تکنولوژی

نقش دولت الكترونيك در كاهش صدمات حوادث غير مترقبه

ايلنا – تاثير مثبت استفاده از خدمات شبكه و ابزار ديجيتال در كاهش تلفات حوادث غيرمترقبه نظير فاجعه ملى زلزله در شهرستان بم انكارناپذير است.
, يكى از مهمترين و اساسى ترين نقش هاى دولت الكترونيك و مديريت الكترونيكى , افزايش ضريب توانمندى در مديريت بحران است.
دولت در صورت استفاده صحيح و هدفمند از ابزار شبكه و اينترنت در بخش دولتى و اعمال مديريت جامع و در عين حال دقيق و برنامه ريزى شده , مى تواند با حضور موثر و كارآمدتر ، مقاطع بحرانى را كه ممكن است در هر مكان و زمانى در كشور حادث شود , را پشت سر گذارد.
همچنين , درصورت پياده سازى سيستم يكپارچه ارتباط شبكه اى و به كارگيرى سيستم نوظهور دولت الكترونيك در كشور , ديگر نياز به حضور مديران تصميم ساز در مناطق بحران زده احساس نمى شود ؛ لذا اين مديران مى توانند با حضور خود در پايتخت و مراكز استان ها , نظارت بر عملكرد گروه هاى مسوول از طريق شبكه و نيز تصميم گيرى كلان و ابلاغ تصميمات خود در مواقع بحرانى , از ميزان تلفات جانى و مالى در شهرها و مناطق مصيبت زده بكاهند.
قابل توجه است , اعلام وظايف و گروه بندى نيروهاى امدادى و خدماتى قبل از اعزام به منطقه بحران زده از طريق شبكه و اينترنت مى تواند بر افزايش سرعت خدمات رسانى و امداد در منطقه تاثير به سزايى داشته باشد و از سر در گمى و پراكنده كارى گروه هاى امدادى بكاهد.
دكتر جلالى ،كارشناس IT و دولت الكترونيك ، در خصوص تاثير به كارگيرى شبكه و دنياى الكترونيك در كاهش تلفات و صدمات سوانح يرمترقبه ، گفت : در صورتى كه از اين خدمات و ابزار استفاده بهينه شود ، مى توان با نياز سنجى سريع و دقيق از كمبود اقلام حياتى بحران زدگان و يا ازدياد و اتلاف نيروى انسانى و منابع مادى جلوگيرى كرد.
اين به گونه اى است , كه اگر اين نياز سنجى به درستى از سوى مديران تصميم ساز صورت گيرد , نه كمبود منابع انسانى سبب افت سطح كيفى امدادرسانى مى شود و نه ازدياد نيروى انسانى سبب دست و پا گير شدن اين افراد براى ساير گروه هاى امداد و نجات مى شود , همچنين , در حوزه خدمات مادى نيز به همين گونه است , به طورى كه اگر اين نياز سنجى صورت گيرد , مى توان با در نظر گرفتن حجم كالاهاى مورد نياز منطقه , براى سرويس هاى ترابرى , برنامه ريزى دقيقى كرد , تا ساير وسايط نقليه از قبيل هواپيما و خودروهاى خدماتى در خدمت انتقال مجروحان و مصدومان قرار گيرند , در اين صورت نه مجروحى به سبب نبود سيستم حمل و نقل جان خود را از دست مى دهد و نه سيستم انتقال كالاهاى حياتى بحران زدگان قربانى انتقال مصدومان مى شود .
بنابراين گزارش , با ايجاد ارتباط شبكه اى بين مراكز استان ها مى توان آمار دقيقى از توان پذيرش بيمارستان هاى استان ها به دست آورد , تا بر اساس آن بيماران را به استان ها اعزام كنند , بر اين اساس نه بيمارى در يك استان به سبب كمبود فضاى درمانى و ازدياد بيماران , جان خود را از ست مى دهد و همچنين مى توان از ساير فضاهاى درمانى استان ها بر اساس توان آن مراكز بهره جست.
در پايان مى توان گفت : در صورت تهيه نقشه هاى ديجيتال از شهرهاى مختلف كشور و مشخص كردن شبكه هاى آب و فاضلاب , برق و گاز و خطوط ارتباطى و انشعابات مختلف در اين نقشه ها , از به مخاطره افتادن جان مصدومان به سبب آسيب ديدگى اين شبكه ها بعد از بروز حوادث غيرمترقبه از قبيل سيل و زلزله و آتش سوزى جلوگيرى كرد.
اميد است , با رعايت موارد فوق و تدبير مديران كشور و استفاده بهينه از ابزار نوظهور و كارآمد قرن 21 از قبيل شبكه هاى ارتباطى و ابزارهاى ديجيتال و اينترنت از وسعت يافتن فجايعى نظير زلزله اخير در بم جلوگيرى كنيم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا