فيلترينگ ناکارآمد در چين
بی بی سی – نتایج یک تحقیق نشان داده که سیستم فیلترینگ اینترنت در چین که هدفش نظارت کامل بر کاربران اینترنت در این کشور است، آنچنان که پیش از این تصور می شد غیرقابل نفوذ نیست.
نتیجه تحقیقی که توسط محققان آمریکایی در خارج از چین صورت گرفته نشان می دهد، فن آوری های تعبیه شده در اینترنت چین در بسیاری از موارد از مسدودسازی آنچه توسط دولت نامناسب تشخیص داده می شود عاجزند.
مسدود سازی اینترنت که با استفاده از نرم افزارهای موسوم به “دیوار آتشین” (firewall) صورت می گیرد خصوصا زمانی که کاربران زیادی از اینترنت استفاده کنند، ضعیف تر عمل می کنند.
این تحقیق می گوید، طرح ایده استفاده از “دیوار آتشین”، از خود این فن آوری در ترساندن مردم از موضوعات ممنوعه موثرتر بوده است.
این تحقیق که توسط “ارل بر” و همکارانش در واحد علوم رایانه ای دانشگاه یو سی دویس و دانشگاه نیو مکزیکو صورت گرفته نحوه کار “دیوار آتشین” چینی ها را مورد بررسی قرار داده تا کارآمدی اش را بسنجد.
شرط زمان
برخلاف بسیاری از کشورها، دولت چین صرفا به مسدود کردن سایت هایی که از دید آن به موضوعات ممنوعه ای چون کشتار میدان تیان آن من می پردازند، اکتفا نمی کند.
به جای آن، فن آوری مورد استفاده در چین، اینترنت را برای یافتن لغات یا آدرس های ممنوعه به طور مداوم مورد کاوش قرار می دهد.
زمانی که سیستم فیلترینگ موضوعی ممنوعه را پیدا می کند، برای توقف جریان آن در اینترنت به سرور پخش کننده اطلاعات و رایانه دریافت کننده آن دستورالعمل هایی را ارسال می کند تا دسترسی به آن غیر ممکن شود.
گروه محققان با توجه به نحوه عمل این سیستم، سعی کردند دریابند پیام های حاوی موارد ممنوعه قبل از آنکه توسط سیستم، شناسایی شوند تا چه حد در شبکه اینترنت چین نفوذ می کنند.
نتایج تحقیقات نشان می دهد حدودا در ۲۸ درصد موارد آزمایش شده، سیستم فیلترینگ چین از مسدود سازی داده های حاوی کلمات ممنوعه ناتوان بوده و کاربران توانسته اند حداقل برای مدتی هرچند کوتاه، بدون محدودیت در اینترنت وبگردی کنند.
محققان می گویند، سیستم فیلترینگ و مسدودسازی خصوصا زمانی دچار مشکل شده که تعداد زیادی از کاربران اینترنت در چین در شبکه (آن لاین) بوده اند.
به رغم ناتوانی های سیستم فیلترینگ، محققان می گویند تصور اینکه وبگردی در اینترنت تحت نظارت دولت است، کاربران چینی را اغلب به خودسانسوری وا می دارد.