تکنولوژی

محور عمده‌ى اجلاس ژنو آزادى اطلاعات است

ايسنا – معاون فنى دبيرخانه‌ى شوراى عالى اطلاع رسانى، در آستانه‌ى برگزارى اجلاس جهانى جامعه‌ى اطلاعاتى، محور عمده‌ى اجلاس ژنو را آزادى اطلاعات دانست.
مهندس سلجوقى، در گفت و گو با خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزارى دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب در خصوص برگزارى اجلاس جهانى جامعه‌ى اطلاعاتى، اظهار داشت: اين سمينار براى اولين بار برگزار مى‌شود و به علت برگزارى آن در سطح سران، از دو سال قبل، برنامه‌ريزى و اجلاس‌هاى مقدماتى آن شروع است، تا محتواى لازم براى تشكيل اجلاس سران آماده شود.
وى، كه در جمع دست‌اندركاران سرويس ارتباطات ايسنا سخن مى‌گفت، افزود: هر چند در اين دو سال ظاهرا هنوز به يك وفاق فكرى نيز دست يافته نشده لذا فكر مى‌كنم يكى از مباحث عمده اين باشد كه هنوز سطوح پايين تر كه همان سطوح كارشناسى است به وفاق فكرى دست نيافته‌اند و برخى مواقع اصلاحات شديد ميان كشورها وجود دارد. به نظر مى‌رسد اين اجلاس هر دو سال يك بار ادامه يابد و پيش بينى مى‌شود، 70 نفر از سران كشورها در دوره‌ى كنونى حضور يابند.
وى در ادامه در خصوص مباحثى كه در اين كنفرانس مطرح خواهد شد، گفت: محور عمده‌ى آن آزادى اطلاعات است، بخشى ديگر در خصوص مالكيت معنوى اطلاعات، چگونگى توليد اطلاعات، فرهنگ سازى، ميزان بهره مندى كشورهاى غنى و جهان سومى از اين موضوع خواهد بود. ضمن اينكه علاوه بر بحث سران، حدود چندين كارگاه آموزشى و كنفرانس‌هاى فرعى برگزار مى‌شود كه به نظر مى‌رسد كنفرانس جديد، مهمتر باشد. چه بسا در اين اجلاس 70 نفر هستند، ولى در بخش هاى فرعى 10 هزار نفر حضور خواهند يافت. وى، افزود: در اين كنفرانس، از تمامى كشورهاى دنيا با تعداد متفاوتى حضور خواهند داشت و ظاهرا رئيس جمهور كشورمان نيز در اجلاس شركت مى‌كنند، مگر اينكه برنامه‌ى خاص ديگرى پيش بيايد.
مهندس سلجوقى، در خصوص تاثيرات حضور برخى از مسوولان دولتى ايران در كنفرانس ژنو در ديپلماسى بين المللى، گفت: حضور در اين مراكز به خودى خود تاثير مهمى بر روى بحث ديپلماسى و ايجاد ارتباط ايران با ساير كشورها ارد. بالاخص در بحث فناورى اطلاعات، كه مقوله‌ى جديدى محسوب مى‌شود. چرا كه شايد يكى از مشكلاتمان با كشورهاى ابر قدرت از ابتداى پيروزى انقلاب تاكنون ابر قدرت نبودن خودمان و نداشتن سلاح در برخى مباحث است.
وى، افزود: اما اينكه چرا كه با وجود اين وضعيت، ابرقدرت‌ها در برابر ما شمشير كشيده، تنها به بعد فرهنگى انقلاب باز مى‌گردد كه تنها فضاى فيزيكى نبوده و در برگيرنده‌ى فضاى معنوى و توان مجازى است. هر چند نتوانسته‌ايم اين فرهنگ را در كشور توسعه و ترويج دهيم و در دنيا آن را مطرح نماييم.
وى، در خصوص تاثيرات حضور در اين كنفرانس در بالابردن سطح اطلاعات كشور، با توجه به رتبه‌ى كشورمان در ميان ساير كشورها، گفت: ظاهرا آمار اين رتبه بندى مربوط به بحث استفاده از اينترنت است و بنده نيز استفاده از اينترنت را به عنوان يك عامل قبول دارم، ولى به عنوان يك شاخص تاثير گذار نمى‌دانم. به عبارتى اين نگرش را دارم كه اگر بتوانيم در كشور، به دنبال توليد اطلاعات باشيم، فوايد بسيارى را كسب خواهيم كرد. اين توليد اطلاعات در مباحث گوناگون مانند بخش آموزش و آماده سازى كتب درسى با زبان فناورى اطلاعات و مالتى مديا و يا حضور شركت‌ها براى ارائه‌ى محصول و تبليغات براى آنها در بازار الكترونيكى و استفاده از فضاى 60 هزار وبلاگ فارسى، به جاى محدود شدن به تزرهاى تلويزيونى مد نظر است. ما بايد اين تعاريف و فضا را بشكافيم كه افراد بدانند اين فضا، فضايى است مى‌توانند خود را در سطح جهان مطرح كنند.
معاون فنى دبيرخانه‌ى شوراى عالى اطلاع رسانى، در ادامه در خصوص استفاده از ابزارهايى مانند شركت در كنفرانس‌ها در عرصه‌ى فرهنگ سازى يادآورشد: بحث فرهنگ سازى تنها با اعمال يك روش، و عامل امكان پذير نيست و به نظر مى‌رسد با مجموعه‌اى از روش‌هاى گوناگون بايد اقدام كنيم. اكنون در برنامه‌ى تكفا نيز شيوه‌هاى گوناگونى ديده شده كه يكى از آنها حضور در كنفرانس WSIS است و طبيعى است كه اگر ما حضورى فعال داشته باشيم، جامعه نيز احساس نشط از حضور ايران و مطرح شدن نظرات خود و كسب جايگاه مى‌كند. لذا اين مساله به خودى خود مانند بحث انرژى هسته‌يى كه شايد خيلى‌ها به پيشرفت آن در كشور واقف نبودند، اما با برخورد جهانى، به وجود دانشمندان كشور پى بردند، است. وى، افزود: از ديگر نمونه‌هاى بحث فرهنگ‌سازى، برگزارى نمايشگاهها، جشنواره‌ها و كارگاههاى آموزشى است.
وى افزود: در بحث مديريت اصلاحا گفته مى‌شود بايد هم از بالا به پايين باشد و هم از پايين به بالا. حال اگر دولت را بالا در نظر مى‌گيرم در اين بعد، بخش حمايت و ايجاد تسهيلات و فضاى لازم است كه مى‌توان از طريق نوشتن قانون تجارت الكترونيك، ايجاد بستر مخابراتى، ايجاد فضاى تعامل بخش دولتى با بخش خصوصى به اين هدف دست يافت. جلب توجه افراد به استفاده از فناورى اطلاعات در تسريع امور و لزوم وجود آن در سطوح مختلف نيز مى‌تواند، مطرح باشد. البته برخى موارد نيز تسريع كنند و كاتاليزور هستند. مانند ايجاد كارت الكترونيكى ملى است. وى در پايان تاكيد كرد: لذا بايد دو شيوه‌ى تغيير از بالا به پايين و از پايين به بالا را به طور همزمان پيش ببريم و نمى‌توان يكى را به ديگرى مهول كرد. چه بسا برنامه‌ى تكفا بعد از بالا به پايين را ايفا مى‌كند و مقدارى فضا را براى ايفاى نقش مردم از پايين به بالا ايجاد مى‌كند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا