تکنولوژی

مديريت بازارهاي الکترونيکي در سازمان (12)

نام نویسنده: فرنود حسنى*

بخش مقاله ITiran – بازارهاى الکترونيکى بازارهايى پويا، سريع و پيچيده هستند به همين منظور شما بايد از طرق مختلف نسبت به جمع آورى و تکميل اطلاعات کاربردى مورد نياز مشتريان خود اقدام کنيد تا بتوانيد نسبت به ارتباط خود با آنها برنامه ريزى کيند. کامپيوتر و نرم افزارهاى ويژه تهيه بانکهاى اطلاعاتى به خصوص نرم افزارهاى تحت وب که اين امکان را براى شما و مشترى به وجود مى آورد که به صورت برخط امکان دريافت و انتقال اطلاعات را داشته باشيد.
اولين کاربردهاى سيستم هاى اطلاعاتى استفاده از کامپيوتر براى رزرو جا در خطوط هوايى صورت گرفته است. شرکتهاى هواپيمايى با برقرارى ارتباط با آژانس هاى مسافرتى آنها را به شبکه فروش خود متصل کردند و شبکه ها را واسطه اى بين خود و مشتريان قرار دادند اين کار به گستردگى و نزديکى مکان هاى فروش بليط به مشتريان موثر بود و به آنها امکان داد تا بتوانند بليط مورد نظر خود را از نزديکترين محل به منزل خود تهيه کنند.
سيستم هاى شبکه اى رايانه اى به سازمان شما اين امکان را مى دهند که بتوانيد دفاتر فروش شرکت، مراکز توزيع، کارخانه، روابط عمومى، امور مالى و… و به طور کلى همه بخش هايى کهمشترى در جريان خريد با آنها سرو کار دارد را به هم مرتبط کنيد و در اختيار مشترى قرار دهيد.
سيستم هاى شبکه اى به شما و همه دفاترفروش اکان مى دهند که:

1- بتوانيد بع استعلامهاى خريد مشتريان خود در زمانى سريع و با دقت بالا پاسخ دهيد
2- اشتباهات ناشى از فراموشى و يا خطا در مورد سفارشات تلفنى با استفاده از اين سيستم ها از بين ببريد.
3- برنامه ريزى هاى لازم را در جهت توليد مناسب و مطابق با نياز بازاراز طريق داشتن اطلاعات کامل از ميزان فروش را انجام دهيد.
با کمک سيستم هاى شبکه اى که هدايت اطلاعاتى کارکنان شما را در جريان توزيع به عهده دارند اين امکان براى سازمان شما فراهم مى شود تا محصولات سفارش داده شده از جانب مشترى در صورت موجود بودن در انبار مراکز و شعبات فروش همان روز و يا روز بعد از سفار در اختيار مشترى قرار گيرند و در صورتى که موجودى در انبار نباشد. محصولات طبق سفارش از انبار مرکزى با خطوط توليد تهيه و در اختيارمشترى قرار گيرند. مطمئناً اينگونه اهميت دادن و رسيدگى فورى به درخواستهاى مشترى کمک شايانى در ارزش دهى به مشتريان خواهد کرد اين در حالى است که سيستم هاى ثبت سفارش غير الکترونيکى معولاً با صرف وقت و هزينه بسيارى همراه هستند.
يکى ديگر از نقش هايى که سيستم هاى اطلاعاتى مى توانند در امر بهينه سازى روند مبادلات الکترنيکى بازى کنند کمک به تهيه و توزيع مناسب محصولات مورد نيازافرادى است که مشترک کارتهاى اعبارى مورد تاييد شما هستند شما در واقع از طريق بانکهاى اطلاعاتى رايانه اى مى توانيد به سابقه دقيق مشترى خود از قبيل ميزان خريد قبلى، اعتبار مالى، نوع کالاهاى خريدارى شده و… پى ببريد و هنگامى که او از طريق کارت اعتبارى مور تاييد شما اقدام به خريد از شما کند با شناسايى او مى توانيد بدون اتلاف وقت او را در دريافت به موقع خدمات کمک کنيد.
شما با راه اندازى امکان خريد و فروش با کارت هى اعتبارى مى توانيد در سيستم هاى اطلاعاتى خود مديريت فوق العاده اى بر بازار داشته باشيد. شما علاوه بر دستيابى به يک سرى اطلاعات عمومى مى توانيد در سيستمهاى اطلاعاتى خود ميدريت فوق العاده اى بر بازر داشته باشيد.
شما علاو بر دستيابى به يک سرى اطلاعات عمومى از مشتريان از قبيل سن، جنسيت، گزارشات خريد و پرداختها ى قبلى، تعداد و نوع محصولات خريدارى شده مى توانيد با دقت بالايى تحليل هاى لازم را در مورد نياز مشتريان انجام دهيد. طرح هاى بازاريابى خود را مورد مطالعه، تهيه، آزمايش و اجرا قرار دهيد. امکان گشايش فروشگاههاى الکترونيکى جديد، تبليغات بيشتر، گسترش تعداد محصولات مورد معامله در بازرهاى الکترونيکى و… را بررسى کنيد همچنين با توجه به ظرفيت هاى سازمان خود نسبت به تدوين وگزينش استراتژى هاى فروش به گروههاى مشتريان اقدام کنيد و شيوه هاى ارسال کالا را با توجه به موقعيت مکانى مشتريان تعيين کنيد. سيستم هاى اطلاعاتى به شما در اشتراک گذارى اطلاعا طبقه بندى شده براى مشتريان طبقه بندى شده نيز موثر هستند.
ادامه دارد….

*مسئول روابط عمومى مرکز ملى فناورى اطلاعات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا