نياز به ثبات در سياستها و راهبردهاى نظام تصميم‌گيرى آن دارد.

وى ادامه داد: اگر همراه تغييرات مديريتى كشور ، تغيير سياستها هم پيش آيد در توسعه دچار روشهاى سينوسى همراه با صعود و نزول مى‌شويم كه اين امر در كشور ما اتفاق افتاده و رايج است.

به گفته وى، تدوين سياستهاى كلان كشور بسيار متاثر از اشخاص است و اين امر روند توسعه را دچار مشكل مى‌كند.

عضو شوراى امنيت فضاى تبادل اطلاعات يادآور شد: با تدوين برنامه چهارم توسعه و سند چشم انداز ‪ ۲۰‬ساله كشور، روند توسعه حوزه فناورى اطلاعات و ارتباطات‌در كشور قطعى شده‌است اما اين روند مى‌تواند با تغيير نگاه مديريتى دچار دست انداز و چالش شود.

جهانگرد فزود: اگر اين وضعيت اتفاق افتد بيشترين ضربه را بخش خصوصى مى خورد چرا كه اين بخش بسيار كم طاقت است، توان مالى خوبى ندارد و دولت بازار خوبى براى آن فراهم نكرده است.

وى با اشاره به اينكه عصر اطلاعات ، عصر همكارى است ، اظهار داشت: اما در ايران ما هنوز با عصر جايگزينى مواجه هستيم و در اجراى امور” فرابخشى” با تفكر ” بخشى ” مواجه مى‌شويم.

وى يكى از نمونه‌هاى عدم همكارى و نبود اعتماد بين دستگاههاى اجرايى در ايران را مساله” نظام كدگذارى (‪ “( CA‬دانست و گفت: شوراى عالى‌اطلاع رسانى به رغم رايزنيهاى هشت ماهه و از دست رفتن اين زمان نتوانست بين مديران دستگاههاى سياست ذار در حوزه تجارت الكترونيكى و بانكى مساله اعتماد و همكارى را حل نمايد.

وى درباره آخرين وضعيت پول الكترونيكى گفت: در اين زمينه با مشخص شدن نظر فقهى مجتهدان درباره كارتهاى اعتبارى پولى ، اصول اجرايى تدوين و به دستگاههاى مربوطه ابلاغ شد اما يكى از دغدغه‌هاى موجود در اجراى اين امر برقرارى امنيت در مبادله پول الكترونيكى است كه باعث كندى اجراى آنها شده است.

دبير شوراى عالى اطلاع رسانى با اشاره به وضعيت توليد نرم افزار در كشور گفت: درايران هنوز نه قانون بين‌المللى كپى رايت و نه استانداردهاى بين المللى توليد نرم افزار را داريم.

به گفته‌وى نبود قانون‌كپى رايت در كشور باعث تسلط بيشتر شركت مايكروسافت مى شود چرا كه با يك اشاره آنها تمام سيستمهاى مورد استفاده در ايران مى‌تواند از كار بيفتد.

جهانگرد گفت: در سند راهبردى امنيت فضاى تبادل اطلاعات كشور به منظور دادن گواهينامه امنيتى پيش بينى‌هايى صورت گرفته تا هم بتوانيم محصولات توليدى را در داخل كشور استفاده كنيم و هم به عنوان محصول بين‌المللى صادر كنيم.

وى درباره‌تعدد شوراهاى عالى در كشور اظهار داشت: با اجراى برنامه چهارم توسعه به احتمال زياد تعداد ديگرى شوراى عالى نيز ايجاد مى‌شود.

وى كاهش فعاليت شوراها را ناشى از افزايش تعداد آنها در كشور دانست و بيان داشت: وجود يك مجراى مشخص براى گذراندن كليه طرحهاو فعاليتهاى اين شوراها از آن به منظور اصلاح هم پوشانيها و تداخل برنامه‌ها امرى ضرورى به نظر مى‌رسد.

سومين كنفرانس انجمن رمز ايران كار كه خود را از روز گذشته در دانشگاه صنعتى اصفهان آغاز كرده ،امروز پايان مى‌يابد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا