تکنولوژی

روزى ويندوز به صورت مصيبت بارى دنيا را تكان مى‌دهد

ايسنا – نخستين همايش آموزش نصب لينوكس، به همت شركت توسعه‌ى فناورى تالار وب و شركت لينوكس ايران و پشتيبانى دانشكده‌ى علوم دانشگاه تهران و شركت لايكو، امروز در محل دانشكده علوم دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش سرويس IT خبرگارى دانشجويان ايران – ايسنا، دكتر فرجامى – استاد دانشگاه تهران – در آغاز اين همايش، اظهار داشت: هراس عميقى از سيستم عامل ويندوز وجود دارد و من فكر مى‌كنم كه روزى اين سيستم عامل دنيا را به صورت مصيب‌بار تكان خواهد داد.
وى، با بيان اينكه سيستم عامل ويندوز احساس شكوه و برترى كاذبى به هر استفاده كننده مى‌دهد، گفت: اگر ما خود را آماده نكنيم و از سيستم عامل‌هاى جديد كمك نگيريم، ويندوز زيان جدى به سيستم‌ها و سازمان‌هاى ما مى‌زند.
وى ادامه داد: لينوكس تا حد زيادى قابليت خود را به خصوص در سرورها نشان داده و مشكل اساسى كه ما در اين زمينه داشتيم، فارسى سازى آن بود. و، با بيان اين كه هنوز هيچ سيستم عاملى به صورت كامل در داخل كشور به امكانات فارسى مجهز نشده است، ابراز داشت: فارسى سازى ويندوز XP توسط جمعى از ايرانيان خارج از كشور انجام شد. در مورد فارسى سازى لينوكس هم تعدادى از دانشجويان و كارشناسان داخلى، فعاليت مى‌كنند.
وى، با بيان اينكه بسيارى از فعاليت‌هاى شبكه‌يى خود را به علت خطرات احتمالى ويندوز بر لينوكس استوار كرده‌اند، گفت: محيط لينوكس يك محيط غير انحصارى و باز (Open Source) است كه به كاربران اجازه‌ى سفارشى كردن سيستم عامل و ايجاد تغييرات در آن را مى‌دهد.
در ادامه اين همايش، آرين عامرى، با بيان ويژگى‌هاى نرم‌افزرى آزاد يا باز متن، گفت: تا دهه‌ى 80 برنامه‌نويسان كد برنامه خود را در اختيار عموم قرار مى‌دادند و در واقع انحصارى شدن نرم‌افزارها از دهه 80 شروع شد. ويچارد استالمن را مى‌توان بنيان‌گذار نرم‌افزار آزاد دانست. وى، در خصوص مبانى نرم‌افزار آزاد، گفت: آزادى اجراى برنامه براى هر مقصودى آزادى مطالعه برنامه و تطبيق آن با نيازهاى شخصى، آزادى پخش كپى‌هايى از برنامه و آزادى بهبود برنامه و عرضه پيشرفت‌ها به عموم از اصلى‌ترين مشخصات نرم‌افزارهاى آزاد است.
بابونيان – از تالار وب – هم با تشريح ويژگى‌هاى سيستم عامل لينوكس، اظهار داشت: لينوس بنديكت تووالدز. خالق سيستم عامل لينوكس است. سازگارى با استاندارد POSIX ، لينوكس و يونيكس را در يك خانواده قرار مى‌دهد و از نظر قابليت اطمينان و پايدارى و حفاظت در مقابل ويروس‌ها، سيستم عاملى بهتر از لينوكس وجود ندارد.
وى، افزود: به علت در دسترس بودن كد منبع سيستم عامل باز متن لينوكس، قبل از خرابكارى هكرها، متخصصان بر روى آن مطالعه و ايرادها را برطرف مى‌كنند در حالى كه اين امكان براى سيستم عامل‌هايى مثل ويندوز وجود ندارد.
در ادامه‌ى اين همايش، روش نصب نسخه‌هاى SUSE و Debian لينوكس آموزش داده شد و نسخه‌ى شبديكس هم معرفى شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا