اولين مرکز جامع خدمات ICT در روستاى قرن آباد ايجاد مى شود
بخش خبر آى تى ايران – اولين مرکز جامع خدمات ارتباطات وفناورى اطلاعات روستايى کشور سه شنبه اين هفته در روستاى قرن آباد از توابع شهرستان گرگان راه اندازى مى شود.
دکتر على اکبر جلالى استاد دانشگاه علم و صنعت درباره اين روستا توضيح مى دهد: راه اندازى چنين مراکزى از چند جهت مورد توجه است :
سازمانهاى دولتى با حضور مجازى در اينچنين مراكزى بصورت متمركز عمل خواهند كرد كه باعث كاهش هزينههاى دولتى و افزايش بهرهورى آنها خواهد شد.
• روستاها با وجود چنين مركزى امكان ورود به جامعه اطلاعاتى جهانى را پيدا مىكنند.
• مركز جامع خدمات كاربردى فناورى اطلاعات روستائى مىتواند به عنوان مركز رشد ارتباطات و فناورى اطلاعات روستائى نقش پاركهاى فناورى را در روستاها داشته باشد.
موقعيت جغرافيايى روستاى قرن آباد
روستاى قرن آباد در 20 كيلومترى شهرستان گرگان در استان گلستان قرار دارد. كل جمعيت اين روستا 2109 نفر مىباشد كه از اين تعداد 73% باسواد هستند. غالب جمعيت قرنآباد به كار كشاورزى(60%) و دامدارى (30%) مشولند ولى عدهاى نيز از طريق مشاغل آزاد و صنعتى (10%) امرار معاش مىنمايند. محصولات كشاورزى روستا پنبه، گندم، جو، برنج، سيبزمينى و سويا است.
درباره مرکز جامع ICT قرن آباد
مركز جامع خدمات ارتباطات و فناورى اطلاعات روستاى قرن آباد با چشم انداز توسعه اقتصادى، فرهنگى و اجتماعى با بهرهگيرى از دستاوردهاى ارتباطات و فناورى اطلاعات احداث شده است. در اين مركز سعى شده است تا كليه سازمانهاى دولتى خدمات خود را بصورت يكجا به روستائيان ارائه دهند و اين مركز نقطه اتصال دولت الكترونيك باشد.
علاوه بر آن اين مركز محلى براى دسترسى روستائيان به آموزشهاى مجازى، كابخانه مجازى، تجارت الكترونيكى، بانكدارى الكترونيكى، كار از راه دور و ساير خدمات نوين كه در شهرها از طريق ارتباطات و فناورى اطلاعات در حال توسعه مىباشند است.
رويكرد ايجاد مركز جامع خدمات ارتباطات و فناورى اطلاعات روستاى قرنآباد اقتصادى خواهد بود و برنامههاى آن بايد به گونهاى طراحى گردد تا بتواند در درازمدت با تأمين منابع مالى پايدار در امور اقتصادى، اجتماعى و فرهنگى روستا تأثير گذاشته و شكل واقعى از جامعه اطلاعاتى فردا را به ارمغان آورد.
مركز جامع خدمات كاربردى فناورى اطلاعات روستائى-روستاى قرن آباد يك پايلوت ملى مىباشد و بايد تحت نظارت يك گروه پژوهشى فعاليتهاى آن ارزيابى شود تا نقاط قوت آن در پروژههاى آتى كشور بخصوص پروژه ده هزار دفتر ارتباطات و فناورى اطلاعات روستايى مورد نظر دولت كه قرار است تا پايان سال 1384 انجام پذيرد بكار گرفته شود.
سرويسهاى مركز جامع خدمات ارتباطات و فناورى اطلاعات روستاى قرن آباد
اين مركز كليه نيازهاى روستائيان به اطلاعات و دانش در زمينه خدمات آموزشى، خدمات فرهنگى، خدمات اقتصادى، خدمات اجتماعى و خدمات دولتى را در محل روستا تأمين كرده و علاوه بر آن خدمات شايانى را به مردم، نهادها و سازمانهاى دولتى و غير دولتى كه نوعاً با روستا در تماس هستند ارائه مىدهد. بعضى از خدمات موجود در اين مركز به شرح زير است:
1- سرويس ارتباطى
7- تجارت الكترونيكى
2- اجاره دفتر مجازى
8- امور پستى
3- خدمات ترويج روستايى
9- خدمات بيمه
4- خدمات مركز رشد فناورى اطلاعات
10- كافى نت
5- اجاره سالن و آمفى تاتر و ساير خدمات ديگر
11- آموزش الكترونيكى 6- خدمات پست بانك
12- ميز كار از راه دور
توجيه اقتصادى
مركز جامع خدمات كاربردى فناورى اطلاعات روستائى روستاى قرنآباد به عنوان يك پايلوت ملى مىتواند باعث تحول جدى در ساختار سنتى روستاهاى كشور شده و وضعيت فرهنگى، اقتصادى و اجتماعى روستا را ارتقاء دهد. ايجاد چنين مراكزى اگرچه ممكن است براى بخش خصوصى مقرون به صرفه نباشد، ليكن با كمك دولت و در درازمدت مىتواند توجيه اقتصادى داشته باشد و حتى به مراكزى براى كار از راه دور، توليد اشتغال و معرفى مشاغل جديد تبديل گردد. نمونهاى از موارد اقتصادى كه در توجيه اقتصادى چنين مراكزى مىتواند موثر باشد به شرح ذيل است.
نزديك به 40% از جمعيت كشور در روستاها زندگى مىكنند، كه از حقوق مساوى با شهروندان برخوردار نيستند.
• با دسترسى روستائيان به اطلاعات از طريق اين مركز, آموزش آنها ارتقاء يافته و در نتيجه بهرهورى در توليد در روستاها ارتقاء مىيابد و اقتصاد بهترى خواهند داشت.
• جوانان رستا، بخصوص افراد تحصيل كرده مىتوانند با روشهاى كار از راه دور به فعاليت اقتصادى در نقاطى خارج از روستا پرداخته و از امكانات ساير نقاط ايران و جهان استفاده نمايند.
طراحى ساختمان
اين مركز در دو طبقه كه هر طبقه آن 280 متر مربع وسعت دارد، ساخته شده است. طبقه اول اين مركز داراى آمفىتئاتر، مركز ISP، كلاسهاى آموزشى، پيشخوان دولت و كافى نت مىباشد كه براى خدمت به روستائيان ايجاد شده است. برنامههاى متنوعى از جمله آموزش به كودكان، پسران، دختران، زنان و مردان در سنين مختلف جزء فعاليتهاى مستمر اين مركز خواهد بود. خدمات متنوع ديگرى نيز از طريق بخش خصوصى و دوتى در اين مركز قابل ارائه مىباشد.
طبقه دوم اين ساختمان به مركز تحقيقات و مركز رشد ارتباطات و فناورى اطلاعات روستائى اختصاص دارد. در اين مركز به برخى نهادهاى دولتى فضاى مناسبى داده مىشود تا در كنار هم بتوانند تحقيقات مورد نظرشان را انجام داده و يا آمار و اطلاعات مورد نظر سازمانهاى مطبوعشان را تهيه نمايند. علاوه بر نهادهاى دولتى، دانشگاهها و دانشجويان دورههاى كارشناسى ارشد و دكترى مىتوانند تحقيقات خود را در محل روستا انجام دهند و با مسائل حقيقى روستائيان سر و كار داشته باشند و در عين حال دسترسى به اطلاعات جهانى نيز براى تحقيق خود در محل روستا برايشان مدور باشد. در طبقه دوم علاوه بر موارد فوق دفاتر پست، پست بانك و دفتر ارتباطى سرويسهاى وزارت ارتباطات و فناورى اطلاعات را در روستا ارائه مىكنند. همينظور فضايى براى دفاتر مجازى اجارهاى پيش بينى شده است. دفاتر بهداشت، ترويج كشاورزى، دامپزشكى، تعاون روستائى و دفاتر ساير اداراتى كه با روستا سر و كار دارند نيز در اين مركز سرويس خواهند داد.
پست الكترونيكى : info@gharnabad.com
وب سايت : www.gharnabad.com