تکنولوژی

ثبت اثر انگشت بر روی گذرنامه

ايرنا- بر پايه تصميم وزارت كشور آلمان، گذرنامه‌هاي شهروندان اين كشور از ماه آينده ميلادي به يك تراشه الكترونيكي مجهز مي‌شوند كه در آن اثر انگشت دارنده گذرنامه ثبت شده است.
در اين گذرنامه‌ها كه دولت آلمان بعنوان اولين كشور اتحاديه اروپا آنرا نخستين‌بار در سال ‪ ۲۰۰۵‬ميلادي براي شهروندان خود صادر كرد، علاوه بر مشخصات سجلي افراد نظير نام، تاريخ توليد و تصاوير جديد بيومتريك، اثر انگشتان دست دارنده نيز ثبت شده است .
همچنين تراشه الكترونيكي قرارداده شده در اين گذرنامه‌ها، كه قرار است از اول ماه نوامبر سالجاري ميلادي ( ‪ ۱۰‬آبان‌ماه) استفاده از آن رايج شود، به صورت غير مريي و به اندازه قطر سه مو طراحي شده است كه امكان تقلب را براي جاعلين سخت‌تر كرده است.
ماموران و پليس مرزي آلمان قرار است با استفاده از اين داده‌هاي بيومتري كه از طريق كارت‌خوان‌هاي مخصوص قابل بررسي و ارزيابي هستند، بتوانند هويت فرد را با مشخصات گرنامه مطابقت بدهند و به اين ترتيب از ورود مجرمان و تبهكاران با گذرنامه‌هاي تقلبي و يا گذرنامه ديگران به كشورشان جلوگيري كنند.

همچنين در اين شيوه اگر اسكن كردن انگشت سبابه متقاضي پاسپورت به علت گچ گرفتن و يا جراحت ممكن نباشد، وي يك پاسپورت موقت بدون تراشه‌انگشت نگاري دريافت مي‌كند.

گذرنامه الكترونيكي حاوي تراشه انگشت نگاري براي نواجونان از ‪ ۱۲‬ساله به بالا و همچنين بر اساس درخواست والدين براي كودكان صادر مي‌شود اما گذرنامه كودكان زير ‪ ۶‬سال به انگشت نگاري الكترونيكي نيازي ندارد.

در اين حال طرفداران حفظ اطلاعات شخصي از تصميم جديد دولت آلمان در اين رابطه انتقاد كرده و اعلام كردند ميزان و محدويتي براي استفاده از اين داده‌ها توسط مقامات امنيتي و پليس تعيين نشده است.
طبق اعلام مطبوعات آلمان، ” لوكاس گرونوالد” يك كارشناس امنيتي از شهر هيلدس هايم هم توانست سال گذشته داده‌هاي تراشه يك گذرنامه الكترونيكي را خوانده و از آنها كپي تهيه كند و بدين ترتيب ثابت كرد كه داده‌هاي گذرنامه‌هاي مذكور از امنيت كافي برخوردار نبوده و قابل دسترسي هستند.
دولت آلمان به ويژه پس از سوقصدهاي ‪ ۱۱‬سپتامبر سال ‪ ۲۰۰۱‬ميلادي در آمريكا، با اتخاذ برخي تدابير و مقررات از جمله صدور كارتهاي شناسايي حاوي مشخصات زيست‌حياتي شهروندان، سعي كرده است با اقدامات خرابكارانه دراين كشور مقابله كند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا