افتتاح شعبه دوم فضای کار اشتراکی «کارمانا» در دانشکده برق امیرکبیر
مرکز نوآوری برق دانشگاه امیرکبیر با همکاری فضای کار اشتراکی کارمانا، بخشی از این دانشکده را به عنوان فضای کار اشتراکی و شعبه دوم کارمانا، در اختیار تیمهای استارتاپی، دانشبنیان و دانشجوها قرار دادند. این فضای کار اشتراکی با ۲۳ تیم عضو، امروز ۵ بهمن با حضور خبرنگاران و اهالی رسانه در سال اجتماعات دانشکده برق دانشگاه امیرکبیر افتتاح و فعالیت خود را شروع کرد.
مدیر مرکز توسعه فناوری و نوآوری دانشگاه امیرکبیر با اشاره به اینکه شکلگیری مجموعه خصوصی در دل یک بخش دولتی میتواند نویدبخش همکاری قدرتمند باشد، توضیح داد: «همکاری با رایانونچرز و کارمانا شروعی است برای توسعه فعالیتهای بیشتر تیمهای نوآور و استارتاپی در این دانشکده و تلاش دانشگاه امیرکبیر این است که با همکاریهایی از این دست به کارآفرینی دانشگاهی کمک کند. رشد کمی و کیفی تیمهای مختلف نوآوری مهمترین برنامه ما در سالهای پیش روست و برنامه امروز در راستای تحقق چنین هدفی است. از طرفی صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه در حال راه اندازی است و در صورت راه افتادن این صندوق امکان حمایتهای سرمایهای و مالی هم از طرحها و ایدههای استارتاپی مستقر در این فضای کار اشتراکی تازهتاسیس فراهم خواهد شد.»
حمیدرضا هنرکار مدیرعامل رایان ونچرز هم در این مراسم با اشاره به حمایتهای این مجموعه از تیمهای مستقر در فضای کار اشتراکی کارمانا تاکید کرد: «ما به جز فضای کار اشتراکی روی تیمهای حاضر در کارمانا با توجه به ظرفیتشان، سرمایهگذاری هم میکنیم. علاوه بر خدمات اصلی این مرکز یعنی فراهم کردن دفتر و محیط کار تیمهای استارتاپی، برگزاری کارگاهها و کلینیکهای تخصصی و مشاورههای کسبوکاری و منتورشیپ هم از دیگر خدمات کارمانا خواهد بود.»
هنرکار با اشاره به چند مورد سرمایهگذاری روی استارتاپها از سوی رایان ونچرز تاکید کرد فضای کار اشتراکی کارمانا جایی است که مجموعه سرمایهگذاری رایانونچرز میتواند تیمهای مستعد را شناسایی کند. او ظرفیت سرمایهگذاری تا سقف ۲ میلیاردتومان روی چنین تیمهایی را یکی دیگر از مزیتهای این فضای کار اشتراکی عنوان کرد.
به گفته هنرکار یکی از ویژگیهایی که در کمترین فضای کار اشتراکی در ایران دیده شدهاست، استفاده همه افراد در شعبههای کارمانا از خدمات یکسان و متفاوت است. «در کارمانا پلاس همه افراد میتوانند از خدمات کارمانا در تمام شعبات و نقاط دنیا استفاده کنند. با افزایش شعبهها همه تیمها از خدمات یکسانی برخوردار میشوند.»
هنرکار درباره برنامههای آینده کارمانا هم گفت: «افتتاح این شعبه شروع راه توسعه کارماناست و تلاش داریم در سال ۱۴۰۰ تعداد شعب کارمانا را به ۴ شعبه برسانیم و با ایجاد یک شبکه واحد، خدمات یکپارچهای به استارتاپها ارائه دهیم. مهمتر اینکه مطالعات راهاندازی شعب کارمانا در شهرستانها هم در دست انجام است و به زودی کارمانا به شهرهای دیگر کشور خواهد رفت.»
همچنین در این مراسم دکتر ایمان شریفی، مدیر مرکز نوآوری دانشکده برق امیرکبیر با اشاره به حمایتهایی که از ایدههای نوآورانه و استارتاپی دانشجویان در این مرکز میشود گفت: «تجربه کارمانا و تیم توسعهدهنده آن در دو سال گذشته و ظرفیتهای مرکز نوآوری برق امیرکبیر دو ظرفیت بالقوه برای امید داشتن به موفقیت این فضای کار اشتراکی تازهتاسیس است و تلاش خواهیم کرد تیمهای آیندهداری در این مرکز مستقر و با هدایت درست و اصولی به فضای نوآوری کشور تزریق شوند.» او با اشاره به فعالیتهای مرکز نوآوری برق در توسعه فضای نوآوری مرتبط با این رشته و صنعت تاکید کرد تیمهایی که از بطن دانشگاه و با تمرکز بر اولویتهای این مرکز شکل بگیرند شانس بیشتری برای استفاده از امکانات و ظرفیتهای فضای کار اشتراکی کارمانا در دانشگاه امیرکبیر خواهند داشت اگرچه این مرکز از تیمها و ایدههای مختلف که مستعد رشد و موفقیت هستند حمایت خواهد کرد.