تکنولوژی

رشد وبلاگ ها و افزايش توقع وبلاگ نويسان

نام نویسنده: مينو مومنى

شرق – اگر زمانى وبلاگ ها به عنوان يك سرگرمى و تفريح به حساب آمده و زياد جدى گرفته نمى شدند اين روزها رسانه اى را نمى توان پيدا كرد كه حداقل يك يا چند خبر در مورد وبلاگ در آن درج نشود. در بسيارى از اين خبرها صحبت از ايجاد وبلاگ توسط افراد صاحب نام و داراى موقعيت ويژه و يا تاثيرات و نوآورى هاى جديد در اين زمينه را شامل مى شود.

در حدود دو هفته قبل رندى باسلر جانشين مدير فروش شركت هواپيمايى بوئينگ وبلاگ خود را در آدرس http://www.boeing.com/randy/ راه اندازى كرد كه در آن عكس ها و مطالبى در مورد فروش مدل هاى مختلف هواپيماى بوئينگ را قرار داده است. هر چند در آغاز راه اندازى وبلاگ، در بسيارى از شركت ها ممنوع اعلام شد اما با مشخص شدن فوايد و مزاياى وبلاگ امروزه حتى شاهد هستيم كه روساى شركت ها نيز خود وبلاگ دارند و اطلاعات و يا يادداشت هاى روزانه خود را در آن قرار مى دهند.وبلاگ ها خيلى سريع جاى خود را در جامعه مجازى باز كرده و به آسانى تبديل به يكى از جذابترين و پر كاربردترين وسايل ارتباطى بدل شده است.

وبلاگ نويسان امروزه حتى خود را با روزنامه نگاران حرفه اى مقايسه مى كنند برخى از آنها با شهرتى كه از طريق وبلاگ نويسى به دست آورده اند واقعاً از چنين قابليتى برخوردارند و برخى ديگر حتى در حوزه هاى بسيار جدى و تاثيرگذار مثل سياست آن چنان نفوذ كرده اند كه توجه سياستمداران را نيز به سمت خود جلب كرده اند. شايد مهمترين تاثيرى كه وبلاگ ها از آغاز تا به حال توانسته اند بگذارند در حوزه اطلاع رسانى باشد. از آنجا كه بر تعداد وبلاگ نويسان طى مدتى كوتاه به سرعت افزوده شد و پهنه اى كه آنها تحت پوشش قرار مى دادند بسيار گسترده ش عملاً وقايع مختلف بلافاصله در وبلاگ ها انعكاس مى يافت و از آنجا كه نگاه وبلاگ نويسان به وقايع يك نگاه خاص و منحصر به فرد بود بيشتر از نگاه روزنامه نگارانه و به اصطلاح ژورناليستى مورد توجه مردم قرار گرفت. در واقع مردم آنچنان تحت نگاه تكرارى ژورناليستى اخبار را تجربه كرده بودند كه وقتى با اطلاعات و اخبار از نگاه جديد و در عين حال غيرحرفه اى ترين مثل وبلاگ نويسان روبه رو شدند استقبال بسيارى نشان دادند. به طورى كه در وقايع مهم وبلاگ هايى كه در نزديكى يا مجاورت حادثه بودند به اندازه رسانه هاى بزرگ اهميت و قدر و منزلت يافتند و مطالب آنها حتى در معروف ترين رسانه ها نقل مى شد. با اين حال مشكل اصلى اين بود كه بدنه وبلاگ نويسى يك بدنه منسجم و شبكه اى نبود و براى همين قابليت رقابت با يك رسانه اى كه در بسيارى از نقاط جهان خبرنگار در اختيار داشت نبود. در حقيقت مشكل اصلى در پشتيبانى (مالى و لجستيكى) وبلاگ ها بود كه به دليل عدم سرمايه مناسب جايى را براى رقابت مداوم با رسانه هاى سنتى تر نداشتند.

•زبان ابزار وبلاگ نويس

يكى از مهمترين كاركردهاى وبلاگ ها افزايش سطح نفوذ زبان هاى مختلف و گسترش آن عنوان مى شود. امروزه برخى دولت ها براى آنكه محتواى وب را براساس زبان مورد نظر خود گسترش دهند سرمايه گذارى كلانى را انجام مى دهند. براساس تازه ترين آمار blogcensus.net هم اكنون زبان انگليسى با دارا بودن حدود يك ميليون و ۵۰۰ هزار وبلاگ بيشترين نفوذ را در ميان وبلاگ نويسان دارد. هر چند تخمين زده مى شود كه آمار تعداد وبلاگ هاى انگليسى به مراتب بيشتر از اين باشد. رتبه دوم وبلاگ نويسى را زبان فرانسه به خود اختصاص داده است اما اين زبان و ديگر زبان ها فاصله بسيار زيادى نسبت به زبان انگليسى دارند.

هم اكنون يكصد هزار وبلاگ به زبان فرانسه نگاشته مى شوند. در مكان سوم زبان پرتغالى و در مكان چهارم نيز زبان فارسى قرار دارد.زبان فارسى در حالى مكان چهارم را از آن خود كرده است كه زبان هايى چون آلمانى، هلندى و اسپانيايى را پشت سر گذاشته است و جالب آن است كه رشد تكنولوژى اطلاعات در كشورهاى ياد شده به مراتب از سطح بالاترى نسبت به كشور ما برخوردار است اما در حقيقت علاقه مندى و پتانسيلى كه در اين زمينه در كشور ما وجود داشته به همان ميزان بر تعداد كاربران اينترنتى تاثير قابل توجهى گذاشته تا آن جا كه به نوعى به كمك سرويس هاى وبلاگ نويسى فارسى عملاً به ارتقاى جايگاه زبان فارسى در وب كمك كرده است.

•تخصصى شدن وبلاگ ها
به نظر مى رسد هر قدر به عمر وبلاگ ها اضافه مى شود بر ميزان تخصصى شدن وبلاگ نيز افزوده مى شود. شايد تا دو سال قبل بيشتر وبلاگ هايى كه ايجاد شده بود حالتى عمومى داشت و وبلاگ نويسان نيز تصور مى كردند بايد در مورد مسائل عمومى و يا كلى وبلاگ بنويسند و نبايد خود را مقيد به يك موضوع خاص سازند اما به نظر مى رسد با گذشت زمان و تسلط وبلاگ نويسان بر ابزار و نوع ارائه محتواى مورد نظرشان عملاً توجه به مسائل تخصصى بسيار افزايش يافته است. حالا مى توان تعداد وبلاگ هاى زيادى را يافت كه در يك موضوع خاص- مثلاً مسابقات رالى و يا زمين شناسى- به فعاليت مى پردازند و از اين طريق عملاً ظرفيت هاى وبلاگ را در ارائه مطالب تخصصى باز مى كنند.

در همين حال شايد وبلاگ ها از همان چيزى كه موجب گسترش آنها شده يعنى امكانات ساده فنى براى نوشتن بيشتر رنج مى برند. با گسترش وبلاگ ها امروزه نيازها و خواسته هاى وبلاگ نويسان براى ارائه مطالب خود روزبه روز در حال افزايش است و به اين ترتيب عملاً وبلاگ نويسان به سطح فعلى امكانات سرويس هاى وبلاگ قانع نيستند و خواستار امكانات و ابزارهاى بهتر و كارآمدترى براى مديريت محتواى مطالب خود هستند. به نظر مى رسد در اين راه كار سرويس دهنده هاى وبلاگ براى برآورده كردن درخواست هاى وبلاگ نويسان به رقابت جدى ميان آنان نيز بينجامد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا