تکنولوژی

کمک ژاپن 400هزار فرانک سوئيس براى برگزارى اجلاس جهانى جامعه اطلاعاتى در تونس

Iranwsis – آقاى «يوشيو اوتسومى» دبيرکل «اتحاديه بين‌المللى ارتباطات‌دور» (ITU)، يک «جريان جهانى تأمين بودجه» براى پشتيبانى از فعاليت‌هاى مرحله دوم اجلاس جهانى جامعه اطلاعاتى (تونس، 2005) به راه انداخه است. وى جامعه بين‌المللى را مخاطب قرار داده و همه طرف‌هاى ذينفع را فراخوانده است تا به موفقيت «جريان جهانى تأمين بودجه» براى اجلاس جهانى جامعه اطلاعاتى در تونس يارى رسانند.
«جريان جهانى تأمين بودجه» که هنوز چندروزى از راه‌اندازى آن نمى‌گذرد، شروع بسيار چشمگيرى داشته است: دولت ژاپن اعلام کرده که 386هزار و 300 فرانک سوئيس براى برپايى مرحله دوم اجلاس جهانى جامعه اطلاعاتى در تونس، به صندوق WSIS کمک مى‌کند.
افزون براين، دولت‌هاى ژاپن، اسپانيا، کانادا، سوئيس و کره‌جنوبى و همچنين ديگر طرف‌هاى ذينفع نظير يونسکو و شرکت KDDI و اتحاديه BHN ژاپن نيز موافقت کرده‌ان که پرسنل حرفه‌اى لازم براى خدمت در دبيرخانه اجرايى WSIS را تأمين کنند.
آقاى «اوتسومى» از اين دولت‌ها و نهادها براى تداوم پايبندى‌شان به فرايند اجلاس جهانى جامعه اطلاعاتى تشکر کرد. او از دولت‌ها و ديگر طرف‌هاى ذينفع خواست تا سخاوتمندانه در «جريان جهانى تأمين بودجه» براى برگزارى مرحله دوم اجلاس جهانى جامعه اطلاعاتى در تونس مشارکت کنند. وى گفت: «حمايت‌هاى مالى و غيرمالى براى تدارک اجلاس جهانى جامعه اطلاعاتى در تونس که هدف آن کمک به پر کردن شکاف ديجيتال و ايجاد يک جامعه اطلاعاتى راستين و دربرگيرنده همگان است، ضرورت اساسى دارد». آقاى «اوتسومى» يادآور شد: «اجلاس جهانى جامعه اطلاعاتى کاملاً وابسته به کمک‌هاى نقدى و غيرنقدى داوطلبانه به صندوق خاصى است که از سوى اتحاديه بين‌المللى ارتباطات‌دور (ITU) تأسيس شده است.»
هزينه سازمان‌دهى اجلاس تونس حدود 15 ميليون فرانک سوئيس برآورد شده است. هدف از راه‌اندازى «جريان جهانى تأمين بودجه» اين است که دست‌کم 5 ميليون فرانک سوئيس کمک نقدى براى صندوق WSIS جمع‌آورى شود. بقيه هزينه‌ها نيز قرار است از طريق کمک‌هاى غيرنقدى ديگر مشارکت‌کنندگان تأمين شود.
در مصوبه 21 دسامبر 2001 مجمع عمومى ملل متحد که در آن از برگزارى اجلاس جهانى جامعه اطلاعاتى حمايت شده است، هيچ سازوکار خاصى براى تأمين بودجه اجلاس در نظر گرفته نشده است. به جاى آن، از جامعه بين‌المللى دعوت شده تا از طريق کمک‌هاى داوطلبانه خود به صندوق خاصى که از سوى اتحاديه‌بين‌المللى ارتباطات‌دور (ITU) ايجاد شده، از اين اجلاس حمايت کنند.

اجلاس جهانى جامعه اطلاعاتى ژنو که با کمک‌هاى مالى سخاوتمندانه کشورهاى مختلف(از جمله برخى کشورهاى در حال توسعه) و ديگر سازمان‌هاى بين‌المللى برگزار شد توانست به توافق جهانى بر سر «بيانيه اصول» براى ايجاد جامعه اطلاعاتى و «نقشه عمل» براى اجراى اقدامات مشخص جهت تحقق اين جامعه دست يابد. انتظار مى‌رود که اجلاس تونس به تحقق اهداف توسعه هزاره ملل متحد تاب بخشد؛ هدفى که بر اين پايه استوار است که همگان تا سال 2015 به فناورى‌هاى اطلاعاتى و ارتباطى دسترسى داشته باشند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا